Leki 77 -> RE: Neprimereno za uzrast ispod ... godina (28.9.2011 10:24:45)
|
IZVORNA PORUKA: verolino Zene moje, ja sam mozda i suvise zahtevna, ali nije dovoljno samo ga procitati. Videla sam kako profesori njegovu obradu otaljavaju i ne zelim nikoga od vas da uvredim, ali retko ko zna sustinu tog dela i sustinu njegove problematike. Ja prva nisam uvredjena i smatram da si ti suštinski u pravu, ali da to nije primenljivo u realnosti. Možda u nekom imaginarnom idealnom svetu. Malo je srednjoškolske lektire koju deca razumeju. I to je u redu. Svrha lektire je upoznavanje sa štivom. Ko se odluči tome posvetiti u životu, razumeće sve, a ko ne, kao ja npr., biće srećan što je ipak imao priliku da pročita tako nešto. Sada pričamo o književnosti, ali ja mogu dati mnogobrojne primere iz matematike i fizike. Npr. integrali. Jedan prosečan srednjoškolac ne može da razume njihovu poentu. Ipak, apsurd bi bio zbog toga ih izbaciti iz nastave. Da zaključim. Poenta srednjoškolskog obrazovanja jeste odškrinuti vrata i zainteresovati mladi um, a u zavisnosti od afiniteta, on će kasnije u životu studioznije izučavati odredjenu materiju.
|
|
|
|