RE: Proslava dečijeg rođendana (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Odgajanje

Poruka

Buba Mira -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 10:41:01)

Joj, pa ovo je extra. A kojim bojama ih farbaš, ove sedefaste su vrh?!
Btw, ja sam mislila da se ovo pravi u onim kalupima za vafle, pa se peče kao bakin kolač...

bubulence -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 10:47:23)

eto, ja preporucivala konkurenciju , skroz sam zavoravila da nasa lela svecto isto radi i to savrseno...
mozgu, vrati mi se...

lelaigor -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 10:56:42)

IZVORNA PORUKA: Unina mama

Dragaaaaaaaaaaa moja hvala punoooooo, steta sto si mi daleko[sm=smiley13.gif] , da si blize sve bih ja kod tebe narucivala, tvoje totre , kolace, ma sve me odusevi, , mogu da zamislim kakav je ukus[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

probala sam za ng sa korom pa izmrvim i nutela, ali su mi se raspadale kada sam ih umakala u cokoladu, vidis nisam znala za ganas, sada cu bas sa tim daa probam[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Nema na čemu. [sm=smiley31.gif] E pa zato ja i ne volim te sa korama, mislim valjaju oni, ali treba znati potrefiti odnos kora i fila da se ne bi raspadali. A nutela ti nije dovoljno "vlažna" za povezivanje. mora biti nešto masnije i vlažno i nešto lepljivo. Ganaš bude za nijansu tečniji od obične otopljene čokolade...i sporije se steže pa stigneš sve lepo da umočiš. A i ne lomi se kad se grize kao glazura od čokolade nego je mekši.

IZVORNA PORUKA: Buba Mira

Joj, pa ovo je extra. A kojim bojama ih farbaš, ove sedefaste su vrh?!
Btw, ja sam mislila da se ovo pravi u onim kalupima za vafle, pa se peče kao bakin kolač...

Nisam shvatila to za vafle. [sm=zmeden.gif]
Te bele sam umakala u beli ganaš i premazivala sa običnim belim sedefom (da bi bilo kao biseri za tu temu Sirena), ovi žuti i šareni su sa tečnim fondanom.

IZVORNA PORUKA: bubulence

eto, ja preporucivala konkurenciju , skroz sam zavoravila da nasa lela svecto isto radi i to savrseno...
mozgu, vrati mi se...

Ma, ok je kad neko drugi preporučuje, možda mu se neko drugi više sviđa ali je smešnokad to radim ja, kao da kažem: "Pa, eto ti ovi, mada radim i ja ali oni su ti bolji!" [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 11:00:17)

Probam i javljam kakvi su bili, cu da ih i slikam[sm=smiley36.gif] a ganas kako pravis - pavlaka slatka i cokolada, pa da se samo otopi, ili ti i vri neki minut?

lelaigor -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 11:13:46)

Ne sme da vri. Pavlaku ugrejem u mikrotalasnoj tik pred vrenje i prelijem preko izlomljene čokolade i onda mešam varjačom dok se sve ne rastopi. Crni ganaš pravim od 340g tamne čokolade i 235ml slatke pavlake. A beli od npr. 125ml slatke pavlake i 300-400g čokolade. Zavisi od čokolade.

milicicak -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 11:15:53)

Lelo, jel moze ganas bez slatke pavlake? Treba mi neka tecnija varijanta cokoladnog preliva da premazem tortu a slatku pavlaku ne mogu da koristim.

Anoniman -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 11:16:42)

E hvala, bas cu da probam, a od one smese koliko ti od prilike ispadne kuglica?

lelaigor -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 11:25:17)

IZVORNA PORUKA: milicicak

Lelo, jel moze ganas bez slatke pavlake? Treba mi neka tecnija varijanta cokoladnog preliva da premazem tortu a slatku pavlaku ne mogu da koristim.

Ne, to onda nije ganaš. Jedino da napraviš redovnu čoko glazuru. Ova ti je dobra jer se ne lomi, ja nju koristim za bajadere itd. 100g čokolade, 3 kašike mleka, 50g margarina.

IZVORNA PORUKA: Unina mama

E hvala, bas cu da probam, a od one smese koliko ti od prilike ispadne kuglica?

Oko 10tak, malko više.

mama krava -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 11:26:24)

Milicicak, probaj sa kokosovim mlekom. Meni svi zivi preporucuju da je odlican kao zamena za slatku pavlaku, a oni koji su probali, kazu da im je i bolje nego kada su koristili pavlaku. Isto koriste i za krem corbe, prelive za paste i sl. Ja cekam da uvedemo kokos i odmah cu da probam. Jedina mana je sto je skupo. Tj ima i jeftinije ali ima gomila E brojeva, pa mi se nesto ne probava. Ali obavezno citaj sastav, jer su mi rekli da u pojedina mleka od kokosa stavljaju kazeinat ili tako nesto. Kod mene u jednoj radnjici zdrave hrane u kojoj najradje kupujem, ima 100% cisto kokosovo mleko i kosta 460 din, konzerva od oko 300ml.

lelaigor -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 11:30:20)

IZVORNA PORUKA: mama krava

Milicicak, probaj sa kokosovim mlekom. Meni svi zivi preporucuju da je odlican kao zamena za slatku pavlaku, a oni koji su probali, kazu da im je i bolje nego kada su koristili pavlaku. Isto koriste i za krem corbe, prelive za paste i sl. Ja cekam da uvedemo kokos i odmah cu da probam. Jedina mana je sto je skupo. Tj ima i jeftinije ali ima gomila E brojeva, pa mi se nesto ne probava. Ali obavezno citaj sastav, jer su mi rekli da u pojedina mleka od kokosa stavljaju kazeinat ili tako nesto. Kod mene u jednoj radnjici zdrave hrane u kojoj najradje kupujem, ima 100% cisto kokosovo mleko i kosta 460 din, konzerva od oko 300ml.

Ovo je možda dobro za sve ostalo ali ganaš neće uspeti sa tim, za ganaš slatka pavlaka služi baš zbog tog svojstva zgrušavanja... Da ga stegne, ali omekša...a ganaš se često i umuti u šlag posle, a to može slatka pavlaka. Sa kokosovim mlekom će ispasti verovatno samo čokoladnomleko, gušće.

milicicak -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 11:34:04)

Hvala vam zene, divne ste :)
MK, mleko od kokosa mozes i sama da napravis, pogledaj u temi biljna mleka

mama krava -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 11:57:43)

Ja, mislim da sam negde ividela i nesto kao kokosov sos ili krem... koji su mi rekli da je kao slatka pavlaka. A mislim da sam i Dejmi O gledala kako pravi neke slatkise sa tim. Imas na njegovoj stranici recepte za vegane koji su eeeeexxxxtra!

lelaigor -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 11:59:55)

E pa dobro, ako ima neki sos to mi već ima smisla...

mama krava -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 12:03:47)

Daddaaaaaa...

evo ti neki Jamie-ov dairy free cokoladni recept sa kokosovim kremom... imas sigurno da ga nadjes po zdravoj hrani u Bg... Ako ne uspes da nadjes, ja cu ti reci gde sigurno ima [sm=zz_wink.png]

http://www.jamieoliver.com/recipes/chocolate-recipes/dairy-free-chocolate-mousse/

milicicak -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 12:33:07)

MK, hvala :)

mati -> RE: Proslava dečijeg rođendana (16.10.2014 22:38:36)

IZVORNA PORUKA: Azra_

Danas me pita jedna koleginica s faxa u vezi igraonice... Oni ne žive u Srbiji, a pada se da će za rođendan deteta biti tu u gostima ovde. Ja detetu nikad nisam slavila rođendan u igraonici i ne znam. Da li se zakup termina plaća fixno, bez obzira na broj gostiju? Ona bi imala samo par klinaca, pa brine da li bi joj u tom slučaju iznajmili igraonicu?

Azra mozes da zakupis igraonicu, a moze da se placa i po detetu.
Uglavnom, kad zakupis igraonicu sve donosis sam, placas zakup i mislim da tete sto ih cuvaju idu u tu cenu.
Po detetu je od 250-400 din, zavisi od igraonice...
Ako nema puno dece mozda je dobra Pleasure kod Caira, tu je 400 din i otvorenog je tipa. A ovako, dobru saradnju smo uvek imali sa Kockicom, ljudi su stvarno super za svaki gogovor...

Anoniman -> RE: Proslava dečijeg rođendana (1.11.2014 9:40:37)

Mi slavimo u sredu jedva cekamo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Proslava dečijeg rođendana (1.11.2014 9:52:56)

i imamo tematiku narucila sam joj kostim Mini Maus, sa sve rajfom sa usima[sm=smiley36.gif] tortaa je Minina glava, kapice i parteci pribor sa detaljima Mini Maus[sm=smiley36.gif] samo jos da bude zdrava da ne bude bolesna kao prosle godine, nista joj se nije znalo[sm=smiley13.gif]
Grickalice, sokici kupljeni, narucicu im pizzu , i umesicu moje kroasane i jos neke slane zanimacije, i pripreme su gotove , jos neki detalji...

lelaigor -> RE: Proslava dečijeg rođendana (1.11.2014 13:04:10)

UM [sm=bravo.gif]

vikiveki -> RE: Proslava dečijeg rođendana (1.11.2014 13:36:36)

UM svaka tebi čast za ideje i trud[sm=bravo.gif] meni su svo troje dece rođeni u septembru pa ne mogu da stignem za svakog da organizujem onako kako zamislim....septembar mi je udarnički mesec,padnem sa nogu [sm=zz_sleep.gif]

Bibilib -> RE: Proslava dečijeg rođendana (1.11.2014 16:35:13)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] UM mi moramo da se spremamo za 1 decembar i jos uvek nemam ideju koju tortu da pravim
Treba mi neka cvrsta zbog fondana i figurica na torti...

Azra_ -> RE: Proslava dečijeg rođendana (2.11.2014 0:16:17)

IZVORNA PORUKA: vikiveki

UM svaka tebi čast za ideje i trud[sm=bravo.gif] meni su svo troje dece rođeni u septembru pa ne mogu da stignem za svakog da organizujem onako kako zamislim....septembar mi je udarnički mesec,padnem sa nogu [sm=zz_sleep.gif]

Tri device! neverovatno! Blago tebi!

UM, čekamo sličice!

mati -> RE: Proslava dečijeg rođendana (2.11.2014 0:16:45)

Bibi ja sam poslednji put pravila ROkovu cokoladnu tortu, od Lu.
Isto mozes i onu sa keksom i sokom, dobra i za oblikovanje i za fondan.
Mi tek danas poceli da pricamo za rodjendan, koji je u utorak, i opet nismo nista izdogovarali. Znam samo da mm uzeo slobodan dan.
Meni je zao sto smo Mati slavili u restoran a Miti cemo samo kuci za njblize. Narucicu bar dekoraciju balona sa njegovim imenom. Ta slova posle lepim na vrata njihove sobice, tako smo sa Matom.
A za tortu, ni ja nemam ideju. Nesto za bebe od fondana[sm=zmeden.gif] ?

Anoniman -> RE: Proslava dečijeg rođendana (2.11.2014 0:17:34)

Rokova je odlicna, nju pravim ove godine za slavu[sm=bravo.gif]

Azra naravno, udavicemo Vas[sm=smiley36.gif]

Buba Mira -> RE: Proslava dečijeg rođendana (10.11.2014 18:33:37)

Samo da javim da je dugoočekivana Frozen haljina/kostim stigla! [sm=bravo.gif]
Naručena preko e-baya, koštala nas 1000 i nešto sitno, free shiping, a haljina je original kao Elsina iz crtaća. Mi smo bili skeptični, očekivali neko kinesko plastično smeće, a stigla haljina ipo. [sm=bravo.gif]
Kupili smo joj i dugu plavu kiku (kosu), i krunu, tako da će biti prava princess Elsa! [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>