Maslacak15 -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (4.5.2018 19:16:32)
Ako smem da interpretiram Mimu mislim da je mislila pre na obrnutu situaciju. Za slucaj da nesto podje naopako, a u teoriji nikad se nezna, biti u formalnom braku ipak pruza bolju zastitu u prakticnom smislu. Pravno finansijsku. I ja mislim da je upravu. Tako je uprkos cinjenici da su u mnogim stvarima zajednicki zivot i brak izjednaceni, ipak nije sasvim identicno. I lakse je ostvariti prava ako ste bili u braku. Ja se sa tim slazem. Ja nebih stvarala porodicu bez braka, Ako sam u stabilnoj vezi. Za mene nije pitianje zasto Da nego a zasto ne?? Ako je sve tako super sta fali vencati se?... Razumem da u danasnje vreme mnogi zive najnormalnije u skladnim vezama celi zivot bez papira ali moja licna preferenca bi uvek bila brak.
Misha i Ljisha -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (4.5.2018 20:50:52)
eh istekla mi sesija a napisah roman ahhaha..mora i meni nekad to da se desi.
Elem, ziveh i u braku i van braka. u vanbracnoj zajednici je cini mi se bolje[sm=smiley36.gif]. Ja nikad ne bih insistirala da mm potpise da vrsim samostalno roditeljstvo, da bi dete dobilo vrtic. Sta da mu trljam to na nos jednog dana ako se slucajno razidjemo??? Isto tako verujem ni da bi on mene izbacio sa decom. A sto se tice onda tih pravnih stvari, moje tvoje i t. Sve sto je njegovo je i od nase dece. Ne treba nista ni da bude moje. Ja bar tako razmisljam.
Bivsi i ja nismo imali decu. Mi smo delili stvari koje smo zajedno kupili ili smo dobili. Dadoh mu sve, Ostala sam u kuci samo sa radijom. [sm=smiley36.gif]Zivela sam sama i imala samo radio. Dala sam mu i prostirku iz kupatila samo da vec jednom ode
Maslacak15 -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (4.5.2018 21:19:21)
Sve Sto je njegovo od nase je dece.... O tome se i radi. O pravima dece se i radi. I obavezama izdrzavanja. Ti polazis of Toga da muza znas i da on nikad nebi sboju decu zapostavio// zakinuo blahh. To svi Mi mislimo. Ali U zivotu ima gadnih iznenadjenja. Ja Sam Par bila svedok gde pomislih: Ma vazi nema sanse....i da ,u brakovima isto moze biti problema za alimentaciju itd Ali Su zakoni i interpretacije jasnjji. Cak i U nemackoj ima razlike a U srbiji tek sigurno... Tako da nije to Bas isto.
vocicana -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (5.5.2018 8:08:17)
Mislicu o tome... Mala sala, mm mi kaze, na kraju, moracemo da se vencamo zbog tog zdravstvenog osiguranja[sm=smiley36.gif], rekl sam mu, ko je zbog toga, nemoj molim te nikada.
Misha i Ljisha -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (5.5.2018 13:31:07)
haha voci evo i ja cu se udati [sm=smiley36.gif] ako ti je lakse.
Verujem da su ljudi vrlo promisljeni. Od svoje porodice krecem. Ne znam kako ja nisam takva. Kaze mm mene ce svako zeznuti. Alal im ako me zeznu. Ne pitam se iskreno, najbitnije je da deca budu sa mnom, a da li ce nesto materijalno imati. Pa ja cu im obezbediti kolko tolko pristojan zivot. Ne bojim se toga. A ako mm bude svinja alal mu. Tako da sto se toga tice, da se vencavam samo da bih posle mogla da se sudim...NE PADA mi na pamet!
Kazem vise mi znaci crkveno vencanje nego ovo opstinsko.
mama Jo -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (5.5.2018 14:01:28)
Mogu da razumem sve, MimaKos - razumem i sta ti pricas donekle, a donekle ne [sm=smiley36.gif]
U svakom slucaju, verujem da velika vecina promisljeno (ne)stupa u brak... moram da katem - nazalost....
mama ivane -> RE: Bracna ili vanbracna zajednica (9.5.2018 10:05:58)
Zivim u vanbracnoj zajednici vec 7 godina i ne planiram vencanje jer mi papir nista neznaci promenila sam prezime i bez vencanja
vocicana -> RE: Bracna ili vanbracna zajednica (10.5.2018 7:26:09)
Ja nisam vencana sa suprugom, mada sam sada pocela da se nesto premisljam. U sustini nista mi ne znavi, ali ako bude hhteo, nije problem.