RE: Bračna ili vanbračna zajednica (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

Inica -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (15.12.2011 12:53:37)

Kod zajednice- cak i da niko ne gura nos u tudja posla (meni se ni za sta ne mesaju njegovi, do sad ni jednom) ali je dovoljna sama cinjenica da zivimo zajedno- pa da to ne bude to..  Ali to je vec druga tema [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

wivern -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (2.10.2016 9:05:12)

Pa ja ne verujem šta sve zene pišu kao razlog za brak.
Da dete ne bi pitalo zašto se mama i tata različito prezivaju???
Hellooooo?!?!
Na žalost masa ljudi se ženi i udaje jer je to društveno prihvatljivo i onda daje glupe razloge u korist braka.
Za mene je bitno da se dvoje ljudi slažu, postuju i vole, bili oni u braku ili ne.
Najvažnija je lična sreća i zadovoljstvo u bilo kakvom obliku zajednistva.

emicaa -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (30.4.2017 12:03:56)

po meni papir ne mjenja puno toga,osim prezimena i ako dodje do razlaza komplikovanije je [sm=smiley36.gif]
Ali ja licno sam pristalica bracne zajednice,meni je bilo sve to bitno ali nemam apsolutno nista protiv i kad neko neko kaze da je u vanbracnoj zajednici.

veselicaa -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (30.4.2017 12:09:34)

Emice potpuno isto razmisljam[sm=smiley1.gif]

dddaca -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (14.7.2017 20:24:32)

IZVORNA PORUKA: wivern

Za mene je bitno da se dvoje ljudi slažu, postuju i vole, bili oni u braku ili ne.
Najvažnija je lična sreća i zadovoljstvo u bilo kakvom obliku zajednistva.

Bas tako i ja razmisljam

Anck Su Nmaun -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (14.7.2017 20:43:38)

Saaama papirologija, ako nisu u braku papirologije da boli glava oko svega! Ako si u braku problem oko razvoda. Ja sam za bracnu zajednicu ali sam papir nista ne znaci ako nema ono sto je potrebnu za srecnu zajednicu pa kakava god ona bila.

nata11 -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (14.7.2017 21:30:08)

IZVORNA PORUKA: wivern

Pa ja ne verujem šta sve zene pišu kao razlog za brak.
Da dete ne bi pitalo zašto se mama i tata različito prezivaju???
Hellooooo?!?!

E ovo mi je najace od svega majke mi [sm=smiley36.gif]
Potpuno mi je svejedno. Ja uvek pricam da sam se bolje provela na veridbi sa 40 ljudi nego na samoj svadbi sa svim ti ceremonijama.

degu -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (14.7.2017 22:59:00)

Isprobali smo i jednu i drugu, sve je ostalo isto sem sto nasa deca nikako nisu htela vanbracno da se rode [sm=smiley36.gif]
Ja volim brak, volim da se prezivam isto kao deca, volim sto smo muz i zena, meni je to bilo bitno. Mm je bilo svejedno. Slagali smo se da necemo svadbu, napravili smo kucnu zurku i bilo je fenomenalno, mogla sam taj dan opusteno da se napijem [sm=smiley36.gif]
A o razvodu i komplikacijama oko papira nisam mislila jer ne planiram da se razvodim [sm=jezicek.gif]

krin 40 -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (15.7.2017 8:12:49)

Deca su plod ljubavi(bar tako bi trebalo da bude).Šta njih briga da li je bračna/vanbračna ili nešto treće.Brak je ugovor izmedju dve strane na papiru.Ako nema strasti i ljubavi taj
papir ne vredi.Inače sam protiv promene prezimena.Za pridodavanje jos jednog DA.

nata11 -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (15.7.2017 8:21:32)

Krin imam neopisivu zelju da te dodatm na fb [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ne mislim da je to nesto wouuu ali to bi trebalo biti zakonom obavezno. Sto bih ja gubila deo svoje proslosti, licnosti kada se udam.

krin 40 -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (15.7.2017 8:34:06)

Nato mozes da me dodaš,videćeš da imam dva prezimena😃Slažemse skrozz.i obrnuto,ne radjam ja ćerku "za bacanje"😃

degu -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (15.7.2017 11:20:30)

Zavisi kako kome, ja sam iz mnogo razloga bila srecna sto sam se resila svog starog prezimena.
A sto se tice dece, salim se krin na racun toga sto smo se 5 godina borili sa sterilitetom, a ostala sam trudna prirodno kad smo se vencali. Pa smo se sprdali da dete nije htelo da se rodi vanbracno, naravno da se radja iz ljubavi. Iz ljubavi smo se i trudili i lecili da ga dobijemo, nezavisno od toga da li smo bili ubracnoj ili vanbracnoj zajednici.
Eto mi nismo vencani u crkvi, to mi je ostala zelja, ali mm ne zeli, postujem to.

vocicana -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (15.7.2017 15:23:12)

Ja sam u vanbracnoj zajednici, nikada do sada nisam osetila potrebu da se potpisem, ako bi me zaprosio, pristala bi, a ako nebi nikada, nema veze. Zivimo lepo, bez nekih sam specijalnih trzavica, svadja tu i tamo, ali ga neizmerno volim i jedini je muskarac sa kojim sam pozelela da rodim dete.

Tatjana.87 -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (18.9.2017 15:13:17)

Kod nas je sve bilo nekako spontano,verili se na moru posle pola godine sam presla kod muza,a nakon godinu dana smo se vencali.
I na snimku sa svadbe se vide raznih izraza lica u momentu kada ja izgovaram da zadrzavam SVOJE i dodajem suprugovo prezime [sm=smiley36.gif]

MamaNecaVo -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (20.10.2017 16:25:42)

Meni papir ne znaci nista.
Pa mi je isto.

IvanaSK RR -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (20.10.2017 20:04:04)

Ja sam uzela muzevljevo prezime i ne vidim u tome nista strasno. Niti mislim da je strasno zadrzati svoje i dodati.
Svoju proslost, licnost i dalje nosim sa sobom. Ako ce prezime to promeniti, onda sam debil.

MamaNecaVo -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (20.10.2017 20:05:29)

Bas tako!
Licno,zadrzala sam svoje i dodala.
Nisam htela da se odreknem svog prezimena ni po koju cenu.
Osetila sam to kao odbacivanje dotadasnjeg zivota (cudno zvuci,znam).

IvanaSK RR -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (20.10.2017 20:08:18)

Suludo je to i komentarisati....
Inace, ja sam za brak. Ali ni tu mi nije strasno ako i ne bude. Ne osudjujem nikoga, niti zelim da mene neko osuđuje.
Mnogo vecih problema ima od toga.

MamaNecaVo -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (20.10.2017 20:09:40)

Svako ima neko svoje misljenje..
Ali da ljubav bude veca i tome slicno u braku,nije.
Meni je zaista svejedno,ali ipak ako su tu deca,brak mi je svetinja.

Dragce86 -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (2.3.2018 18:48:19)

Mi smo u vanbracnoj zajednici i nista nam ne fali :D

Anck Su Nmaun -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (2.3.2018 18:51:07)

Ovako i nije bitno jedino da te zaboli glava oko papirologije kasnije a zasto se mama i tata ne prezivaji isto.
Mozda bi mi to jedino smetalo, sad kad razmisljam da se svi prezivaju jednako samo ja drugacije [sm=smiley36.gif]

Misha i Ljisha -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (2.3.2018 19:18:56)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Ovako i nije bitno jedino da te zaboli glava oko papirologije kasnije a zasto se mama i tata ne prezivaji isto.
Mozda bi mi to jedino smetalo, sad kad razmisljam da se svi prezivaju jednako samo ja drugacije [sm=smiley36.gif]

[sm=smiley36.gif] Meni aman uopste ne smeta iako D kaze nekad da nisam sa njima "u timu"[sm=jezicek.gif]

Mala Elena -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (2.3.2018 19:26:22)

Mi smo u braku ali nije losa ni vanbracna zajednica...

Misha i Ljisha -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (2.3.2018 19:32:26)

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Mi smo u braku ali nije losa ni vanbracna zajednica...

[sm=smiley36.gif] nije losa.

Kako da kazem, obaveze su iste, nema razlike. Mama i tata su tu, sve se deli eto jedino bukvalno fali papir i mama se drugacije preziva.

Elem, kupam ja D i pita ona mene da li smo tata i ja vencani. Ja kazem nismo, i pitam je sto pita. Kaze ona "pa morate se vencati dobicete bebu"[sm=smiley36.gif].Rekoh sreco vec imamo tebe pa nismo vencani ne moramo se vencavati. Morate morate. I ode ona posle kupanja i pita tatu da me zeni. Tek mm poceo da se zeza "kad deda da miraz" bla bla...I na kraju kaze meni moja D "nema veze mama ja cu te ozeniti" [sm=smiley36.gif] Toliko o njihovom pojmljenju braka eheheh...

U svakom slucaju svima nam je ok i dobro. E sad jedino sto sad ne zivim vise na salasu, mozda treba da promenim adresu u lk, jer smo se preselili. Mogla bih to uraditi u narednih mesec dana pre nego sto se rodi deran

mama Jo -> RE: Bračna ili vanbračna zajednica (2.3.2018 21:46:15)

Ljisho, sad pogledah tvoj ticker i vidim - pa bog'me priblizava se polako, jos mesec dana... juuuuuuuhuuu 😊
Meni je vanbracna zajednica sasvim u redu, mi smo u braku, tako smo se eto dogovorili, ali da me je mm pitao da budemo u vanbracnoj zajednici ja ne bih imala nista protiv...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  25 26 [27] 28 29   Sledeća stranica >   >>