dunja RR -> RE: Verujete li u Boga? (21.11.2009 22:09:47)
|
IZVORNA PORUKA: dunja IZVORNA PORUKA: lu [...mislim ne vidim razloga da se pominju razne religije u smislu koja je postala prva,hrišćanstvo,kršćanstvo,islam itd...pa onda da crkva manipulira ljudima,da su svi svećenici lopovi i prevaranti,koja auta voze,nema smisla to nije bit vjere! Svećenici su ljudi od krvi i mesa,grešnici kao i mi i oni nisu ti zbog kojih treba vjerovati,niti vjerske institucije ili nešto treće. Pitanje je da li vjerujete u Boga...osjećaj da postoji nešto,neki oslonac na koji se uvijek u životu možete osloniti i kada vam je teško i kada ste radosni da se zahvalite za svoju sreću...neko kome se možete isplakati,priznati svoje grijehe a da vas ne osuđuje,pokajati se iskreno i znati da vam je oprošteno,da niste napušteni NIKADA,neko ko će vas podignuti pri padu i kada mislite nema izlaza to je to-to je kraj---pokazati vam put,ma to treba doživjeti ali i vjerovati da postoji takav Neko. Neko kome se obraćate kada ste nemoćni nad bolesnim djetetom,a tada Ga često skoro svi i nesvjesno dozivamo u pomoć Taj osjećaj je predivan i stvarno zaboli kada neko pokuša da to popljuje,zato vas i ja molim vi koji ne vjerujete u Boga to je vaša stvar i vaš izbor,ne treba vas niko uvjeravati u suprotno ali nemojte ni vi pljuvati ono što ne znate ili ne vjerujete da postoji! upravo tako, Lu je lepo rekla, sveštenici su samo posrednici između nas i Boga i samo rade svoj posao, neko dobro, neko manje dobro.......kao što i u svakoj profesiji postoje bolji i lošiji radnici, pošteni i oni manje pošteni........... ovde se ne postavlja pitanje da li verujemo u sveštenike već da li verujemo u Boga? da dodam- za ono sto svestenici pogrese u vrsenju svoje profesije sami snose greh, mi nemamo nista sa tim , nase je da se trudimo da dobro radimo ono sto je do nas....i da mi ne pravimo greh , vec budemo pravedni, sve ce kad-tad doci na svoje........
|
|
|
|