Brand new mama -> RE: Verujete li u Boga? (20.11.2009 0:37:05)
|
IZVORNA PORUKA: OTI Ja samo da odgovorim kratko na temu, nemam nameru da objasnjavam nasiroko mada bih mogla. Ne, ne verujem u boga niti u bilo koji oblik formirane religije. Smatram da ne postoji nista gore na planeti od formiranih religija kao sto je islam, hriscanstvo... Sve je to manipulacija masom i nacin da drzava drzi narod kao ovce, mirne uplasene...Pogotovu pre...vekovima pre. Sta je sve ucinjeno u ime vere...povraca mi se. verujem u neku visu pravdu, nesto kao sudbina sto kaze Tasha, verujem u dobru i losu karmu ali ne u Isusa kvazi boga. Prica hriscanstva je toliko suplja i prazna da je to neverovatno. Biblija ? Ma daj. Tako da ja....verujem u nesto vise ali odbijam da ga nazovem bilo kojom formalnom religijom. Da nisi preostra u ovom?Nisu samo lose stvari ucinjene pod okriljem vjere,toliko divnih stvari ne bi bilo da nema vjere u knjizevnosti,slikarstvu,vajarstvu,muzici...a da ne govorimo o svim ljudima koji su ucinili dobro drugima-gladnim,ranjenim,sirotima... I od masovnih religija ni jedna ne trazi da se ratuje u ime Boga,vec traze uglavnom razgovor i trpljenje,u najgorem slucaju-branjenje svoje teritorije kad su sami napadnuti. Sve o cemu ti govoris-ucinili su ljudi iz nekih mnogo nizih pobuda,sigurno ne iz ljubavi prema Bogu. Po meni,vjernici ce uvijek moci biti prijatelji,bez obzira kojoj religiji pripadaj,ako stvarno vjerujuu.pripadnost jednoj religiji ne iskljucuje postovanje druge.Sta vise,ja izrazito postujem ljude koji stvarno zastupaju svoju vjeru,makar bili i ateisti.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|