PoisonEve -> RE: Verujete li u Boga? (28.9.2011 17:26:53)
|
Da, pa tacno je da mnogi vernici nikada nisu ni procitali Sveto pismo a kamoli da se pridrzavaju nekih pravila. Iz iskustva svoje okoline i naroda mogu da zakljucim sledece: - Na slavu se dolazi da se napuni svako crevce, da se napije a zaista se nereko dogadja da se mnogi gosti medju sobom posvadjaju i pa cak i potuku (obicno kad rasprave predju u politicke) - Cesto se i za slave koje su iskljucivo posne sprema i mrsna klopa ne bi li sto bolje ugostili ljudi - Postuju se mnogi banalni obicaji ali se zaboravljaju neke primarne ljudske stvari kao sto su suzdrzavanje od zlih misli i reci, klevetanja i kletvi, vredjanja. - Pri nekim obicajima se idu bas u krajnost a, ponovicu se, ne postuju se osnove morala i etike u svakodnevnom zivotu. Ja na neki nacin razumem ljude koji su kivni na crkvu, na Boga, na mnoge jer u mnogim svojim bliznjima vide licemerje a to nije odlika jednog hriscanina. Uvek sam u zivotu govorila da se sreca zasluzuje. I sve se vrati, kad-tad. Treba gledati svoja posla i sto vise uzivati u zivotu. Ako krenes sa citanjem jedne ozbiljne knjige kao sto je Sveto pismo - kreni bez predrasuda i sa voljom da nesto i naucis a mnogo se moze nauciti pametnog i lepog. Naravno, ako pocnes da citas i podvacis svaku recenicu protumacivsi je kao kontradiktornost, laz i licemerje davajuci pritom mnoge argumente zasto je to tako, verovatno ces i biti na kraju zadovoljan jer ces dokazati neku svoju teorija, ali da li je to zaista toliko vazno? Onaj koji veruje naci ce milion razloga da veruje, cak i kada mu sve ladje potonu, on ce da veruje i naci ce mir u svom zivotu, a po meni to je nesto sto je previse dragoceno da bi se izgubilo!
|
|
|
|