mikica sa -> RE: Patlidzan (14.8.2011 23:19:20)
|
srednje velicineplavog patlidzana 1 glavicacrnog luka 1sargarepa 1/2 strukapraziluk 1 kasikavegete po ukusubibera 2 kasikepersuna ulje i kisela voda za prskanje kora ulje za przenje 3 cenabelog luka 1/2kgkora Plavi patlidzan oljustiti, iseci ga na kockice pa ga staviti u kipucu posoljenu vodu, kuvati ga oko desetak minuta, ocediti i isprati hladnom vodom (sa ovim postupkom odstranicete onaj gorki ukus iz patlidzana) i ponovo ga ocediti i ostaviti na stranu da se cedi jos malo. Glavicu crnog luka sitno iseckati pa staviti u serpu sa uljem da se polako przi, kad postane staklast, dodati ociscen i na pola presecen, pa onda sitno iseckan, praziluk, dodati narendanu sargarepu, proprziti, dodato propasiran beli luk, i na kraju dodati ocedjen plavi patlidzan. Sve ovo dobro uprziti.Zaciniti sa vegetom i biberom, dodati persunov list, ja sam u nasu pitu stavila na vrh noza ljute mlevene paprike. Vatrostalnu ciniju, 25cm X 35cm ili keramicku, sta vam je po volji, podmazitesa malo ulja, stavite dve kore dole, svaku podmazati mesavinom kisele vode i ulja (oko 100ml kisele vode i 50 ml ulja) pa staviti fil i sledece dve kore malo poguzvajte pa stavite na fil, sa cetkicom ih malo namazati sa mesavinom vode i ulja, pa staviti fil. Imacete dovoljno za tri reda fila i 4 reda kora.Zavrsiti sa korama. Na kraju preliti sa ostatkom kisele vode i ulja. Peci na 180*C oko sat vremena, kada je pecena, prekriti je cistom krpom i ostaviti da se prohladi. Mina, jel to to?
|
|
|
|