Finger food (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> Finger food (11.8.2011 14:00:04)

Hrana koja se jede prstima, nabada na čačkalice, uglavnom se pravi za neko društvance. Pravite li, da li imate neke isprobane recepte koji nisu mnogo komplikovani?
Ja ću sad postaviti moje omiljene[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:02:37)

Bravo Neđo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] ovo uvek treba, pogotovo za slave, rođendane, utakmice [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja imam nekoliko, ali nekom drugom prilikom pišem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jeca* -> RE: Finger food (11.8.2011 14:04:07)

pretpostavljam da se ovde ne misli na čips, smoki i sl [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
moram priznati da mi nemamo vremena za takva druzenja pa ni sa kim nismo tako seli jos od faxa [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] brzo se zivi...ali recepti su uvek dobrodosli [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:09:10)

Torta od pečenih paprika

600 g pečenih paprika, bez semenki
brašno, jaja i prezla za pohovanje
½ kg fete
1 pavlaka
200g majoneza
200 g sitno seckane šunkarice
6 kiselih krastavaca sitno iseckanih
5 kuvanih jaja iseckanih na kockice
malo tvrdog sira izrendati

Ispohovati paprike pa ih ispeći i ocediti na salveti. Pomešati sve sastojke osim rendanog sira, i napraviti fil. Ređati paprika pa fil, dok ima, i preko torte posuti rendani sir. Kada se dobro ohladi, iseći na manje kocke.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0811/fl5-260220.jpg[/img]

Bele pihtije

500ml jogurta
200ml majoneza
3 kesice želatina
barena šargarepa, grašak i kukuruz (oko 200g)
2 barena jajeta
100g šunkarice isečene na kockice
2 kisela krastavca isečena na kockice

Šargarepu i jaja iseckati na kockice, pa pomešati sa graškom, kukuruzom i šunkaricom. Jogurt podeliti na dva dela. U prvu polovinu staviti majonez, u drugu želatin. Jogurt sa želatinom staviti na tihu vatru ar minuta dok se želatin ne rastvori. Tako toplo pomešati sa ostatkom jogurta, pa posoliti. Nauljiti kalup/tepsiju pa uliti smesu. Odozgo posuti pomešanim povrćem, jajima i salamom i ostaviti u frižider da se stegne, pa seći na kocke.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0811/tei-Fotogr.jpg[/img]




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:09:28)

Krekeri

150g krekera
300g svežeg kravljeg sira
100g pavlake
1 kašičica seckanog peršuna

1. 300g tvrdog sira sečenog na kocke
50g zelenih maslina bez koštica
čeri paradajz isečen na polovine ili običan isečen na kocke
2. 100g pršute isečene na kocke
100g sira isečenog na listiće
paradajz isečen na kocke

Umutiti dobro oceđen sir sa pavlakom, dodati peršun i so. Na kreker stavljati pripremljeni sir, na to drugi kreker, pa opet sir. Ostaviti ih da odstoje oko 2h da bi krekeri omekšali dovoljno da kroz njih može da prođe čačkalica a da se ne slome. Na krekere slagati sir, masline i paradajz/pršutu, sir i paradajz, pa probosti čačkalicom.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0811/xz1-140620.jpg[/img]

[img]http://www4.slikomat.com/11/0811/yj9-Pictur.jpg[/img]





Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:09:39)

Krekeri sa pilećim kuglicama

400g skuvanog belog mesa, izblendanog
250g fete
60g putera
1 čen belog luka izrendan
krekeri

Mikserom umutiti fetu i puter, pa dodati meso i beli luk. Ostaviti smesu u frižideru da se dobro ohladi, pa formirati kuglice. Kuglice posuti alevom paprikom/vlascem/peršunom radi dekoracije, pa ih pažljivo probosti čačkalicom, i zabosti na kreker, pazeći da kreker ne pukne. Od gore staviti komadić sveže paprike.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0811/xwx-140620.jpg[/img]





Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:11:56)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Joj pišem pišem večeras sigurno (ako ne zaspem sa Mišom u 9 [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image])




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:12:13)

Pa to su sve vrste kanapea, onih mini pica zalogaja, mini projica (najmanji kalup), mini rol virsle....

Evo vam kao osnova. Francuski hleb, iseci na kriske. Uzeti malo vise svapskog ili nekog dobrog krem sira, pa podeliti na nekoliko gomilica. Svaku zaciniti drugacije. U jednu moze npr pmalo proprzenog susama, od drugog napravite urnebes (sitno seckan crni luk posoliti i ostaviti da tako odstoji, dobro iscediti i dodati u sir uz ljutu mlevenu papriku), u jedan moze rendani krastavac sa korom (prethodno posoliti i ocediti),... ma moze sta vam padne na pamet. Super je onaj jecin umus. Sad na to mozete dodavati sta vam je volja a i ne mora nista, mozda je najlepse sveze povrce.

Super je napraviti i par umaka pa samo iseckati povrce za umakanje. Punjena jaja i njih mozete sa cim vam volja, ispasirate zumance, dodate malo pavlake ili majoneza ii neceg da veze masu pa u to po ukusu, moze tuna, moze svasta od rendanog i seckanog povrca.

Znam jos sto stvari ali ko ce se sad toga setiti. A sad mi se sve i jede [sm=zmeden.gif]

Idem sad na neki odmor u spa hotel, imacemo polupansion, a u medjuvremenu sluze voce kolace i finger food, pa cu obratiti paznju sta ce tamo biti [sm=smiley1.gif]





Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:12:58)

Nastaviću večeras, crče slikomat [sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:15:18)

Joj nedjo i ja volim bele pihtije a posebno tu tortu od pohovanih paprika. Sao sto ja vise koristim pavlaku nego majonez, malo ih pomesam.

Ja pravim super salate, pa se mogu u tim mini kalupima samo napraviti one korpice od testa (prhko testo-pisacu kad se vratim sa odmora) a onda se one mogu puniti i tim salatama.

Ko zna sta je volovan (punjeno lisnato testo- ali kao korpice) i one skoljkice od testa koje mozete puniti svim i svacim.

Nedjo, razbila si me sa ovim slikama, a rucak jos nije gotov [sm=smiley36.gif]




lanajelena -> RE: Finger food (11.8.2011 14:18:10)

IZVORNA PORUKA: MaliMis


Nedjo, razbila si me sa ovim slikama, a rucak jos nije gotov [sm=smiley36.gif]

I mene [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:18:26)

A crče mi ono govance od slikomata, nisam ni pola postavila, mnogo volim da pravim takve stvari. Meni jednom nedeljno dolaze uveče drugarice (ja ne izlazim skoro nikad uveče pa se samo tako viđamo), i uvek pravim nešto ovako...u najgorem slučaju razne projice i gibanice, a kad imam volje i vremena razne rolate i palačinke...baš uživam u tome.
Te korpice sam htela da pravim međutim nisam imala kalupe, jedva čekam da postaviš tvoje recepte[sm=bravo.gif]




Jeca* -> RE: Finger food (11.8.2011 14:40:30)

nedjo, ovako mozes da pravis i onu pitu sa pecurkama bez kora, koju sam ja davno postavila na forumu...super je za takva okupljanja




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:41:58)

Da, da, sve pitice koje se ne mrve mnogo i nisu premasne su super za ovu namenu,samo nisam nigde videla tu što si ti postavila, naći ću je[sm=smiley1.gif]




Jeca* -> RE: Finger food (11.8.2011 14:42:03)

IZVORNA PORUKA: Jeca*

Ovaj recept sam davno skinula sa neta i sjajan je. Kad treba da vam dodju gosti ili kad idete na neki izlet, ma začas se spremi i vrlo je ukusna pita i za doručak, sa jogurtom ili pavlakom [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
stavila sam ga u recepte, ali evo i ovde:

PITA OD PEČURAKA BEZ KORA

Za 4 osobe
Sastojci:- pečurke (300 g)
- jaja (4 kom.)
- jogurt (1 čaša)
- brašno (10 kašika)
- prašak za pecivo (1 kesica)
- peršun - sitno seckan (1 veza)
- crni luk - sitno seckan (1 glavica)
- ulje
- so
- biber- aleva paprika
Način pripreme:
Pečurke prodinstati na ulju sa malo luka, posoliti, pobiberiti i dodati alevu papriku po ukusu. Umutiti jaja, jogurt i brašno, dodati prašak za pecivo i seckani peršun. U tu masu dodati prohlađene pečurke. Sve izliti u pleh sa visokom ivicom i peći na 175 stepeni oko 40 min. ja preko nekad narendam i kačkavalj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 14:43:10)

Odličan recept, baš mi se dopada[sm=bravo.gif] Sigurno ću praviti, a kaži mi da li si pokušala možda sa ovsenim brašnom?




Jeca* -> RE: Finger food (11.8.2011 14:44:09)

tad kad sam ovo pravila nisam bila na dijeti [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ali sad da pravim sigurno bih probala...što da ne...ili još integralno pšenično..




Jeca* -> RE: Finger food (11.8.2011 14:45:42)

a slatko?
pre neki dan mi iznenada dodje sestra i ja sta cu klincima da dam (ko za baksuz nisam imala neke kolače ili sl), ja umutim šlag sa mlevenom plazmom, dodam u to sitno narednanu crnu čokoladu i stavim u male kornete...razbili su se [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bubica11 -> RE: Finger food (11.8.2011 14:46:52)

jaooooooooo...ovi krekeri su odlicni, pravila ih i ja nekoliko puta




Jeca* -> RE: Finger food (11.8.2011 14:49:11)

a mimoza? uh....jedan zalogaj milion kalorija, ali strava stvar za iseci na kockice...

testenina-ona kao široke špagete, kao pločice
majonez
sitno seckana šunka
krem sir
narednana kuvana jaja
pavlaka
narendan kackavalj

(ovo je redosled kako se slaže u činiju, pa malo da odstoji u frižideru)




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 16:39:34)

Punjeni šampinjoni

400g krupnijih šampinjona
seckani peršun
2 manje paprike
1 paradajz
2 čena belog luka
malo origana
maslac
parmezan

Šampinjone operite pa odvojite drške i iseckajte ih sitno, a kapice ostavite da se suše. Paprike i paradajz sitno iseckajte pa pomešajte sa šampinjonima, dodajte sitno seckan beli luk i peršun. Izmešajte, začinite pa smesom punite šampinjone. Preko svakog stavite mrvicu maslaca, pa stavite da se peku. Kad su gotovi pospite ih sa malo rendanog parmezana.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0811/jpz-DSCN06.jpg[/img]



Punjeni šampinjoni 2

400g šampinjona (odvojiti kapice od drški, drške ostaviti za neko drugo jelo)
½ paprike
1 manji paradajz
100g mlevene piletine
malo praziluka
1 jaje
vegeta, biber, vlasac

Kapice šampinjona osušiti i poslagati na papir za pečenje u tepsiji. Paziluk iseći na kružiće, pa ga zajedno sa mesom prodistanti i začiniti vegetom. U činiji pomešati sitno iseckanu papriku, paradajz, meso, praziluk, jaje, biber i malo maslinovog ulja po želji. time puniti kapice, pa ih na kraju posuti vlascem. Pecite ih na srednjoj temperaturi.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0811/klj-110820.jpg[/img]




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 16:44:26)

Jecka, mogu i slatki recepti, ali baš takvi, jednostavni brzinski, a za one prave, komplikovanije kolače imamo razne teme, ovo tvoje je super za iznenadne goste sa decom[sm=bravo.gif] Znam da svi hvale mimozu, ja nisam ljubitelj pošto ne volim baš testo, ali ionako ne pravim zbog sebe[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 16:46:34)

Rolnice od palačinki

Za palačinke:
250g brašna
2 jajeta
4dl mleka
Za fil:
300g krugova šunkarice
150g zelene salate ili rukole
2 paradajza
peršunovo lišće
muskatni orah
biber, so
sok od limuna
maslinovo ulje

Od testa ispeći malo deblje palačinke i ostaviti ih da se prohlade. Paradajz i peršun sitno iseckajte, pobiberite, posolite, dodajte malo limunovog soka, ulje i muskatni orah, pa dobro promešajte. Na palačinke ređajte šunkaricu, nju premažite paradajzom i peršunom, pa preko stavljajte zelenu salatu. Uvijte palačinke i isecite ih na manje komade.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0811/r1k-DSCN06.jpg[/img]

Jadranelo kocke

1 pakovanje oblandi
1kg mekog sira
5 skuvanih jaja
5 kašika ajvara
300g šunkarice
125g putera
2 češnja belog luka
ulje, so, crni biber

U posudu stavite sir, dodate puter i izrendan beli luk, pa umutite mikserom da se sjedini. Podelite na tri dela.
U prvi dodate šunkaricu isečenu na kockice i promešate. U drugi dodate sitno iseckana jaja, u treći ajvar. Na tacnu stavite jednu oblandu sa ravnom stranom prema dole i stavite fil sa šunkaricom. Staviti na to drugu oblandu takođe sa ravnom stranom na dole, i premažete filom sa ajvarom. Treću oblandu isto okrenemo i premažemo filom sa jajima. Stavimo i četvrtu oblandu sa ravnom stranom prema dole.
Ohladiti pa seći na kocke, koje mogu da se ukrase pavlakom pomoću kuvarskog šprica, na koju se stavi komadić paprike ili polovina masline.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0811/1zu-DSCN06.jpg[/img]




Anoniman -> RE: Finger food (11.8.2011 16:49:41)

Moj favorit


Šareni rolati

Sastojci za jedan rolat:
4 jajeta
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
2 dl jogurta
so
4 kašike ajvara/4 kašike obarenog iseckanog španata
Fil:
100g šunkarice
2 sirna namaza (može sirko)
1 zeleni deo mladog luka sitno iseckan, ili malo praziluka
2-3 izrendana kisela krastavca

Umutiti jaja, brašno, prašak za pecivo i jogurt. Dodati ajvar ili španat, posoliti, dobro promešati. U tepsiju (đuvečaru) staviti papir za pečenje, pa na njega izliti smesu i ispeći.
Kada je gotovo, zajedno sa papirom izvaditi na radnu površinu.
Pomešati sirko, krastavce i mladi luk, pa time premazati biskvit. Poređati kriške šunke i zaviti u rolat. Uviti ga čvrsto u foliju i ostaviti par sati u frižider.

[img]http://www4.slikomat.com/11/0811/p5-Pictur.jpg[/img]




vukosava -> RE: Finger food (11.8.2011 17:55:09)

Skuvas jaja, ohladis izvadis zumanca pa im dodas sta god, npr majonez i senf sa necim drugim (biber, so, alevu papriku, maslinke, krastavcice, ili bez. Zovu se na Engleskom "Deviled Egg". klikni

slike klikni

[image]http://i3.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/250/draft_lens7933091module67095201photo_1257519518250px-Deviled_Eggs_-_3-23-08.jpg[/image]

[image]http://www.deviledeggs.com/images/little_eggfilled.jpg[/image]

U Francuskoj: œuf mimosa; Madjarskoj töltött tojás or kaszinó tojás; u Belgiji, Holandiji i Nemackoj "Ruska jaja"




Stranica: [1] 2 3 4 5   Sledeća stranica >   >>