RE: Finger food (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

snovi -> RE: Finger food (28.9.2013 18:33:10)

Hihihi, i ja imam ovakvu ..
IZVORNA PORUKA: Anoniman

[img]http://www4.slikomat.com/11/1215/dj-726.jpg[/img]

dunja RR -> RE: Finger food (5.10.2013 21:16:35)

NM, koliko majoneza staviš?

IZVORNA PORUKA: New Mom

ŠTANGLICE OD ŠUNKARICE I SIRA

Sastojci:
400 gr praške šunke
300 gr sitnog sira
kisela pavlaka
majonez
beli luk

Na uži poslužavnik poređati listove šunkarice jedan do drugog.
Pomešati sir sa belim lukom, pavlakom i majonezom (ne preterivati sa pavlakom, da ne bi fil bio previše tečan, zbog sečenja).Namazati preko šunkarice.
Postupak ponavljati dok se ne utroše sastojci. Ohladiti u frižideru i tek onda seći na štanglice.

Nemam sliku, pa sam pokupila sa neta:
[img]http://www4.slikomat.com/11/0819/ttz-f124c7.jpg[/img]

dunja RR -> RE: Finger food (20.10.2013 20:40:37)

Ovo mi je izgleda sjajno, a i slatka verzija sa šljivama zvuči super :)

IZVORNA PORUKA: PoisonEve

Rece mi jedna poznanica skoro da su super suve sljive sa slaninom zapecene u rerni. Jel neko probao? Trebalo bi da izgleda nekako ovako:

[img]http://www4.slikomat.com/11/0824/6na-thumb-.jpg[/img]

Torbica -> RE: Finger food (20.10.2013 21:14:21)

Dunja, mi svaki put kad pecemo rostilj, spremamo nesto slicno. Suve sljive napunimo bademima, po jedan u svaku i onda tu sljivu obmotamo tanko narezanom slaninicom i pricvrstimo cackalicom. Fenomenalno. Moja cera vice - daj mi jos jednu visnju! [sm=jezicek.gif]

dunja RR -> RE: Finger food (20.10.2013 21:16:45)

[sm=smiley36.gif] Pošla mi voda na usta

adulence -> RE: Finger food (20.10.2013 21:29:07)

Torbice mljac,mljac...

lesica -> RE: Finger food (20.10.2013 21:32:08)

Ja ću sutra i prekosutra biti u ovom poslu [sm=smiley36.gif] I sve sam fino smislila pa ću vas iznenaditi

dunja RR -> RE: Finger food (20.10.2013 21:34:48)

Jedva čekam L da vidimo sličke [sm=bravo.gif]

adulence -> RE: Finger food (20.10.2013 21:34:53)

Obavezno recepte da das ...hihihi verujem u tebe...a i blizi mi se ivin rodjendan mora se na vreme smisljati

lesica -> RE: Finger food (20.10.2013 21:36:10)

Važi važi [sm=smiley36.gif]

Lu -> RE: Finger food (21.10.2013 7:55:03)

I ja isčekujem Lesicine specijalitete[sm=smiley20.gif]

dunja RR -> RE: Finger food (21.10.2013 16:09:45)

Svi iščekujemo [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]

milicicak -> RE: Finger food (12.11.2015 21:52:20)

Mi uskoro organizujemo neko druzenje pa sam mislila da iznenadim drustvo nekim novim receptima. A nesto nemam inspuraciju... Svaka ideja je dobrodosla :)

branki* -> RE: Finger food (12.11.2015 22:21:31)

Mili,ja ti nisam neki expert,ali ovo spremim kao deo predjela kad nam je slava.uzmem obicne okrugle slane krekere,ja kupim u takovu,uzmem cackalice i nabadam kreker,pa list cajne,pa trouglic kackavalja,pa krug kiselog krastavca.pa onda promenim,ubacim i maslinu.bude bas dekorativno.
Onda mozes sampinjone da napunis nekim nadevom koji hoces i odozgo kackavalj i zapeces u rerni.
Zatim kuglice,promesas sitni sir,pavlaku,prepeceni susam i napravis kuglice i ubacis u papirne korpice.

milicicak -> RE: Finger food (12.11.2015 22:37:07)

Hvala branki [sm=smiley31.gif]

nata11 -> RE: Finger food (14.11.2015 9:58:33)

Ja pravim posno za Sv. Nikolu.
Imam lepe ukrasne vece kao cackalice . uzmem tako lako flips i izvadim u okruglim oblicima casicom i onda dodam posni sir kocka + malo ajvara. Ili varijanta sa tunjevinom.
Onda uzmem mini kiflice, napunim ruskom salatom. To utegnuto u alu foliju stoji u frizideru i sutra nasecem na kolutice.
Tortilje namazesm posnom pastetom pa naseckam kada upije i jos svasta nesto.
Sve to ces naci na pinterestu. Zvirni.[sm=smiley1.gif]

New Mom -> RE: Finger food (14.11.2015 10:24:57)

Nato, gde ima recept za tu posnu pastetu?

milicicak -> RE: Finger food (14.11.2015 10:29:06)

Nato, zvirkala sam na Pinterestu :) al bih jos ideja, dugo nisam izigravala domacicu [sm=jezicek.gif] a muz ce u top da me stavi sta sam sve smislila [sm=jezicek.gif]
NM ja kao posnu pastetu koristim humus ili pastetu od patlidzana (ispeces patlidzan, dodas malo belog luka, so, biber, persun, malo kecapa ako volis i izblendas)

nata11 -> RE: Finger food (14.11.2015 11:08:05)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Nato, gde ima recept za tu posnu pastetu?

Nemam pojma ja kupim [sm=smiley36.gif]

Mozes i da naprvis mini projice u mini kalupima. Da budu bas malene.
Ja obozavam spremanje slanisa, ja sam vec svasta nesto smislila za SvN. pisacu i temi kada dovedem jelovnik do savrsenstva.

milicicak -> RE: Finger food (14.3.2016 21:22:15)

Opet ja ovdi [sm=jezicek.gif]
Malo bih da promenim meni za mini bubin rodjendan pa trazim ideje. Za sad znam da cu da pravim pite od sira i mesa iiii to je to a treba posluziti 60 ljudi [sm=smiley36.gif]
I kako vi pravite rol virsle? Probi mi dete glavu pa da joj ispunim zelju

Sanjalicaaa -> RE: Finger food (14.3.2016 21:30:47)

Ja trazila ovu temu kad je G bio rodjendan, ali nisam je nasla. Bas mi je krivo. Sad cu da pogledam sta ste pisale.

Ana RR -> RE: Finger food (14.3.2016 22:12:33)

Milicicak, ja ne pravim niti jedem viršle, ali imaš varijantu sa lisnatim testom koje isečeš na trakice pa umotavaš oko viršle (mini viršle), premažeš uljem i pospeš susamom. A videla sam i varijantu sa testom, prvo se kuvaju pa se onda peku, budu kao bavarsko testo.

Meni su lepi i oni rolati sa spanaćem i ajvarom, slane princes krofne, kocke od palente, sira i pršute, brodići sa sirom i spanaćem..

milicicak -> RE: Finger food (14.3.2016 22:25:55)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Milicicak, ja ne pravim niti jedem viršle, ali imaš varijantu sa lisnatim testom koje isečeš na trakice pa umotavaš oko viršle (mini viršle), premažeš uljem i pospeš susamom. A videla sam i varijantu sa testom, prvo se kuvaju pa se onda peku, budu kao bavarsko testo.

Meni su lepi i oni rolati sa spanaćem i ajvarom, slane princes krofne, kocke od palente, sira i pršute, brodići sa sirom i spanaćem..

Ana, te sa lisnatim testom sam mislila da pravim. Jel se prvo kuvaju virsle? Ni ja ne to ne pravim, zato pitam.
Slane princes krofne sam pravia za prvi rodjendan, rolate sa spanacem i ajvarom prosle godine... Kakvi su ti brodici sa sirom i spanacem?

mila83 -> RE: Finger food (14.3.2016 22:31:04)

Super tema,potrudicu se da je pratim i podelim sta imam od recepata.U zadnje vreme svasta isprobavam.Zato me i nema na RR,izmedju ostalog [sm=smiley1.gif]

Ana RR -> RE: Finger food (14.3.2016 23:44:04)

Milicicak, pazi kad nemam pojma [sm=smiley36.gif] vidi u nekom receptu na netu, možda se prvo skuvaju.

E ti brodići su super, evo jedna varijanta klik

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>