Anoniman -> RE: Ishrana u vrtićima dece sa posebnim potrebama u ishrani (2.8.2011 10:34:53)
|
OK, to je skupo, onda mi dozvoli da ja svom detetu donesem doručak, užinu i ručak. Tako će ti biti još jeftinije, jer ga uopšte ne hraniš svojom hranom. Na taj način, problem bi za sada bio rešen. Ali, to je zakonom zabranjeno! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] IZVORNA PORUKA: n i n a Kad se sumnjalo da Miša ima celijakliju mene su savetovali da dobijem rešenje o njegovom stanju i da svakom detetu (ne znam do kog uzrasta) pripada mesečno određena količina bezglutenskog brašna, srazmerno godinama od 3-5kg, besplatno! I to se podiže u državnim apotekama... Vidiš, ovo sam ja pitala u jednom momentu. Limenka Allernova ad mleka koje Marko mora da pije košta od 2300 do 2500din, a nama limenka traje 3,5 dana. Zašto se ta mleka ne dobijaju na recept, ili makar po povoljnijim cenama? U Hrvatskoj se dobijaju na recept, ne Allernova, ali da Alfare (ako se ne varam), koji je takođe hidrolizat kazeina. Meni Alfare ne bi igrao nikakvu ulogu jer Marku ne prija, ali ima gomila ljudi kojima bi to mnogo pomoglo. Recimo, ja Marka MORAM da kupam u uljanoj kupki i da ga mažem emolijentnom kremom, i MORA da pije Allernovu. Računica je sledeća: mesečno, treba mi 2 ulja od 250ml, a sada je pakovanje smanjeno na 200ml), to je oko 5000din, treba mi jedna krema, oko 2000din, i treba mi oko 10 limenki hrane, to je oko 25000din. Dakle, u našoj državi, samo za ad mleko i kozmetiku, mesečno treba da dam 32000din. AD mleko uvozimo iz mađarske za oko 13 eur po limenci, to je znači, oko 130eur mesečno, i sada sam zamolila drugaricu da mi donese kozmetiku iz Francuske, gle čuda, tamo je ulje, 13,20eur, a krema, duplo veća nego kod nas, 24eur. Dakle, ako nabavljam iz inostranstva, mesečno mi treba 130+26,60+12=168,60eur, tj oko 17000din. Pa ko je ovde lud!? Gde bre idu sve te pare!? Sorry, malo sam odlutala sa teme!
|
|
|
|