mama krava -> RE: Ishrana u vrtićima dece sa posebnim potrebama u ishrani (1.12.2014 12:14:53)
|
Debeli, danas bio na sat vremena u jaslama[sm=smiley20.gif]... A, za to vreme ja sam razogavarala sa upravnicom objekta i sestron na preventivi, naravno o ishrani. Naravno, odmah su mi rekle da je situacija takva da ja moram da donosim obroke. E, a kada sam ja rekla da to znaci da ja treba da odnosim preko 60% nedeljnog jelovnika, slegle su ramenima. Nastavila sam i da je meni to neprihvatljivo kako sa finansijske strane, tako i sa nutritivne strane. Mislim, ja bih svom detetu trebalo da predhodno vece spremam, dorucak, uzinu rucak i da to tako obelezeno donosim u vtic, bar svakog drugog dana?!? Nisam htela da budem bezobrazna, ali zamalo da pitam - DA LI JE POTREBNO DA DODJEM I DA GA NAHRANIM!!![sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] Ja sam ponudila i opciju da donosim npr, svakog ponedeljka litar biljnog mleka, pa da stoji u kuhinji u objektu, pa da se sa tim mlekom pravi dorucak/uzina/stavi u rucak umesto KM, one mi rekose da to nije sanitarno ispravno[sm=zmeden.gif], ali potpuno je sanitarno ispravno da ja kuvam kod kuce ko zna sta, i da donosim! Rekle su da nije tehnicki moguce da se pravi hrana deci sa posebnim potrebama u ishrani i da se to nigde ne radi...i tako.... E, onda sam se iznervirala, pa sam pomenula kako je internet super stvar i da znam za slucaj iz PU Bosko Buha i da koliko znam, PU je duzna da svakom detetu obezbedi odgovarajuci obrok! I da se na Zvezdari deci obezbedjuju odgovarajuci obroci! Kad, vidi ti, one znaju, jer kao ceo grad zna za taj slucaj!... Elem, nismo dugo pricale, jer sam skapirala da su one tu realno, levo smetalo, tako da su mi zakazale sastanak sa upranicom PU i sutra imam sa njom i nutricionistom sastanak. Idem sad da se isfeniram i da naostrim nokte[sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|