lesli -> RE: Grlić materice u trudnoći (9.7.2018 10:54:38)
|
Saskice, hajde da probam da pomognem. Meni je grlic sa 2-2.5 cm postao skracen na 1-1.5cm, razmeksan i uloziv. To vece su me i hospitalizovali jer sam imala kontrakcije koje su videli na uz, imala bolove u stomaku i stomak na dodir bio tvrd. Bila sam 26+ nedelja. Malo sam se isprepadala jer je doktorka koja me je pregledala rekla “grlic je skroz skracen, ovo je za hospitalizaciju”, na kraju sam uspela da je pitam koliko je stvarno stanje ozbiljno i kada je rekla “ozbiljno je, ali nije alarmantno” bilo mi je lakse. Smestili su me tamo, dali lekove, pojacali progesteron, pratili. Moj subjektivni osecaj je posle prve ture lekova bio bolji, na kraju pregledali i pustili kuci. Cervikometrija (koji nisu mogli na prijemu da odrade) je pokazala da grlic nije toliko dramaticno kratak koliko je izgledalo na prijemu. Preporuka, nastavak terapije i mirovanje veci deo dana. Ali niko nije naglasio da se ne pomeram iz kreveta. Najnormalnije ustanem do kuparila, sednem za sto da jedem, napravim neki krug po kuci, sednem i pomalo, ali izbegavam predugo sedenje i setnju/stajanje jer pocne da me boli stomak. Sedenje do 20-30min mi je ok. Stajanje je vec malo problematicnije i zna da stomak boli vec posle 5-10 (sinoc oprah kosu i pola noci me je boleo stomak) Ako nemas takve tegobe mislim da je ok da muz obidje prodavnice i slika ti neke stvarcice,, ti pogledas preko interneta sta ti se svidja i kolima odete ciljano da pokupita sta treba. To ce biti brzinska kupovina, verovatno do 30min. Mozete i iz par navrata da je obavite. To je u sustini moj plan, ali za neku nedelju (naravno ako na kontroli ne bude nekih vecih promena). Sad, bolece me stomak, ali bih ja sve te stvari volela da birkam sama i vidim uzivo. Pa iz par navrata od po 20-30 min cemo obaviti sve sto treba... I ako te vec to toliko zabrinjava, zasto ne odes kod drugog lekara po misljenje i zatrazis da uradi cervikometriju? Ona je najbolji pokazatelj stanja. Neka me maslacak ispravi ako gresim :)
|
|
|
|