Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 30.7.2015 12:53:48
|
|
|
|
ancuska
|
Divim se svim zenama koje moraju da miruju i pri tom ostanu psihicki stabilne..
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 30.7.2015 12:58:27
|
|
|
|
ancuska
|
Superm, da pripazis jer je poceo da se skracuje, pa da ne ode predaleko i posle moras da lezis i odrzavas. A jos si i viserotka.. Ne zelis da lezis, veruj mi- Ove dve nedelje sto moram da izguram mi se cine kao dve godinee
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 30.7.2015 13:00:35
|
|
|
|
Anoniman
|
i ja sa pod mirovanjem, narocito zbog pada od ponedeljka, tesko je , ali vredi, na kraju dobijes najveci poklon!
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 30.7.2015 13:39:16
|
|
|
|
vonavoj
|
Superm,radi kako se osecas..telo salje signale! Ja sam se u prvoj trudnoci pila i ginipral,mirovqla..a u drugoj sve u najboljem redu! Ali sam u prvoj imala bolove..
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 4.8.2015 8:12:08
|
|
|
|
ancuska
|
Dobro jutro. Danas sam 35+2 i sve vise BH kontrakcija i pritisaka u karlici. A i od lezanja mi se cini da sve vise boli. E sad, da li neko zna kada se ulazi u 9 mesec, da li treba da bude punih 36 nedelja ili sam ja vec usla? Termin mi je 04.09.2015. Kod lekara imam tek sl nedelje, a ne znam da li mogu vec pomalo da se opustim i bar malo prosetam. Nista nisam kupila za bebca
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 4.8.2015 9:19:36
|
|
|
|
vonavoj
|
ancuska,nemoj da se opustas bar jos 10ak dana..to sto si usla u 9,ti,a jesi,ne znaci nista..za bebu je najbolje da si 38.ma nedelja..izdrzi jos malko!
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 4.9.2015 23:17:58
|
|
|
|
Animsaj9
|
Do 20nd mi nije gledala grlic, sve dok na euz mi nisu rekli da nisko nosim i da se pogleda, srecom sve je bilo u redu, i sad u 24nd ponovo mi je dr gledala grlic, zato sto sam osetila blago ziganje i sve je ok
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 13.9.2015 9:23:14
|
|
|
|
dijana1*
|
IZVORNA PORUKA: popkica bebic Jutro, mame! Moj bebac najaktivniji kad otvorim oci i kada treba da zaspim... Imam jedno pitanjce, ako postoji tema, ovo je iskljucivo informativno. Koliko vam je dug grlic? Ja sam u prvoj trudnoci imala skracen, pa sam uplasena da se ne ponovi, a sada je dug 3cm i Dr kaze da je ok s obzirom na to da je zatvoren. Naravno, i dalje primam Progesteron Depo na 8 dana. Postoje lekati koji kazu da je grlic materice individualan, u smislu, neko ima krace neko duze prste, pa opet su ok i obavljaju funkciju pa i on. Izvinite, nemam kad da pisem drugde. Ljubim sve!
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 13.9.2015 10:00:26
|
|
|
|
isidora88
|
Moj je dug 4,3 cm, zatvoren. U subotu idem opet na pregled, nadam se da se ne otvaram zbog ovih kontrakcija..
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 13.9.2015 10:13:58
|
|
|
|
jess021
|
Moj je 3.4cm, dug, zatvoren, mek i centriran. Tako pise.
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 13.9.2015 10:16:51
|
|
|
|
sonyasha
|
Kod mene 4.3 dug, zatvoren! Takvu su me pustili na more
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 13.9.2015 10:26:12
|
|
|
|
Maraj
|
Ja u 37.nedelji nisu mi skoro merili....tako da ne znam duzinu. Na ručnom pregledu mi rekose da je zatvoren
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 13.9.2015 10:28:01
|
|
|
|
jess021
|
Meni je svaki put merila sa ultrazvukom, a sad me je i rucno pregledala, pisala sam, oci su mi iskocile, ali dr kaze da mora tako.
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 13.9.2015 10:29:00
|
|
|
|
Anoniman
|
maraj pa to je i najbitnije da je zatvoren bas sam sada pogledala moj nalaz, na prvom i jedinom ginekoloskom u 26 nedelji, kada me je rukama pregledala pise dug 2cm moj je najkaraci ahahah , cvrst i zatvoren, moja dr je rekla da je to odlicno, sledeci ginekoloski imam kada udjem u 9 pa cemo videti stanje, to je za nekih 2o-tak dana....
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 13.9.2015 12:48:34
|
|
|
|
ancuska
|
Zene, evo da se i ja javim. Ne opterecujte se previse sa duzinom, cvrstinom i sl. Meni je grlic bio uloziv od treceg meseca , a otvoren za prst od 34 nedelje. Uz malo mirovanja do devetog meseca i umerene aktivnosti u devetom izgurah do kraja. Porodila sam se 01/09/2015 u 41 nedelji. Tako da slusajte svoje telo i ne bavite se previse merama. Svaka zena i trudnoca je individualna..
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 13.9.2015 16:39:51
|
|
|
|
dijana1*
|
I meni je od 12 - te nedelje uloziv za vrh prsta. Ove nedelje cu na pregled i nadam se da je sve ok.
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 14.9.2015 22:10:32
|
|
|
|
dijana1*
|
Sada sam 27+2 i grlic mi je uloziv za vrh prsta od 12-te n. A danas na pregledu mi dr. rece i da se malo skratio. Kada je grlic poceo da vam se skracuje?
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 14.9.2015 22:37:18
|
|
|
|
Valerie
|
pa na koliko se skratio?
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 14.9.2015 22:37:35
|
|
|
|
jovicaa
|
Odredjene dužine grlića se smatrajuni.normalnim u raznim.stadijumima trudnoce, u suštini je normalno da se.malo skraćuje sa vremenom,.a.kod.nas lekari preterano panice sa tim. Zavisi koliko.se skratio. Ja sam znala tačno u mm koliko mi se skracivao zato što mi je doktorica merila ultrazvucnom sondom.
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 14.9.2015 22:55:39
|
|
|
|
jovicaa
|
Nemoj previše da brineš unapred.. Mozda te i ne zadrže, a i ako .te zadrže možda to bude samo na par dana da isprate situaciju.. Ne mora da znaci.nista previše loše to što se grlić skratio, bitno.je samo.da se ne skraćuje puno i naglo. Znam puno žena koje su bile ulozive cak i otvorene pa izgurale do kraja, neke čak nisu ni mirovale. I tebi je treća trudnoća za kratko vreme, mislim da nije neobično.da malo popusti grlić. Nemoj brinuti unapred, opusti se i leskari koliko možeš
< Poruku je uredio jovicaa -- 14.9.2015 22:58:18 >
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 14.9.2015 23:15:59
|
|
|
|
dijana1*
|
Ma bas sam se uspanicila Kaze malo se skratio ali ona me stalno rucno pregleda i od prvog dana samo gleda u grlic. Ja se dobro osecam, nolista me ne boli tj. jedino kada se preforsiram zaboli me oko trtne kosti. Samo da izdrzim do kraja.
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 15.9.2015 8:51:27
|
|
|
|
Ed83
|
Meni je npr. u 28-oj poceo da se skracuje, ali naglo... Sa 3,5 na 2 cm (mereno ultrazvucnom sondom).. Nakon 2 nedelje mirovanja (ne strogog, setala sam po pola sata dnevno i pravila rucak ali nisam cistila niti ista tesko dizala), "produzio" se ponovo na 3 cm i onda vise do kraja trudnoce nisam imala problema sa tim... E sad, rucno merenje grlica je mnogo nepreciznije od ultrazvucnog i moze biti da se malo skratio (sto je normalno) i da samo radi predostroznosti moras malo mirovati.... jedan za tebe
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 15.9.2015 9:04:49
|
|
|
|
dijana1*
|
Ed83 moja dr iz BG mi je uvek govorila grlic se meri UZ a sada sam u BL i ova dr mi uvek pregleda rucno. I sada ja uopste ne znam koliko se on to ustvari skratio. Sutra idem u bolnicu i trazicu da se pregleda UZ.
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 15.9.2015 9:24:02
|
|
|
|
Ed83
|
Eto, polako, nemoj da se nerviras unapred... A i 2-3 dana mira nece da skodi a plus to sto ce te u bolnici detaljno ispregledati... Sto se dece kod kuce tice, decica to bolje podnose nego sto mi roditelji Mislimo...
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 15.9.2015 12:26:38
|
|
|
|
jovicaa
|
dijana nista to ne mora da znaci, pogledaj na netu imas tabelu koje se duzine u kojim mesecima trudnoce smatraju normalnim. normalno je da kako odmice trudnoca grlic bude sve kraci. oni su verovatno u panici zato sto si se prvi put porodila pre vremena, pa ne bi da nesto propuste. ako se ti dobro osecas, to je najbolji znak da je sve ok.. videces u bolnici. kod mene su najveci problem bile kontrakcije koje sam osecala i zbog njih sam dobijala terapije, a grlic manje vise, skracivao se od 20. nedelje posle svakog pregleda po pola cm otprilike. ali i pored toga nisam bila ni na kakvom strogom mirovanju, nego onako morala sam da se pazim da ne podizem nista tesko i ne divljam bas, da odmaram povremeno u toku dana. i na kraju sam probila termin, a ceo deveti mesec sam radila jogu, cucala, prevrtala se, ma nema sta nisam
< Poruku je uredio jovicaa -- 15.9.2015 12:29:25 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici13 znakova da očekujete dečakaDa li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
Кућни послови.
пеперутка16
Које кућне послове углавном ради ваш муж?