Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 12.7.2013 9:10:37
|
|
|
|
mati
|
Jao sto mrzim kad tako ne umeju da nam objasne. Jelena , ja znam samo da uloziv za vrh prsta nije nista strasno, kad sam pitala dr ona mi je tako rekla i u zagradi napisala da je zatvoren, kako bi ja bila mirna.
< Poruku je uredio mati -- 12.7.2013 9:12:14 >
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 12.7.2013 15:41:09
|
|
|
|
jelenazvezda
|
reve 84 ja sam se bas raspitivala za serklaz al kazu da nije toliko kriticno,mislim da je ipak to mirovanje zakon dijana 1 rr moracu da mirujem nema mi druge,nego sam ja neposlusna i cim me nista ne boli odma u akciju,a sto se tice drugog misljenja isla sam,i ista orica samo se ponavljaju kao papagaji mati i mene nervira sto samo napisu rezultati i cao vidimo se za 4 nedelje a ja onda dodje kuci i mozgam... nervira me sto svi oni govore kako je sve to normalno i kako to nije nista a mene malo malo pa boli,a nisam uopste neka maza da se zalim na sve,jednostavno se bojim
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 12.7.2013 15:46:13
|
|
|
|
Anoniman
|
jelena, naravno da se bojis, ali samo se nemoj previse sekirati. postupaj po naredjenjima dr, lekic i u krevet na odmaranje. a ja predvidjam da ce porodjaj kod tebe ici super, bar otvaranje nece biti problem. bice sve ok!
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 12.7.2013 15:59:23
|
|
|
|
jelenazvezda
|
macaki tako moja dr uvek kaze,ma ti ces se poroditi laganica,pa aj da mi bar nesto bude laganica :) a posto cu biti na terapiji do 37 nedelje imam neki osecaj da cu se poroditi pre termina :) moja mama se porodila za sat vremena,nadam se da sam nasledila :)
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 20.12.2013 20:37:10
|
|
|
|
lesica
|
Naša korisnica pita sledeće: "Dobar dan dali bih vas mogla zamoliti da mi razjasnote nalag od ginekoliga pise: lak edem, mek uterus cerviks za jagodicu, glavica balotira. ja sam u 30 nedelji trudnoce a ginekolog kaze da je sve uredu ali ipak me zanima i vase misljenje. hvala unapred."
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 20.12.2013 20:46:08
|
|
|
|
jovicaa
|
cerviks za jagodicu, verovatno znaci da je grlic uloziv za jagodicu prsta. a mek uterus mislim da je dobro, da nema kontrakcija.. javice se neko strucniji...
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 26.12.2013 18:02:00
|
|
|
|
zmajče
|
na nalazu mi piše grlić koničan dug 2cm elastičan,neosetljiv,uloživ za jagodicu prsta.Uterus veličinom odgovara amenoreji,normalnog tonusa. u 16 nedelji sam radila pregled,moze li neko da mi protumači nalaz unapred hvala
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 26.12.2013 18:29:21
|
|
|
|
zmajče
|
da zaboravih cervikalni kanal zatvoren dug 43 mm
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 26.12.2013 21:31:48
|
|
|
|
jole82
|
zmajče sve je najboljem redu Ova dužina od 2 cm je rukom opipljiv deo(a može se videti i na uz), a ukupna dužina(samo na uz vidiljivo kompletno) grlića je 4,3 cm(što je super) Materica odgovara starosti trudnoće, po veličini i tonusu...ovo uloživ za jagodicu je ništa pored ove dužine grlića..to je zato što je elastičan i tako i treba da bude (pogledaj svoju jagodicu prsta iz profila pa ćeš videti koliCko je to) Opusti se i uživaj
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 27.12.2013 11:41:27
|
|
|
|
zmajče
|
Jooooj Jole 82 hvala ti do neba na tumačenju nalaza, bas sam bila uplašena pogotovu što još uvek radim ali svakako posle praznika brišem na odmor pa na bolovanje
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 27.12.2013 12:20:38
|
|
|
|
jole82
|
Nema na čemu...opusti se...i posle uživaj na odmotu tj bolovanju
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 4.3.2014 21:38:07
|
|
|
|
Diabla
|
Da li je ikome od vas grlic materice u toku trudnoce bio na ulaz u vaginu? Bukvalno? Ja sam sada 34.nedelja, i pocela sam raditti masazu medjice. Medjutim, zamalo se onesvjestih kad ugledah "to" sto lici na grlic. I cackala sam po americkim forumima, i kazu da je moguce... znaci ovako ide(odozgo prema dolje): klitoris, mokracni otvor, "grlic", pa ulaz u vaginu. Poludicu do sutra, ne znam da li je to normalno...
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 4.3.2014 21:43:46
|
|
|
|
Ana RR
|
Diabla nisam znala da si trudna, čestitam
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 4.3.2014 21:49:15
|
|
|
|
Diabla
|
Hvala A sta cu sa grlicem??? Cak sam ga pokusala vratiti.. kuku, napravicu neki jad nocas Cega se sve nagledah nocas na netu da bih istrazila! I zaista, grlic moze biti skroz na ulazu.
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 4.3.2014 22:33:25
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Diabla Long time no see
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 4.3.2014 22:48:43
|
|
|
|
Ana RR
|
Ne diraj ženo ništa neka ga, bitno da je tu
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 5.3.2014 8:46:52
|
|
|
|
Diabla
|
Hola Ivanka Necu vise nista dirati
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 11.5.2015 16:29:37
|
|
|
|
Maraj
|
Evo mene da malo dignem temu. nalaz iz 13.nedelje grlic dug oko 2cm , mediosakralan, uloziv za VP C×43mm,bez tunelizacije. Sta znaci ovo mediosakralan? I da li je ok da je uloziv za VP u 13.nedelji
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 11.5.2015 16:32:20
|
|
|
|
Maraj
|
Mislim da mi je nalaz slican kao kod zmajce pa me tesi odgovor Jole 82
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 12.5.2015 4:56:47
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: Diabla Da li je ikome od vas grlic materice u toku trudnoce bio na ulaz u vaginu? Bukvalno? Ja sam sada 34.nedelja, i pocela sam raditti masazu medjice. Medjutim, zamalo se onesvjestih kad ugledah "to" sto lici na grlic. I cackala sam po americkim forumima, i kazu da je moguce... znaci ovako ide(odozgo prema dolje): klitoris, mokracni otvor, "grlic", pa ulaz u vaginu. Poludicu do sutra, ne znam da li je to normalno... E ovako je nedto i kod mene, bilo mi glupo da pitam i sta bi na kraju?
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 14.5.2015 10:53:51
|
|
|
|
jovicaa
|
grlic moze da viri samo iz ulaza u vaginu, ne moze da bude iznad ulaza :D posto je inace u vagini u vaginalnom otvoru
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 14.5.2015 10:59:05
|
|
|
|
Maraj
|
Kako vama mere grlic? UZ ili metodom "prsta" ? na uz mi je 34mm a "prst metodom" dr napisala oko 2cm
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 14.5.2015 11:00:37
|
|
|
|
jabudic
|
IZVORNA PORUKA: jovicaa grlic moze da viri samo iz ulaza u vaginu, ne moze da bude iznad ulaza :D posto je inace u vagini u vaginalnom otvoru Razumijemo se, uglavnom tu je dolje Nije me ni juče pregledala vaginalno, samo jednom u 6. mjesecu. MAraj, meni je jednom "ručno", jednom cervikometrijom.
< Poruku je uredio jabudic -- 14.5.2015 11:01:34 >
|
|
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 2.6.2015 9:31:01
|
|
|
|
dijana1*
|
Zna li neko razliku izmedju " uloziva za vrh prsta" i "otvorena za vrh prsta"? U prve dve trudnoce su mi uvek govorili uliziva za vrh prsta a sada u trecojda sam otvorena za vrh prsta. Kaze dr. da se ne brinem s I da je to za trecerotku normalno i da je to dobar nalaz. Ali neni djavo ne da mira i samo otome razmisljam
|
|
RE: Grlić materice u trudnoći 2.6.2015 11:11:04
|
|
|
|
vonavoj
|
po njima je to izgleda isto..
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?