Anarunika -> RE: Roditeljski dodatak (21.12.2015 16:16:03)
|
IZVORNA PORUKA: MAMAMAJ Suzi, prošle godine kad sam rodila K, Bg je davao 25000 nezaposlenim, a 10000 zaposlenim trudnicama. Međutim, za zaposlene je potrebno da oboje roditelja budu na minimalcu, da bi ostvarili pravo i da ne pređemo cenzus, kada je u pitanju davanje za drugo dete, gde i vi spadate. Mi nismo ostvarili pravo jer je mm prijavljen na malo više od minimalca, a sada još nisam ni gledala da li još uvek daju bar to. Ako daju, mislim da ćemo mi sada s trećim imati pravo. Jednokratna pomoć porodiljama. Da bi je dobili ne sme da se pređe cenzus od 10 000 dinara po članu domaćinstva. Znači ako su vam primanja veća od toga onda ne vredi da predajete. Ali ako nisu onda se dobija 10 000 za zaposlene . Suzi Kju Beograd daje evo ovo što sam sada napisala. A u zavisnosti od opštine u kojoj živiš i tu može da se dobije. Ja sam od opštine Palilula dobila 10 000,00 din. i to jr počelo od ove godine.Zvali me da m kažu da će da mi daju lovu,šta i kako da se prijavim...politička kampanja ali nema veze ,znači i te kako!
|
|
|
|