Mariya -> RE: Roditeljski dodatak (8.11.2015 18:40:25)
|
IZVORNA PORUKA: daki81 Meni je termin u decembru,pa sam mislila da sada iskoristim jos ovo vreme pre porodjaja da povadim sve papire za roditeljski da se posle ne cimamo sa bebcom ali sam zbunjeno skroz.Krenula.sam redom po netu sta se prvo zavrsava nakon izlaska iz bolnice,opstina,sup...i kada sam napravila spisak sta mi sve treba od dokumenata za svaku instituciju vidim da mi treba za sve izvodi mene i prvog deteta npr e sad mene interesuje da li te papire svuda uzimaju originale,da li cu morati vise originala da vadim da vih imala za sve ili cu morati da overavam kopije,onda da li se vadjenje tih dokumenta placa ili njihove overe s obzirom da se vade u svrhu roditeljskog..?Sve u svemu potpuno sam se pogubila sa milion i jednom informacijom i milion i jednim papirom potrebnim za sve pa ako moze neko da mi pomogne [sm=zmeden.gif] hvala Ja znam da su ti je izvod iz MKR besplatan, ne znam kako je u drugim gradovima, a u Topoli odmah dobijaš 2 kom., jedan za tebe a drugi za roditeljski dodatak koji oni uzimaju. Svi papiri koje uzimaš za roditeljski dodatak su u topoli besplatni,-ne plaća se taksa za njih. Plaća se taksa u SUP za prijavu prebivališta. Toliko se sećam, davno je bilo...
|
|
|
|