Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Roditeljski dodatak 16.4.2015 13:55:44
|
|
|
|
wivern
|
Ma ne bre, na kraju ovog meseca. Tako su mi rekli u 27 marta i ja tako i uradila.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 16.4.2015 14:39:15
|
|
|
|
mama krava
|
I meni su tako bili rekli u 27,marta, ali kad sam otišla u Poštu, nije bilo, jer ona teta tamo mi rekla da mora da prodje mesec dana da prodje od dobijanja rešenja. Probaj, ništa te ne košta.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 16.4.2015 15:39:00
|
|
|
|
wivern
|
E to me izludjuje, svakome od nas kazu i rade drugacije. Ja sam onda imala srece, meni cak ni resenje nije htela da uzme zena iz poste. Kaze ne treba, samo licna karta
|
|
RE: Roditeljski dodatak 16.4.2015 23:26:17
|
|
|
|
Anarunika
|
Možda zavisi i od datuma kada stigne rešenje. I to što kažeš MK ,probaću pa ako bude bude.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 17.4.2015 7:35:03
|
|
|
|
branki*
|
anarunika,ti probaj,ja sam sacekala kraj onog drugog meseca da dignem,jer sam mislila da nije leglo,ali su mi bile vec 2 uplate legle.podigla sam samo sa licnom kartom.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 17.4.2015 10:00:30
|
|
|
|
wivern
|
Resenje uvek stigne sredinom meseca, a uplata treba da je krajem istog. Tako bi trebalo da bude. Ma probaj, ja sam tako podigla mozda uspe i tebi. Drzim palceve
|
|
RE: Roditeljski dodatak 17.4.2015 14:30:12
|
|
|
|
Anarunika
|
wivern, iz tvojih usta u božije uši,stvarno bi mi značilo da bude ovaj mesec! Pretpostavljam da idem tamo posle 20. ili da čekam baš kraj meseca ? A valjda će objaviti na dnevniku kao obično kad krene.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 17.4.2015 15:14:38
|
|
|
|
New Mom
|
Isplata roditeljskog je u utorak, 21.04.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 18.4.2015 17:19:45
|
|
|
|
Anarunika
|
Otićiću ja ipak da proverim jel leglo i meni nešto. Hvala New Mom na info. Kako inače ide taj roditeljski, jel uvek na vreme ili kasni ponekad? Znam da je ranije uvek bio na vreme ali obzirom kakva je situacija u državi... ništa nas ne sme iznenaditi.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 18.4.2015 17:29:54
|
|
|
|
New Mom
|
U sustini je 20.og ili 21. u poslednje vreme. 19.obicno u decembru.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 30.5.2015 17:45:13
|
|
|
|
Anarunika
|
E ja onda podigoh roditeljski. Ipak je bio tog meseca kad i rešenje. Legla tri roditeljska + još neka lova od nekih akcija koje nisam ni znala da imam. Sića ali opet...a prihvatili su mi i zahtev za jednokratnu pomoć . Sad čekam rešenje pa i to da uzmem. I za dečiji sam podnela...sve ću da im uzmem !!!
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2015 13:55:22
|
|
|
|
gale77
|
Koliko ste cekale na resenje i prvu uplatu. Ja sam sva dokumenta predala pre pet nedelja i bas me zanima koliko cu cekati.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2015 14:16:21
|
|
|
|
wivern
|
Mislim da ti je uplaceno krajem maja, ako si predala krajem aprila ili pocetkom maja. Ne ceka se dugo na uplatu. Idi u postu sa licnom kartom i proveri.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2015 14:46:45
|
|
|
|
Anarunika
|
Prvo mora da stigne rešenje pa onda tek ide isplata. Zavisi da li je dokumentacija potpuna, možda te pozovu da nešto dopuniš,mene su tako za jednokratnu pomoć. U svakom slučaju kada stigne rešenje tog meseca će leći i uplata. Do sada bi već trebalo da si dobila neko obaveštenje. najbolje da pozoveš njihovu službu i proveriš šta se dešava sa tvojim predmetom. Ja sam zvala za jednokratnu pomoć i rekli su mi da je rešenje doneto pozitivno ali krajem meseca (nije ušlo u isplatu u maju) ,pa će ga sada u junu tek poslati a tada će leći i uplata.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2015 15:06:22
|
|
|
|
wivern
|
Anarunika ne mora da znaci, nekad i ne stigne resenje a uplate lezu. Svakako moze da proseta do poste i vidi ima li ikakvih uplata. Meni za podizanje para nije ni trebalo resenje vec samo licna karta.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2015 15:18:59
|
|
|
|
Anarunika
|
IZVORNA PORUKA: wivern Anarunika ne mora da znaci, nekad i ne stigne resenje a uplate lezu. Svakako moze da proseta do poste i vidi ima li ikakvih uplata. Meni za podizanje para nije ni trebalo resenje vec samo licna karta. U pravu si. Najbolje odšetati do pošte i prijatno se iznenaditi Ništa ne košta!
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 1.6.2015 15:21:46
|
|
|
|
mila83
|
evo meni sad sa trecim detetom daju samo uz licnu kartu.A prva dva puta je moralo i resenje da bude uz mene,da im pokazem svaki put kad idem i broj racuna. sad ni ne znam broj racuna. a resenje mi je stiglo vrlo brzo,mislim u roku od dve nedelje kako sam podnela zahtev,mislim da je i isplata pocela odmah i uplacuju redovno.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 3.6.2015 15:12:37
|
|
|
|
bojana92
|
Mame imam bebu od 2,5 meseci.Jos uvek nismo predali papire za pare od grada Novog Sada.Da li neko zna rok predaje papira?Citala sam po netu,i pise da je rok 6 meseci,a cula sam negde da je rok 3 meseca.Molim Vas pomazite,ako znate.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 3.6.2015 15:14:04
|
|
|
|
Anarunika
|
Ja nisam iz Novog Sada ali ranije je rok za predaju za te razne dodatke bio 3 meseca. Sada vidim da je sve produženo ba šest meseci. Ali bolje ipak proveri direktno u službi koja se bavi time,da ne zakasniš!
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 3.6.2015 15:41:39
|
|
|
|
gale77
|
Poslala sam muza u opstinu da pita za resenje i oni mu dali oba resenja. Nasa opstina se popravila za drugo dete daju 35 hiljada, a do skoro je bilo za svako dete (nevezano za broj rodjenih) po 10 hiljada.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 3.6.2015 15:47:00
|
|
|
|
mila83
|
Nasa opstina nam je dala kao poklon cestitku od 5000dinara za trece dete, a za prva dva deteta nista! ne znam za rokove,ranije je bilo 6 meseci.
Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 3.6.2015 23:48:56
|
|
|
|
bojana92
|
a da li neko zna koliko ns daje za drugo dete?
|
|
|
|
RE: Roditeljski dodatak 4.6.2015 6:56:15
|
|
|
|
New Mom
|
Grad Novi Sad daje samo za prvo dete. Pokrajina daje samo za trece. Tako da za drugo imas samo republicki roditeljski dodatak.
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.9.2015 12:10:25
|
|
|
|
branki*
|
Devojkee,aj molim vas ko zna,da li majka moze da ostvari pravo na roditeljski dodatak za drugo dete ako nije u bracnoj zajednici sa ocem deteta?
|
|
RE: Roditeljski dodatak 21.9.2015 13:09:00
|
|
|
|
wivern
|
Branki trebalo bi da moze, nigde ne pise da se mora biti u bracnoj zajednici.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?