Valerie -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (24.11.2014 20:57:15)
|
Molim da se niko ne ljuti zbog onog sto cu napisati, a tice se Utrogestana... Kako se spremam za drugu trudnocu, razmisljam o onome sto bih promenila u odnosu na prvu, ako bude moguce. Pre svega razmisljam o Utrogestanu. Ja sam ga koristila u manjim dozama, da li 100 ili 200mg dnevno, vaginalno, od oko 7. do 30 i neke nedelje, dugo. Pre svega me kopka to sto ga daju vecini trudnica, za svaki slucaj, zbog svega i svacega, nekad i skoro do porodjaja. Ja ni ne znam tacno zasto sam ga dobijala. Prvo jer sam otisla prerano na prvi UZ pa se nije dobro videlo. Onda sam imala bolove u 15. nedelji, ali samo jedno jutro, kasnije spustenu posteljicu. I na kraju nije bilo teoretske sanse da se prirodno porodim, grlic cementiran ni makac, a kontrakcije na minut-dva, satima, katastrofa. Pa CR konacno. Ne razmisljam o tome sta bi bilo... nego sta uraditi sledeci put. Carski ce biti svakako ali da li svakako treba uzimati... Znam da se mnoge zene kunu, da veruju da su zahvaljujuci Utrogestanu izgurale trudnocu... Ali tako je bilo i za Ginipral i sl. pa su povukli zbog stetnosti. Ne svidja mi se sto u nekim zemljama uopste ne daju Utr. a kod nas skoro svima. Ne teorija zavere, vec zasto? Koja je stvarna korist, a koja mozda negativna strana dodavanja bilo kod hormona, bez testiranja stvarnog nivoa, pitam se. ZA VTO druga stvar. Soni je, cini mi se pisala da je u Norveskoj zabranjen. Zanima me i iskustvo drugih mama/trudnica iz inostranstva ili kojima ovde nije prepisivano, ili koje su mozda odbile... hvalaaaa [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|