|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan
23.1.2013 15:57:04   
Bebinjo
Meni je doktorka prepisala utrogestan iz razloga što je plod, tj. posteljica bila jako, jako niska (pred kraj 1. tromesečja). Uzimala sam 2x na dan, oralno, da bi mi se materica opustila. Ubrzo, plod se pomerio, možda posle par nedelja i doktorka mi je smanjila dozu na 100mg na dan, ponekad 200. U 4,5 meseca, prvi put sam osetila jake bolove, nisam mogla da stojim, i videla kap krvi. Tada je doza povećana na 3x1, doktorka mi nije rekla da je zbog kontrakcija, i mislim da ću ga koristiti do pred kraj trudnoće, što je postalo običajeno za trudnice. Jedino mi smeta što se uzima na prazan stomak. :/
Nadam se da su moja iskustva sa korišćenjem utrogestana nekome bila od pomoći. :))
Pozz

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 1026
28.1.2013 11:27:34   
Cvrčko
Kako su meni u ovoj poslednjoj trudnoći neke divne ženice sa RR pomogle sa nabavkom Utrogestana kad je bila nestašica i verovatno mi spasile trudnoću user posted image volela bih isto i ja da učinim za nekoga kome je Utrogestan preko potreban. Imam jednu kutiju od 100mg i jednu od 200mg,pa bi ih rado poslala trudnicama kojima je neophodan. user posted image

(odgovor članu Bebinjo)
Direktna veza do poruke: 1027
28.1.2013 11:32:17   
Olga75
mislim da ce mojoj snajki trebati , pocel je da krvari i Sigmund joj je prepisao oralno 2x1
pa cu je pitati
eto , da znas
i hvala na velikodusnosti user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Cvrčko)
Direktna veza do poruke: 1028
13.2.2013 9:09:28   
drudi
Da li je neko stavljao dole utrogestan i plus jos neke vaginelete? Ja moram 12 dana da stavljam Mecmiror uvece, i 3 puta dnevno utrogestan. Uvece nastane citav buckuris unutra, a i ujutru kad opet stavljam utrogestan unutra jos ima mnogo macmirora. A negde sam procitala da se ne sme duboko vaginalno tusirati u trudnoci vec samo povrsinski. Jel neko imao slicno iskustvo?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 1029
13.2.2013 10:40:18   
Rosita
Drudi,

kad sam imala canesten tri veceri, receno mi je da utrogestan popijem. Eto, toliko znam, najbolje da pitas dr.

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1030
13.2.2013 14:01:45   
branki*
drudi,dugo sam koristila utrogestan u trudnoci i bogme sam ga gurala!

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1031
13.2.2013 16:26:17   
drudi
evo sad sam zvala dr i rekla mi je sto i vi - da pijem utrogestan dok stavljam vaginaletu. To znaci da sam 4 dana pogresno radila jer mi je medicinska sestra na klinici pogresno rekla. Samo da nisam napravila neku stetu bebi

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1032
13.2.2013 17:03:51   
Rosita
Ma nisi, sigurno. Mozda su slabije delovale, ali za stetu ja laicki ne verujem, ne brini. Jesi rekla dr da si ih do sad obe stavljala? Ja i ovako kad nemam kad da lezim malo posle stavljanja, popijem utrogestan. U stvari, od tri dnevno jednu popijem. Najbolje je ipak kako lekar kaze. Eto, meni su fino rekli dok ide druga vaginaleta, utrogestan oralno.

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1033
13.2.2013 17:14:33   
drudi
Meni je ta sestra zeznula. Bas se plasim. Jos se i smejala kao u fazonu sta pitam. A dr tada nisam ni videla samo mi je ova donela terapiju na papiru pa nisam mogla ni da pitam

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1034
13.2.2013 17:23:54   
drudi
malopre popih utrigestan - u brate sto se vrti u glavi od ovog !

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1035
13.2.2013 18:21:55   
Rosita
Eto, ja sam sedam i po meseci uzimala iskljucivo oralno, 3x200 i nista, cak me mucila i nesanica... Sve je individualno.

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1036
15.2.2013 20:05:33   
drudi
toliko mi se spava od utrogestana da je to strasno... kao da me osamuti

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1037
16.2.2013 9:21:29   
Rosita
Onda spavaj i uzivaj user posted image

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1038
16.2.2013 12:56:21   
drudi
pa spavam, ali vise ono kao da sam neki pijanac :)

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1039
11.3.2013 16:26:21   
jelenazvezda
evo mog iskustva,osma sam nedelja i pijem utrogestan 2x1 tabl od 200 na dan od seste nedelje zbog blagog krvarenja,koje je stalo isti dan al se terapija nastavila i bez odnosa :) hmm nazalost
i non stom mi se spava :)

< Poruku je uredio jelenazvezda -- 11.3.2013 16:27:32 >

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1040
11.3.2013 17:34:18   
wini
Pozdrav, zanima me vase misljenje, trenutno se nalazim u inostrastvu pa ne mogu da konsultujem vise lekara.
Danas sam usla u 8-u nedelju. U petak bila na pregledu i uz, sve ok, cuje se srce, nisam imala krvarenje ni iscedak niti jedan dan, ali mi je doktor ovde dao da uzimam njihov utrogestan 2*100 bez ikakvog obrazlozenja tj.rekao je da je sve u najboljem redu. Da li da krenem da ga uzimam, iako je sve u redu? Samo da napomenem da mi nije rekao do kad bi ga trebala koristiti...
Unapred hvala na odgovoru.

(odgovor članu jelenazvezda)
Direktna veza do poruke: 1041
11.3.2013 18:07:45   
janabons
Ako ti je dr rekao da ga uzimas , onda ga uzimaj,user posted image
I meni , a i mnogim drugim trudnicama koje znam lekari su davali utrogestan, a nije bilo ni krvarenja ni kontrakcija. Stav mog dr. je,a i mnogih drugih je da moze da pomogne, a ne stetiuser posted image

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu wini)
Direktna veza do poruke: 1042
11.3.2013 18:26:19   
Figaro88
I ja bih ga uzimala.
Ja sam utrogestan koristila od 6 do 38 nedelje.Prvo dve dnevno,kasnije tri.Imala sam krvarenja,a posle i kontrakcije.Kad sam stavljala vaginalete njega sam pila.

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 1043
18.3.2013 14:13:55   
drudi
jel se vama desava da kad stavite dole utrigetsna posle izadje belo od njega ali sa malo nekakve vodice?

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 1044
18.3.2013 17:27:54   
Rosita
Za vodicu se ne sećam, a ponešto mora da izadje, dakako user posted image .

Isto bih uzimala i uzimala sam, ne može da šteti i nikakve nus efekte nisam imala, sem možda par bubuljica ali to je brzo prošlo.

Ne zovu progesteron džabe čarobnim user posted image

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1045
19.3.2013 21:54:39   
drudi
to mi se desava samo kad izadje ono belo od tablete i bude malo vlazno po vesu. U toku dana nista nije vlazno, Bogu hvala

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 1046
5.4.2013 19:26:44   
zeksi
Ostale su mi 4 inekcije progesteron depo, ako je nekom potrebno ja bih dala, mogu i poslati. bezveze je da mi stoje.... a mozda nekom dobro dodje, neznam kakva je sada situacija, meni kad su trebale, jako su se tesko nalazile....j

(odgovor članu drudi)
Direktna veza do poruke: 1047
11.7.2013 22:19:00   
jelenazvezda
evo mene opet,danas sam bila na kontroli 26-a nedelja sam,grlic 1,5 cm,meksi i uloziv za vrh prsta,prepisan utrogestan oralno 2xa od 200,zanima me vase iskustvo... hvala

(odgovor članu zeksi)
Direktna veza do poruke: 1048
11.7.2013 23:36:37   
Anoniman
jelena, kakav je bese bio grlic kada si isla poslednji put? jel bese bio potpuno zatvoren, zaboravila sam sta si kucala..
ja stavljam utrogestan vaginalno, ali samo 1 uvece od 100, vise psihicka sigurnost, jer je to smesna doza. ja sam cula da on cementira grlic i da je zato bolje stavljati vaginalno nego ga piti.
u prvoj trudnoci sam ga koristila od 7. do 36. nedelje...

(odgovor članu jelenazvezda)
  Direktna veza do poruke: 1049
12.7.2013 9:20:58   
mati
Jelena i meni su rekli da utrogestan bolje deluje ako se stavlja vaginalno. Meni je dr prepisala prvo 2x200 oralno. Pa kad sam prokrvarila u bolnici su mi zamenili na 3x200 ujutru i uvece vaginalno i u podne oralno. A sada sva tri puta stavljam vaginalno.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Najčešće komplikacije tokom porođaja u Srbiji
Porođaj je jedan od najsrećniji trenutaka u životu većine žena, ali i period u kom su mama i beba najosetljivije.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here