RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

bea83 -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (19.6.2011 19:48:36)

nakon konsultacije sa doktorom, sačekaću sutra rezultat ponovljene bete pa ću onda nastaviti sa utrogestanom  ako beta bude dobra, braonkasto se pojačalo u jednom momentu i onda potpuno nestalo, sad ga nema već par sati i nadam se da će tako ostati
hvala puno devojke na savetima[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anita84 -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (21.6.2011 13:02:03)

Bea ja skoro mesec dana koristim utrogestan 3 puta po 2 i ostaje mi na vesu ali bele boje.

mirjanica -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (21.6.2011 14:50:09)

Upravo mi je dr rekla da ipak utrogestan koristim do 36. nedelje i onda se definitivno sa njim prestaje! Tako sam i mislila, ne znam sto ona prosli put rece do 38.?!?!

PoisonEve -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 11:42:10)

Ako neko moze da mi9 pomogne gde da nabavim progestron depo, jer je nestasica i nigde ga nema!
Trazila sam i u Sarajevskoj, Zizni na Vozdovcu, Na Mirijevu...nema ga nigde~!

Nina777 -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 12:27:24)

PoisonEve,
Pozovi onaj broj za informacije za lekove, nadji na netu, ne znam ga napamet, pa ce ti reci u kojoj apoteci u gradu ima. Tako sam ja radila.

mama kukunka -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 13:03:12)

Nisam nasla broj za info o lekovima, a nisam nasla ni progesteron! Mozda ne bi bilo lose da  ovde objavimo kad neko ga neko nadje..za Bg ali i za  ostale gradove u Srbiji!  Moram do cetvrtka da ga nadjem nekako

Klarita -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 13:04:36)

Danas pitam u Vlasotincu, javljam veceras, pa ako treba saljem.....

mama kukunka -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 13:25:22)

Hvala puno..  ipak se nadam  da ce se naci u ovolikom gradu..Mada , mozda je u manjim gradovima ostalo zaliha-manje trudnica, manja potrosnja..

Ana RR -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 13:31:31)

PE, imam ja jednu kutiju progesterona od 250 mg/ml, davno je kupljen ali mu je rok do marta 2013. godine. Mogu ti dati.

Anoniman -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 13:34:37)

Evo linka sa spiskom apoteka gde ga navodno ima
spisak apoteka

Proverite, pa ako ima porvrdite i ovde da kupi ko mora. Srecno jer vidim da ga proizvodi galenika

mama kukunka -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 13:55:47)

zvala sam sad sa onog linka apoteku u Radnickoj i na Obilicevom vencu- nema ni jedna!!

Anoniman -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 14:00:44)

Jbg. Evo i linka sa spiskom, pa ne znam sta da vam kazem. Ima li neka zamena?

Spisak apoteka po delovima Beograda

Pitacu i ja gde budem danas prolazila, treba sebi da kupim vitamine

mama kukunka -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 14:04:58)

mm je trenutno poslom u Zrenaninu, pa ce i tamo da pita..

mama kukunka -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 14:05:47)

btw, Misu, hvala puno na angazovanju !!

bea83 -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 14:08:59)

Mišu, hvala puno.Ja mm šaljem danas u Zemun pa vam javljam da li je uspeo negde da pronadje

lesica -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 14:14:49)

Imam ja pola kutije utrogestana,ako nekom zatreba.

mama kukunka -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 14:17:19)

Hvala !! Utrogestana zasad ima! Treba nam progesteron depo-injekcije!

lesica -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 14:20:45)

Sa tim nemam iskustva ali cu probati da se raspitam kod drugara ciji matorci drze apoteku.

Ana RR -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 14:36:23)

Ja imam jednu kutiju progesterona (5 ampula), kome treba neka mi se javi na PP.

Verus -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 14:41:38)

Konacno da napisem ovde: po novom istrazivanju, koriscenje vaginalnog progesterona tokom cele trudnoce, snizava moguc rani porodjaj i komplikacije u kasnijoj trudnoci za 40%!

Tako da cu po preporuci moje doktorice to da radim.

Naime, da dodam da se NIGDE u svetu trudnice ne trpaju medikamentima kao u Srbiji.  Mnogi lekovi koji se daju za ''odrzavanje'' trudnoce izazivaju probleme kod srca fetusa, koje se naravno odraze kasnije u zivotu. 

Zato je ovo puno bolja, prirodnija opcija.

mirjanica -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 15:24:27)

Koristim ga vaginalno od 5. nedelje! Sada sam usla u 36. i rekli su mi do kraja ove nedelje, tj. ulaska u 9.! Jos koji dan i kraj! Mislim da mi je dosta pomogao u pocetku, ali zadnjih 15 nedelja iskreno ne znam ni sto sam ga koristila! Kako god, nadam se da necu imati problema pri otvaranju zbog tako dugog koriscenja..

*boka* -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 17:37:58)

Mirjanice neces imati problema, pretpostavljam. Ja sam ga kao sto znas od pocetka koristila u udarnoj dozi 3x2 (plus inekcije do 7. meseca) i grlic je sve vreme dok sam koristila bio cvrst i 3cm dugacak. Prestala sam da ga koristim pre deset_ak dana i evo u cetvrtak na kontroli doktor kaze, odlicno grlic razmeksan i skracen. Otvorena nisam, ali se grlic skratio i razmeksao, pa pretpostavljam da kada krene porodjaj nece biti rigidan i da necu imati problema sa otvaranjem. Zavrsi ovu nedelju, pa ces videti na sledecoj kontroli kakvo je stanje.

PoisonEve -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 19:40:20)

Evo ja da javim da sam preko infocentra za apoteke nasla u apoteci na Terazijama, medjutim mislim da prvo treba da okrenete telefon apoteke (drzavna apoteka je u pitanju, Terazije 29) i da kazete da ste dobile telefon i informaciju preko infocentra da imaju i da rezervisete, drugacije nec e da daju!
Inace do subote je bilo i u apoteci na pocetku Sarajevske ali su prodali. Moja mama zna tu apotekarku i rekla joj je da ce joj javiti cim dobiju, pa cu vas obavestiti!
Inace ima i u privatnom DZ Dr. Ristic, ALI...tamo jedna ampula kosta 600din[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image], odmah vam i daju tamo.

mama kukunka -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 19:47:30)

E ovako:
MM nasao 1 ampulu progesterona na Medaku , na kretnici trola u trznom centru..A sad su mi javili rodjaci mm iz Mladenovca da su nasli 1 kutiju tamo!!

mama kukunka -> RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan (27.6.2011 19:49:56)

Ana, hvala na ponudjenom, ja se obezbedih za sledecih mesec dana :)...PE je nasla na Terazijama..mislim da Bea prima nesto cesto progesteron, mozda ce njoj trebati ...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>