Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 16.1.2011 21:43:53
|
|
|
|
Anoniman
|
Macaki hvala na savetu, bas cu je pitati.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 17.1.2011 1:43:14
|
|
|
|
carobnicabc
|
Macaki... Veceras si mi pomogla svojim pitanjima, kao sto rekoh u trudnicama imam istu dilemu... I ja na kraju stavih vaginaletice... Pa sta bude, naglasit cu im da sam trudnica i da koristim utrogestan vaginalno... Ako im bude smetalo, otici cu drugi dan i to je to... Sta da radim... Ja se nesto ne usudim da ga pijem, napisala sam tamo u trudnicama... Nekako mi ima logike da ode u urin, a i iskreno, malo mi je bljak da istu stvar mozes da stavljas u ribicu i da pijes...
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 17.1.2011 10:26:05
|
|
|
|
Anoniman
|
napisala sam ti na temi draga. . znala sam jutros i pitala! kaze mi sesta: ako je dr dala, vi to morate da koristite! samo recite laborantkinji da ste koristili i to je to . . . ja sutra idem da nosim urin.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 24.1.2011 19:34:44
|
|
|
|
janajana
|
Jedno pitanje devojke, da li se vi znojite od utrogestana?! Ja sam dobila da ga koristim 3x2 vaginalno, i od kako ga koristim znojim se i non-stop mi je vruce I zanima me koliko min. lezite posle stavljanja utrogestana?!?
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 24.1.2011 19:49:52
|
|
|
|
Debeljuca
|
minimum treba da lezis oko pola sata do sat.... mada je pozeljno da lezis 2 sata.... e sad znojenje ima veze i sa ostalim hormonima... ja sam non stop u kratkim rukavima....
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 24.1.2011 19:54:50
|
|
|
|
janajana
|
IZVORNA PORUKA: Debeljuca minimum treba da lezis oko pola sata do sat.... mada je pozeljno da lezis 2 sata.... e sad znojenje ima veze i sa ostalim hormonima... ja sam non stop u kratkim rukavima.... hvala na odgovoru dobro je, lezim oko 2 sata jer duze ne mogu da izdrzim (osim nocu ) meni se znojenje tek pojavilo kad sam pocela da ga koristim, prva dva dana i ne, ali od treceg dana ludim
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 24.1.2011 19:57:47
|
|
|
|
Debeljuca
|
ja sam ga u prethodnoh trudnoci koristila 3x 2... i jos ne znam sta sve.... spavala sam non stop... budili su me da jedem.... onda kao pocnem da gledam film. ... i nastavim da spavam nakon 5 minuta...
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 24.1.2011 19:59:18
|
|
|
|
Debeljuca
|
sad kao strogo mirovanje.... i opet ista terapija... samo pored deteta od 14 meseci ne znam kako da lezim i ne mrdam iz kreveta..... srecom krvarenje je trajalo samo 1 dan... i sad deluje da je sve ok...
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 24.1.2011 20:19:49
|
|
|
|
janajana
|
IZVORNA PORUKA: Debeljuca ja sam ga u prethodnoh trudnoci koristila 3x 2... i jos ne znam sta sve.... spavala sam non stop... budili su me da jedem.... onda kao pocnem da gledam film. ... i nastavim da spavam nakon 5 minuta... isto je sad kod mene
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 31.1.2011 14:51:37
|
|
|
|
Ivana.
|
Izgleda da cu morati da koristim utrogestan do kraja trudnoce, a u upustvu pise da se koristi do 36. nedelje. Jel ima neko iskustvo sa koriscenjem utrogestana i posle 36. nedelje, sve do kraja trudnoce?
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 0:27:28
|
|
|
|
Ptičica
|
Ja koristim utrogestan nedelju dana, oralno, 3x1, na 8 sati. Dr mi je rekla da nije ništa strašno, ali da joj deluje na uz da je bebi malo tesno, pa preventivno. Ok, kako god... Samo što sam pospana, nemam snage i sl. A, pre neki dan sam bila zlo i naopako! Nema sa kim se nisam svađala! Sve mi je smetalo i svi su me nervirali...
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 0:33:00
|
|
|
|
Brana
|
ume od njega da ti se spava,glavobolja,mucnina ali izdrzi jos malo ja sam ga pilla 5 meseci iako mi nije bila rizicna trudnoca da mi omeksa jaku matericu i da se bezbolno siri!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 0:35:16
|
|
|
|
Ptičica
|
Da, zati i ja pijem. Ma, nije frka, piću i dalje, naravno, samo sto čuda dok ne ugledamo bebu!
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 0:39:55
|
|
|
|
Brana
|
IZVORNA PORUKA: Ptičica Da, zati i ja pijem. Ma, nije frka, piću i dalje, naravno, samo sto čuda dok ne ugledamo bebu!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 0:43:10
|
|
|
|
liliana
|
Ja sam ga pila od 13. nedelje do kraja trudnoče. Pa preživeh!!!
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 10:41:22
|
|
|
|
Anoniman
|
i ja ga koristim od ulaska u 7. nedelju, a sutra ulazim u 16. vaginalno ga stavljam 2 ujutru, 1 popodne, 2 uvece. u ponedeljak idem na kontrolu, pa cu pitati da mi to malo smanji.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 10:46:30
|
|
|
|
janajana
|
Meni je smanjila na 2x2, stim sto sam ja prestala sama da koristim vaginalno jer me je nekako iritiralo dole kad sam stavljala
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 11:06:40
|
|
|
|
Anoniman
|
da, i meni izaziva nekada iritaciju, kao i suvocu vagine. ali ja nisam mogla oralno jer sam ga lose podnosila, i osip mi je izlazio po telu.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 22:42:44
|
|
|
|
Nancyn
|
Pre svega pozdrav svima. U 16-oj sam nedelji i juce sam bila kod dr i rekla mi je da imam kontrakcije. Dala mi je da pijem utrogestan 4 tablete dnevno. Imala sam na pregledu povisen pritisak, tj samo donji. Da li je neka od vas imala slican problem? Ja sam bas nesto zabrinuta jer je do sada sve bilo u savrsenom redu, a sad od jednom saznajem da imam manjak progesterona. Moram da napomenem da imam bolove u krstima i da mi je ovo prva trudnoca.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 22:48:45
|
|
|
|
Anoniman
|
nancyn, mozda ce neko znati da ti napise nesto konkretnije. ja mogu samo da ti kazem da su mnoge pile utrogestan i sve je bilo ok, nije to nista neobicno, ti samo pazi na sebe.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 19.2.2011 23:07:09
|
|
|
|
Ana RR
|
Nancyin, ne brini, većina trudnica koristi utrogestan od početka trudnoće, neće ti štetiti. Opustiće ti se materica od njega ali je bitno i da miruješ. Pozz
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.2.2011 12:00:44
|
|
|
|
Slakki
|
Ja sam pila utrogestan od 10. do 21. nedelje zbog bolova i pritisak mi je povisen od 16. nedelje trudnoce. Rekli su da je moguce da mi beba bude sitnija ali moj maleni je napredniji 9 dana i za sada je sve ok. Tako da nemoj mnogo da brines samo se opusti, koristi utrogestan, vecina trudnica ga koristi i sve bude ok. Pozdrav
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 20.2.2011 21:01:39
|
|
|
|
Bunnyca
|
E drage moje, ja sam imala standardne bolove, nista jako, bar se meni tako cinilo, u 28 nedelji odem kod lekara, akusera i pregledom ustanovi da mi je grlic skracen 1,5cm,zatvoren, a da je beba nisko i kaze ginipral, verapamil i mirovanje.Naravno ja procitam o stetnosti tih lekova i sacekam 2 dana i odem kod svog ginekologa,koji uradi pregled vaginalni UZ, grlic 3,4 cm, kaze da ne pijem ginipral, jer ga on ne preporucuje, misli da ima vise stete nego koristi, samo strogo mirovanje i magnezijum! Sta da radim?Da li je neko imao slican problem? Sada sam u 29 nedelji.
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 21.2.2011 19:27:23
|
|
|
|
Nancyn
|
samo jako zalim da se zahvalim svim damama i buducim mamama na savetima! puno,puno mi je znacilo!
|
|
|
|
RE: Odrzavanje trudnoce i Utrogestan 23.2.2011 11:27:45
|
|
|
|
jance
|
drage moje, dala mi je dr. da pijem utrogestan 3X1, zbog bolova u stomaku sto sam se zalila.. sada, svasta sam o njemu cula, al pre svega da ume da snizi pritisak, pa me to malko brine, jer ja i inace imam nizak.... i da, sta otprilike mogu da ocekujem od nuspojava?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?