Anoniman -> RE: Lazanje (14.4.2011 9:48:47)
|
Mi baš volimo lazanje [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Uglavnom ih pravim sa mesom, ali probala sam jednom sa tikvicama i sirom - prste da poližeš. Koristim Durum testeninu, ne kuvam je i uvek je sočna (mali savet- kad izvadite lazanje iz rerne prekrijte ih kratko alufolijom, da se upare... Prosto se tope u ustima). Bešamel: brašno na puteru zamućeno sa mlekom, solju i muskatnim orahom na vrh noža. Fil meso: crni luk izdinstan na ulju sa mlevenim mesom i mladim listom celera, dodam paradajz pire, vegetu, lovorov list,malo crnog vina, biber, i kad se fino ukrčka, dodam kesicu parmezana. Ređam kora-bešamel-meso-kora Fil tikvica: Tikvice isečem na tanke kriške, uvaljam u vegetu i kratko propržim na tiganju. Ređam kora-bešamel-tikvica-kriške 3 vrste sira (npr. feta, trapist, mocarela)-kora Prijatno!!!!!!!!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|