Anoniman -> RE: Lazanje (13.4.2011 23:59:53)
|
Ja sam danas pravila lazanje , u životu ih brže nisam spremila (izveštila se [sm=smiley1.gif]) , a super su ispale . Sama sam pravila bešamel , sve je bilo gotovo za pola sata , + pečenje 45 min . Za nas dvoje : - 300-400gr mlevenog mesa (meni je srednji pleh) - pakovanje NAJOBIČNIJIH domaćih smrznutih kora za lazanje , 80 dindži je pak. - 2 srednje glavice luka - 2 čena belog luka - Tomatelo paradajz 1/2 litre - mleko , oko 0, 75ml do 1l - gustin 3 kašike - "Dobro jutro" margarin 2 kašike - kačkavalj 200gr - ulje I Čop Čopku izmltretiram seckanjem crni i beli luk . To prodinstam na ulju klasično , pa dodam mleveno meso . To se onda dinjst , dinjst . Kasnioje dodam paradjz sos i začine (so , biber , vegetu , malo aleve , kašikicu-2 šećera) . Bešamel : rastopim "Dobro jutro" margarin , u šoljici razmutim 2/3 kašike Gustina , pa to dodam u margarin , na tihoj vatri . Lagano dodajem ostatak mleka uz mešanje . Kad se zgusne , dodam malo bibera i soli . Bude extra ukusan bešamel . Pouljim pleh . Ređam malkice otopljene kore , pobacam mleveno meso u sosu , pelijem bešamelom pa narendam kačkavalj , i tako sve dok se ne potroši materijal . Odozgo prelijem bešamelom i opet natrpam dosta kačkavalja , Pečem na 200 , 45 min . [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|