Verus
|
Jaojj jos jedna tema koja ce me terati da pisem u "nedostaje mi" temi Bas ta bezbriznost o kojoj smo pisali. Mislim da smo svi bili odgajani na slican nacin i imali slicna detinjstva, ne samo sto su roditelji bili drugaciji: drustvo je bilo drugacije. Ocekivanja su bila drugacija. Sada roditelj, sve i da hoce, ne sme da ostavi dete od 7 godina da samo nalozi vatru (ja jel ) zato sto ce neki ludi komsija da zove socijalnu sluzbu da prijavi ne paznju prema detetu, ili kako se to vec sad u Srbiji zove... Smesno mi palo, jer danas razmisljam BAS o tome kako je Srbija postala vesternizovana. Boze, pre 10 godina nismo ni znali za americke palacinke, za vosabi, za mnoooge stvari koje su sada normalne. Ne znam da li to ljudi koji tu zive toliko primete, kao mi koji smo otisli neke 98 ili ranije ili kasnije, i pamtimo tu staru Jugu, pa se vratimo sada, a ono ko da nisam bas otisla tako da daleko sa zapada. Super marketi, velika kolica, sto vise natrpati...Meni je uopsteno, tuzno da se zivoti ljudi sve vise vrte oko stvari. Volela bih da to nije tako. Da ne zaboravimo ko smo, koliko je bitno biti tu i pomoci i jedni drugima, i komsijama, i tim starim roditeljima koji su nam ipak, pruzili detinjstvo koje smo imali. Ne znam kakva cu biti tu, ali ovde ne bih nikad pustila H samu na ulicu. Bih, u ovu nasu slepu da se igra sa decom iz komsiluka, ali bas da ode negde daleko ne.... Secam se, ja i drugarica, 7,8 godina stare, samo kazemo mami i tati "Idemo do centra" otpesacimo Temerinskom ulicom, pa preko Keja, pa malo u Dunavski park, po kokice, sladoled, ma nema nas ceo dan. Eto, slagala bih kad bih rekla da bih danas-sutra smela isto da uradim. Zasto? Nisam sigurna...Nisam sigurna da li je ovaj svet stvarno izopaceniji nego sto je bio kad smo mi bili mali, ili jednostavno znamo vise: zbog medija, interneta, tehnologije....Nisam sigurna. Sigurna sam u jedno: da vise nikada nece biti kao sto je bilo..i ma koliko zelela isti zivot i isto detinjstvo i za svoju decu, bojim se da im to necu moci pruziti...
|