Anoniman -> RE: Roditeljstvo nekad i sad (1.7.2011 14:23:29)
|
Nekad je starije dete od 7-8 godina čuvalo brata ili seku od godinu dana. Sami ostajali kod kuće. Presvlačilo starije dete ovo mlađe, menjalo mu pelene, hranilo ga. Ja sam tako čuvala svoju sestru. Danas poludim kada mame prave od svoje dece debile pa ih do 10e godine smatraju bebama , i ne smeju da ih ostave pola sata same kod kuće. Jaao, zaboga , mali su, a idu u treći razred! To mi jako smeta. I još nešto - mene niko nije vozio kolima u školu niti me čekao ispred škole da mi nosi ranac do kuće, a danas svu decu čekaju mame, tate, babe i dede da im nose knjige, da se deca ne muče. Ok, ali i naše knjige su bile jednako teške pa nas nisu razmazivali svi redom. Uostalom, da li ona deca u zabačenim krajevima, koja pešače po 10 km do škole imaju nekog da ih dadilja pred vratima i nosi im knjige? Poenta je - danas je roditeljstvo mnogo "njanjavije" i popustljivije nego ranije, deca kmezava, maksimalno zavisna od roditelja, nisu uopšte samostalna, ne umeju sama da se nahrane, da se obuku, tj umeju ali su toliko razmažena novim "poretkom" da i nemaju potrebu da se trude.
|
|
|
|