Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
| Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Moj schwarzwald cheesecake ;) 30.6.2011 15:35:13
|
|
|
|
Brand new mama
|
Posto ja volim cheesecake,ali ga nikad do sad nisam pravila(ko da pravim ne znam ti ja sta),vukao mi se mascarpone u frizu danima,dok sam ja skupljala hrabrost I onda sam napravila uz pomoc mog velikog sina fuziju recepata i jakooo nam se svidjelo(cak je i mm pojeo cetvrtinu tortice,a on ne voli slatkise) Nadam se da ce neko jos uzivati Kore: 2 jaja 2 dl ulja 12 kasika mlijeka 12 kasika secera 12 kasika brasna 1 prasak za pecivo 3 kasike kakao praha -umutiti prvo bjelanca u cvrscu pjenu sa secerom,dodati zumanaca pa lagano dodavati ostale sastojke. -peci na 180 oko pola sata(molim vas provjeravajte sa cackalicom posto sam ja oko vremena pecenja pomalo odokativna) Ja sam pekla u okruglom kalupu od 26 cm promjera. kada se tjesto ohladilo,presjecite ga na dvije kore,najlakse sa cvrstim koncem. Filujte prvo sa FILOM OD VISANJA staklenka kompota od visanja 2 kasike gustina 100 gr bijele cokolade veliku staklenku kompota od visanja ocjedite,te veci dio soka zagrijte do vrenja,a u drugi dio dodajte 2 kasike gustina,te dodajte u vreli sok i kuvajte dok se ne zgusne. dok kuvate sa gustinom dodajte i 100 gr bijele cokolade da se otopi u soku. Kada sklonite sa vatre dodajte i visnje,pomjesajte i sacekajte da se prohlade,taman dok napravite fil od sira Fil od sira 500 gr mladog krem sira (ja sam pravila u kombinaciji mascarponea i quarka-mladi sir,blago kiseo od 40 % masnoce) 400 ml slatke pavlake 2 slagfix-a 2 vanilij secera i dodajte jos secera po ukusu(ja sam dodala samo par kasika) - pola mucenja slaga dodajte slagfix,te mutite dok ne postane cvrst -posebno umutite sir sa vanilij secerom i lagano dodajte gotovi slag,po potrebi dodajuci dodatni secer(najbolje u prahu) Ja sam kolac slagala i dalje u kalupu za torte,na donju koru sam stavila krem od visanja,a po njemu krem od sira,te poklopila drugom korom. Prije posluzivanja ga drzite bar sat-dva u frizideru da se fino ohladi.Prijatno!! PS.mislim da realno mozete ovaj sosic od visanja da napravite sa svjezim,samo ja ih sad nisam imala
_____________________________
Steh auf, wenn du am Boden bist https://www.youtube.com/watch?v=I3z-gqLGIKU
|
|
|
|
RE: Moj schwarzwald cheesecake ;) 30.6.2011 18:34:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Deluje interesantno. Ja sam ih pravila vise razlicitih vrsta, ukljucujuci i one sto se peku (sa sve filom od sira) i one sto se ne peku. Za mene ne postoji los cheessecake
|
|
|
|
RE: Moj schwarzwald cheesecake ;) 30.8.2011 22:24:40
|
|
|
|
Zvoncica77
|
Ja je pravim ovako i fenomenalan je PRVI SLOJ:150gr.margarina umutiti sa 100gr.prah secera,300gr plazme i solja soka od jabuke DRUGI SLOJ:1/2l slatke pavlake,dobro umutiti (pavlaka ona plava,mislim da je nemacka).U to dodati 125gr. prah secera i 250gr. ala kajmaka sabacke mlekare (bela kutija sa zelenim slovima) TRECI SLOJ:400gr. voca kuvati sa 4 kasike secera 10-ak minuta.Po potrebi ako nema dovoljno soka dodati malo vode.Puding od vanile razmutiti sa malo vode i dodati u voce dok je jos na ringli. 1 kesica zelatina se razmuti u malo vode i takodje doda u prethodno.Na kraju prohladiti i po potrebi ako je kiselo dodati jos malo secera (1 kasika).Skinuti sa ringle i ostaviti da se prohladi i mlako preliti preko pavlake. Da napomenem,da se pravi u onom okruglom kalupu sto se skidaju stranice.Valjalo bi da prenoci,ali moze da se jede i posle par sati. Prijatno!
|
|
|
|
RE: Moj schwarzwald cheesecake ;) 30.8.2011 22:26:10
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: MaliMis Za mene ne postoji los cheessecake Isto
|
|
|
| Stranica: [1] |
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici KrekeriRingerajin kuvar: Nedja RR
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?