Torbica -> RE: Biljna mleka (23.4.2014 21:00:59)
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Torbice, kakvog je ukusa bademovo mleko? Da li ga treba dodatno zasladiti? Pravila bih Marku, a i za nas. Ja ne volim kravlje mleko i pijem ga samo kroz kafu. Anci, preukusno, bez preterivanja, mi svi ga obozavamo. Ja sam u startu sladila a vremenom smo nekako naucili da bude vise neutralnog ukusa, kao i kravlje sto je. Moj ti je savet da prvo posolis pa probas, onda odvoji jednu solju i po malo dodavaj sta god koristis za sladjenje. Kod mene je to fruktoza i med, ta dva su mi u kuci. I da javis kako vam se svidja! [sm=smiley1.gif] Ja nisam pristalica teorija zavere ali nekako instiktivno mi to kravlje mleko ne pase. A obozavala sam ga, dok nisam svasta nesto videla/procitala. Naravno, sto kaze World - da imamo domace, pili bi ga svi, sve ono lose se odnosi na pasterizovano, preradjeno, osiromaseno. Sirovo kravlje mleko je ekstra, mi ga preradimo i upropastimo. Meni je najstrasnije cinjenica da to preradjeno ima kiselu reakciju i da organizam ne bi li ga svario mora da koristi alkalne rezerve, pa je ono jos optuzeno da povlaci kalcijum iz kostiju a ne da ga daje! Sto i objasnjava visok procenat obolelih od osteoporoze u zemljama gde se puno pije kravlje mleko. Mnogo je siroka prica, o enzimima za varenje da ne pricamo i uopste o intoleranciji. Evo i tu nekih receptica http://kriscarr.com/blog-video/dairy-free-diet-recipes/
|
|
|
|