Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 6:54:19
|
|
|
|
zivka
|
aj pogledaj ovo KLIK
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 6:57:15
|
|
|
|
ljubilica
|
Hvala Zivka, odlican cklanak
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:00:06
|
|
|
|
zivka
|
Nema na cemu Seti se da je za oplodnju dovoljan jedan pravi mislim spermic ... Srecno i opusteno- na silu ne ide- znam to iz DEBELOG iskustva
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:06:22
|
|
|
|
ljubilica
|
Ma znam, ali mi je tesko da budem opustena jer mislim da su me ovi ovde lekari u necemu zejb. Odmahsu me uputili na hsg bez prethodnih dodatnih ispotivanja hormona i prisustva bakterija pa sam uzasnuta i uplasena sada ovde proucavam sta mi je ciniti dalje
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:12:00
|
|
|
|
zivka
|
Pa sta su ta z... nisu... Samo prvo moras uraditi briseve da ti ne bi bakteriju "ugurali" unutra prilikom HSG-a . Moras da vidis da li su prohodni jajovodi. I ja sam tako... To je normalan postupak nema cega da se plasis
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:18:10
|
|
|
|
ljubilica
|
Vidis, uradjen mi je bris samo za papa, tako da sumnjam da tu moze da se vidi da li ima bakterija a HSG mi je vec uradjen a na nalazu mokrace se vidi da ima nekih, samo mi nisu utvrdili koje. A ja sam tii duduk za ovu temu pa im slepo verujem. Zato sada sedim ovde nocima i proucavam
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:21:01
|
|
|
|
ljubilica
|
Zaboravih...HSG je dobar, a sto se hormona tice, uradjeni su mi samo LH i FSH i oni konstatovali da je sve u redu Ovde vidim da za takve rezultate kao sto su moji (LH>od FSH) kazu da je neka inverzija mada sam ih radila negde pred ovulaciju, te ne znam ima li to veze?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.8.2011 7:24:27
|
|
|
|
zivka
|
To stvarno ne znam - malo sam zaboravila a koje bakterije imas to se radi urino kultura pa se onda zna kojih ima...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.8.2011 18:08:45
|
|
|
|
Vrdalica
|
Ljubilice, hormoni se rade 2-3 dan ciklusa.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.8.2011 19:12:58
|
|
|
|
Parižankaa
|
Devojke,tema je o spermogramu,a vi oplele o hormonima
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.8.2011 3:03:23
|
|
|
|
Suncicabg
|
I mi se spremamo za novi spermogram Naravno bojim se, ali generalno tesko da moze biti losiji (teoretski mose, ali )
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.8.2011 21:06:16
|
|
|
|
soni
|
mm ce prvi puta raditi pretrage i interesuje me sta je najbolje da trazi od lekara da uradi?? ne zivimo u srbiji pa moramo biti konkretni i reci sta zelimo .. spermatogram, spermogenezu???.. mozda sam i lupila ali u ovome sam neiskusna skroz
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.8.2011 21:12:14
|
|
|
|
degu
|
lupila si Nek uradi spermogram i spermokulturu, to ide odmah iz jednog uzorka i neka uradi briseve na hlamidiju,mikoplazmu i ureoplazmu.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.8.2011 21:12:18
|
|
|
|
mika79
|
Soni bilo bi dobro da uradi spermogram, spermokulturu, uretralni bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu. Nadam se da sam ti pomogla i navijamo da spermogram bude dobar a spermokultura sterilna.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 24.8.2011 21:14:03
|
|
|
|
soni
|
e hvalaaa... ja mislila niko mi nije odgovorio
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.8.2011 14:13:51
|
|
|
|
maca821
|
Soni ne znam da li znas da se trebate uzdrzavati od odnosa 4-5 dana pre nego ode na spermogram.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.8.2011 14:58:20
|
|
|
|
soni
|
aha.. treba.. nego prvo te upute mora da pokupi pa onda... sve ce biti dobro!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.8.2011 15:01:52
|
|
|
|
maca821
|
Bice bez brige
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.8.2011 13:44:23
|
|
|
|
World
|
Pitanje za degu i ostale koje su pravile ovaj preparat sa medom i sjemenkama: na ovom nekom sajtu sam nasla da se stavljaju neslane i SIROVE sjemenke svega... jeste li vi to tako, ili ste stavljale samo neslane przene? ne znam da li se moze naci igdje oguljenih sirovih sjemenki suncokreta i bundeve... ?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.8.2011 14:11:40
|
|
|
|
degu
|
Ja sam stavljala sve neslane, sirove i sve sam našla u zdravoj hrani, još i oljušteno
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.8.2011 14:13:32
|
|
|
|
World
|
ok, hvala.... ja toliko cesto posjecujem zdravu hranu da nemam pojma sta sve ima tamo....... sad da se raspitam gdje kod nas ima....
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.8.2011 10:16:42
|
|
|
|
Vockica
|
Stigli su mm rezultati spermograma...Devojke, da li vi mislite da su ok Volumen - 2,8 IZGLED - BELICAST Ph - 7,6 BROJ SPERMATOZOIDA U L - 113,0 POKRETNIH POSLE 30 MINUTA - 0,42 SLABO POKRETNIH - 0,21 NEPOKRETNIH - 0,37 NORMALNI OBLICI - 0,68 PATOLOSKI OBLICI - 0,32 FRUKTOZA -1,0 NEMA PORED REFERENTNE VREDNOSTI, PA DA MOZEMO DA PROTUMACIMO.. Pozz za sve
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.8.2011 12:56:54
|
|
|
|
degu
|
Vockice teško je komentarisati kad nema referentnih vrednosti. Čini mi se da bi trebala da bude bolja pokretljivost. Ako sam dobro shvatila ovaj broj je izražen po L a ne po ml. Da ti ne piše još pored * 10 na 9? Ako piše onda je OK. Možda ja lupam, sve laboratorije su drugačije A jel ti piše još nešto na nalazu, kao dijagnoza ili nešto?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.8.2011 13:22:59
|
|
|
|
Vockica
|
Degu, pise mi broj spermatozoida u l je 113,0 puta 10 na 9/L, to znaci da je dobro?..a ovo ostalo? Nista drugo mi ne pise na nalazu, tipa, neke napomene, dijagnoza i sl..
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.8.2011 14:02:24
|
|
|
|
degu
|
E pa to je odlično Ni pokretljivost nije tako loša, da te ne zabrinem, sve je u granicama normale, samo bi valjalo malo vitamina i čajića da bude još bolja i pokretljivost i morfologija. Ali sve u svemu ovo je dobar nalaz
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?