Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 14.6.2013 8:11:07
|
|
|
|
Maja1309
|
Drage moje evo završih na ovoj temi slučajno, prije mjesec dana sam imala kiretažu u 11tj Ostala sma trudna u 6 ciklusu pokušavanja... Dok se pripremamo na sljedeću trudnoću tražim nešto preventive radi za svog muža. Nije radio spermiogram, al bi ja da on pije nešto što u svakom slučaju ne može škoditi. Tema ima previše postova. čitala sam šta se preporučuje i u kojim količinama u postovima od AneRR iz 2009 godien. pršlo je dosta vremena? jel mi može netko preporučiti neke tabletice koje ne štete organizmu i mogu se piti preventive radi... Ne znam hoće nas dr uputiti na spermiogram jer sam ja ipak ostala trudna i mislim da nije još ništa zabrinjavajuće. Šta vi kažete?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 14.6.2013 10:42:06
|
|
|
|
degu
|
Može Profertil ili Proxeed, to je dodatak ishrani, ne šteti a može da pomogne, mada su dosta skupe. Probaj profertil da nađeš, on je jeftiniji
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 14.6.2013 23:00:27
|
|
|
|
margom
|
Da li se neko seca neke bakice travarke koju je pominjala Marija Andrijana, cije su meleme narucivali i oni njihovi prijatelji......secam se da je njihovim prijateljima dosta pomoglo kod "nikakvog" spermograma.... Ako se neko seca toga ili moze nekako da dodje do Marije Andrijane bila bi vam zahvalna da mi javi na pp, ne mora ovde na temi. Mi smo resili da se preko leta bacimo na poboljsavanje spermograma, pa cemo probati sa Profertilom i prirodnim lekovima....A u septembru idemo po na VTO.....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 14.6.2013 23:37:18
|
|
|
|
degu
|
Nema Marije Andrijane već dugo, nadam se da ćeš je ti dozvati a nesećam se da je njenom m nešto pomoglo.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 15.6.2013 10:47:29
|
|
|
|
margom
|
Ufff breee, pa di' da je nadjem.....a kako se meni ucinilo ili sam ja to sanjala da je ona ostala ......
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 16.6.2013 15:58:41
|
|
|
|
Ksenix
|
Margom, ja mislim da treba uraditi sve analize, i briseve i hormone! Nama je prvi Dr. pronasao varikokelu i nista dalje nije proveravao, rekao da pije Profertil i to je to. Onda smo otisli kod drugog i on ga je poslao na sve analize, kaze, zna se procedura...i tako otkrijemo da ima pneumokoku i da su mu hormoni katastrofa. Sad trazimo uzrok toga kod treceg doktora, jer se ovaj drugi zgrozio kad je video hormone i nije znao nista drugo da kaze nego da sa takvim hormonima obicno bude 0 spermotozoida, a kod mm nije to slucaj, cak mu se i povecava br. uz med i semenke i jedu kutiju Profertila (srecom nisamo kupili i drugu, jer ta terapija nema veze sa pravim problemom). Htedoh da kzem, uzrok se mora pronaci, trazite doktora koji ce se maksimalno posvetiti problemu! Postoji biljna apoteka Magicno bilje, u Bg, gde imaju, kazu, odlican proizvod za posboljsanje spermograma, kazu da doktori iz Jevremove salju muskarce po to 3 meseca pred VTO. A za VTO mislim da imate i sad dovoljno? Srecno! Majo, mislim da nema potrebe da dajete silne pare na Profertil i sl. ako ste vec jednom uspeli. Probajte ovaj recept sa medom i semenkama, evo, i mm pomazu, i pored ozbiljnog problema...A mozetet uzeti i ove kapi iz biljne apoteke Magicno bilje, koje sam i preprucila i Margom. Srecno i vama Degu, verujem da i vama ne bi skodile...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 19.6.2013 13:56:31
|
|
|
|
imperial
|
Moze li mi neko pojasniti sta znaci teratozoospermija,i poremecaj semene tecnosti-likvefakcija i da li se to leci i kako,molim vas ako je neko imao iskustva nek se javi
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 19.6.2013 14:06:20
|
|
|
|
degu
|
Znaci da ima dosta abnormalne forme. Javlja se kod infekcija, zracenja, stresa... Svi antioksidansi povoljno deluju.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 19.6.2013 14:41:00
|
|
|
|
imperial
|
Hvala Degu,brza kao i uvek,,,znaci kod urologa po terapiju???
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 19.6.2013 15:13:55
|
|
|
|
degu
|
da a i likvefakcija upućuje na infekciju, tako da je verovatno to, opušteno. Mi smo imali oligoteratoastenozoospermiju, pa samo oligospermiju pa eto zbog infekcije opet došli do oligoterato, ništa strašno, mm pije antibiotike i proćiće
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 21.6.2013 15:23:11
|
|
|
|
Zelimo_bebu
|
Zdravo, nova sam na forumu iako sam clan i onoj drugoj ringeraji, ali to je manje bitno....Muz i ja imamo problem vec skoro 2 godine...nakon pocetnih nalaza njemu je utvrdjena oligoastenospermia i varicoccela u novembru prosle godine,,,,u decembru je operirao variccocelu i pio 3 mjeseca proxeed, presta da pusi, jeo zdravo, vitamine, med sa pripravncima sjemenki, i eto u maju smo bili na kontrolnom nalazu dijagnoza azzospermia...bili smo kod urologa i dobili nalaze hormona, spermokulturu, urinokulturu, betaHCG, inhibin, eksprimat prostate...zanima me da li postoji sansa da se nesto dogodilo pa su sada nule na nalazu a prethodna dva su bila oligoastenospermia, s tim da je jedan radjen u bolnici, a jedan kod zene koja se bavi sterilitetom i koja je biolog...i ovaj zadnji je kod nje radjen,znaci ne dolazi u obzir da nalaz nije ok? Da li ima ijedna zenica koja ima slican slucaj? Hvala vam punoooo unaprijed
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 21.6.2013 19:55:50
|
|
|
|
Maraj
|
zelimo bebu, sto ne ponovite taj nalaz? Daj Boze da su nesto pogresili. Moj muz isto ima oligospermiju i varikokelu. Nismo je operisali jer nam doktor nije savetovao. Kaze da treba probati sve, a da je operacija zadnja varijanta jer je kako doktor kaze 33% sanse da ce se nalaz poboljsati nakon operacije varikokele, 33% da ce nalaz ostati isti i nazalost 33% da ce se nalaz pogorsati. Ja se nadam da vama nije uzrok ova poslednja stavka...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 21.6.2013 20:05:12
|
|
|
|
Maraj
|
Evo i naseg spermograma Sta kazete? U zagradama sam stavljala referentne vrednosti. Treba da zakazemo kontrolu kod dr Zapremina 6.2 (2-7 mL) pH 7.5 (7.2-7.8) Broj spermatozoida 20.0 (15-250) Broj spermatozoida (V) 124.0 (>50 ) Progresivno pokretni a) 0.21 (>0.25 ) Progresivno pokretni b) 0.09 ( >0.10) Pokretni c) 0.20 Nepokretni d) 0.50 Leukociti 0.044 (<1.0 ) Ostale celije 1.33 Vitalnost 0.65 >0.5 Normalne forme 0.65 (>0.6) Abnormalne forme 0.35 (<0.4) Glava <0.3 makro 0.03 mikro 0.01 okrugla 0.03 koncasta 0.03 dupla 0.00 amorfna 0.02 bez repa 0.00 Vrat <0.2 angulacija 0.13 citoplaz. ostat. 0.05 Rep <0.2 uvrnuti 0.03 dupli 0.01 kratki 0.01
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.6.2013 10:12:12
|
|
|
|
Zelimo_bebu
|
Maraj on tvrdi da je moguce da su ovi u laboratoriji pogrijesili taj prvi nalaz koji je imao dijagnozu oligoastenospermije, i na osnovu njega je radjen uzv i utvrdjena variccocela,,i eto odlucili smo se na operaciju....a eto vidis kako ti kazes da ponovimo jedino nakon 72 dana mozemo ponovit...ne mogu da vjerujem da se moze toliko pogorsat da od 5 miliona sad nema nista, onako sam bar mogla biti sigurna da imam mateerijal za VTO.... ne znam ti reci za vas nalaz vidim da je dosta detaljan, kod nas nalazi nisu ovakvi....imate dobar broj
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.6.2013 12:05:47
|
|
|
|
Maraj
|
draga, navijam da su ovi iz labaratorije pogresili, al ta operacija nije ni malo naivna. Ne morate cekati 3 meseca da bi ste ponovili nalaz. Najbolje promenite labaratoriju, a ja drzim fige! Javljaj sta ste uradili.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.6.2013 12:12:55
|
|
|
|
Maraj
|
Ma, nisam te razumela, jer ti to taj doktor sto je operisao tvog muza rekao da je nalaz oligo bio mozda pogresan. Ako je tako, bas je bezobrazan, i ja ti savetujem da idete kod drugog dr. Postoji verovatnoca da je on zeznuo nesto pri toj operaciji i sad oce da skine ljagu sa sebe, pa kao vec je bio takav nalaz. Jao poludecu od ovakvih doktora
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.6.2013 13:31:51
|
|
|
|
Zelimo_bebu
|
Maraj ovako, mi smo radili prvi spermogram u laboratoriji u bolnici i nalaz je oligoastenospermia broj 5 miliona,,,i ja u medjuvremenu cujem kako su generalno nalazi losi odlucim da odemo kod pravog biologa zene u Sarajevu koja se bavi sterilitetom i kod nje napravimo nalaz dijagnoza ista samo je broj bio 1 milion...i sa nalazom iz bolnice odemo urologu on uradi uzv i utvrdi variccocelu....i eto muz operirao u decembru prropisao mu proxeed 3 mjeseca...i sad u maju odemo opet kod te u Sarajevo po kontrolni spermogram jer je zena zaista strucnjak i kod nje se pokazu sve nuleee....i od nje opet tom urologu sto je operirao muza da bi on sav u cudu gledao nalaz....ne moze da vjeruje sreca je da sam se ja informirala prije i nisam htjela otic dok nam nije dao sve moguce pretrage da makar iskljucim upale i bakterije i provjerimo hormone...jos nas je ova u Sarajevu nasavjetovala....ja sam totalno sludjena bojim se samo da nam kradu vrijeme ovi urolozi jer veze nemaju...i tacno tek kad vide da si upucen i da znas o tome onda ti i kao pomognu.....Zar je moguce da se zezne oko operacije? Mislis da nije uradjeno kako treba?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.6.2013 15:40:50
|
|
|
|
Maraj
|
Nazalost draga, postoji verovatnoca, kazem ti nakon operacije 33% da ce se nalaz pogorsati 33% da ce ostati nepromenjen i 33% da ce se popraviti ni lekari ti ne mogu tvrditi da ce se nalaz 100 % popraviti, mislim da su prvo trebali da vam daju medikamente i taj proxeed da pijete pa da je zadnja opcija operacija a ne odma pod noz. Izguglaj po netu i vidi kakva su iskustva drugih nakon operacije varikokele.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 22.6.2013 15:56:24
|
|
|
|
Zelimo_bebu
|
Ma ja sam citala na forumima ima njih kojima se isplatila operacija a ima kojima nije,,sve ovisi od slucaja do slucaja,,,nama on rece ako mislite djecu na operaciju mora...ali evo nije to zgorega bilo napravit jer im ta variccocela poslije zna praviti probleme,,,,jednostavno je ovako moralo biti...ceka nas tezak put ali sta drugo mozemo... hvala ti mila puno...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.6.2013 14:25:48
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: Maraj Evo i naseg spermograma Sta kazete? U zagradama sam stavljala referentne vrednosti. Treba da zakazemo kontrolu kod dr Zapremina 6.2 (2-7 mL) pH 7.5 (7.2-7.8) Broj spermatozoida 20.0 (15-250) Broj spermatozoida (V) 124.0 (>50 ) Progresivno pokretni a) 0.21 (>0.25 ) Progresivno pokretni b) 0.09 ( >0.10) Pokretni c) 0.20 Nepokretni d) 0.50 Leukociti 0.044 (<1.0 ) Ostale celije 1.33 Vitalnost 0.65 >0.5 Normalne forme 0.65 (>0.6) Abnormalne forme 0.35 (<0.4) Glava <0.3 makro 0.03 mikro 0.01 okrugla 0.03 koncasta 0.03 dupla 0.00 amorfna 0.02 bez repa 0.00 Vrat <0.2 angulacija 0.13 citoplaz. ostat. 0.05 Rep <0.2 uvrnuti 0.03 dupli 0.01 kratki 0.01 ima li ko da mi kaze, kakav nam je spermogram?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.6.2013 16:56:12
|
|
|
|
imperial
|
Draga,ja se bas ne razumem puno,ali onako mi se cini da nije los,nisam primetila da bilo sta fali,onoliko koliko se razumem,i nas je slican,mozda ce se javiti neko ko vise zna da tumaci
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.6.2013 20:42:15
|
|
|
|
degu
|
Maraj spermogram je sad poprilično dobar, broj po ml je graničan, al ukupan broj je odličan. Samo još malko da se ubrzaju i bio bi super, mada mislim po ovim parametrima da se ubraja u normospermiju. Jeste li nešto koristili kad se ovako lepo popravio?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.6.2013 21:05:50
|
|
|
|
Maraj
|
jao jesmo 3 meseca je pio proxeed ujutru i uvece, a pored toga samo ujutru vitamin E 400, cink i selen i po pola tablete klomifena. Problem imamo sa varikokelom, ja sam isla na laparo, navodno sve je u redu, al od bebca jos nista, pa se nosimo mislju da probamo VTO...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.6.2013 21:11:09
|
|
|
|
pilence83
|
imperijal draga mom mužu piše dijagnoza : TERATOZOOSPERMIA. Ne mogu baš da se snađem tj da razumem spermogram koji je rađen u N.F. u Kg kad se radi nekako bolje mogu da razumem šta je i kako je
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.6.2013 21:11:49
|
|
|
|
degu
|
Maraj kakav je bio bez klomifena? Sve smo mi ovo probali (samo ne klomifen) al ostali na 7 miliona. Ovo je super rezultat, samo se vi trudite a usput se polako spremajte za vto pa možda vas iznenadi. I kod mm je varikokela Pilence terato znači da je loša morfologija
< Poruku je uredio degu -- 25.6.2013 21:13:37 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?