Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 18.3.2013 16:28:48
|
|
|
|
mina@
|
devojke, ajde rastumacite i "moj" spermogram : zapremina 0.7 ml - 2-7 ml ph 8.2 - 7.2-7.8 br.sper. 244 10*9/l 20-250 pokretni 49% slabo pokretni 11% nepokretni 40% normalne forme 68% - >60% pataloske foorme 32 - <40% leukociti 1-2 hvala drage moje
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 19.3.2013 23:01:47
|
|
|
|
Štetica
|
Min@ ako izuzmemo sto je zapremina ispod donje granice(neugodnost,strah od ishoda....) povecana je i ph vrednost,moze biti posledica tih leukocita(uglavnom ukazuju na neku infekciju)a sto su prisutni a i konzumiranja hrane,pica,cigareta.. Ostalo je sve u granicama normale,mada pokretljivost moze biti i daleko bolja. Imas na prvim stranama recept sa semenkama i medom,pa ako hoce moze da pokusa. Pisala sam na predhodnim stranama nas slucaj,gde su dr dekli da se stres uglavnom neleci,sa terapijom bi dobili milion dva i to je to. Posle mesec ipo dana i jedne ture tih semenki mm je imao sa 5miliona pokretnih pre dosao do 58miliona a pokretnih je imao 23% pre a sada 78%.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 28.3.2013 21:46:49
|
|
|
|
Ksenix
|
Evo, ovako... Pre dve nedelje je mm radio prvi spermogram i bio je prilicno los...4 miliona i 15% progresivno pokretnih...onda smo napravili onaj dzumbus sa semenkama a posto mu je moj gin. rekao da ponovo uradi spermogram na drugom mestu, i da ode kod urologa, posto oseca i neki bol u testisima, drugi spermogram je uradio prekjuce, posle 10 dana konzumiranja semenki i nalaz je bio 5,5 miliona i 31% progresivno pokretnih, a 51% ukupno pokretnih... Na pregledu kod urologa receno mu je da ima varikokelu a na UZ danas navodno potvrdjeno, sa tim da mm kaze da mu Dr. nije delovao nesto 100% siguran, pa ce ici i po drugo misljenje. Ovaj Dr. mu je dao da pije Profertil 3 meseca, pa na kontrolu. Mi smo zadovoljni kako se rezultat pomakao za 10 dana a i Dr. je bio u fazonu da to uopste ne mora da znaci da ce situacija ostati takva i da spermogram moze dosta da varira. Sta vi mislite, da li je trebao i bris da mu radi ili da li je neko imao sl. iskustva? Inace, bio je na VMA, po preporuci mog gin.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 28.3.2013 22:43:35
|
|
|
|
Štetica
|
Ksenix neka slusa dr,a i neka pojede te semenke i med.Pisala sam vec da je mm imao 31milion pa posle velikog stresa mu je palo na 5miliona i dr su odmahivali glavom,navodno stres se neleci. Pojeo je tu jednu turu semenki i meda i dosao do rezultata od 83miliona i 78% brzo pokretnih.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 1.4.2013 16:26:18
|
|
|
|
Suncicabg
|
da li moze neko da mi preporuci ddobrog urologa koji se razume u sterilitet iz Beograda? Mi smo probali skoro sve. Mesavinu s medom nismo, jer je mm alergican. Proxeed je koristio mesecima i tu nam je maksimum 7 mil. Bili smo kod jednog urologa, ali tu smo samo izgubili vreme i novac :( ako znate nekoga ko zna sta radi javite mi pliz
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 2.4.2013 8:32:29
|
|
|
|
Maraj
|
Suncice, pogledaj unazad postove, znam da su devojke preporucivale dr Vinku sad sam zaboravila kako se preziva. Znam da sam je trazila na netu gde radi i izasla mi je klinika TTC. Pogledaj i mi planiramo da idemo kod nje.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 2.4.2013 9:50:41
|
|
|
|
Suncoket
|
Dr Vinka Vukotic (TTC),mada mi njome nismo bili nesto zadovoljni,em je zanemarila nas problem em je nadobudna ali eto to je samo moj utisak.Na netu su uglavnom pozitivna iskustva i kazu da jako dobar urolog i da je mnogima pomogla da poprave spermogram,tako da vredi probati.Nama nije problem spermogram vec ASA. Dr Nebojsa Bojanic (radi na Klinickom i ima svoju ordinaciju Dr Bojanic),otisli smo kod njega na preporuku endokrinologa,prezadovoljni smo.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 2.4.2013 11:57:08
|
|
|
|
Suncicabg
|
I ja sam nesto mislila da idemo kod Vinke, ali rekoh da vidim da li prepirucujete jos nekog. Mi smo bili kod Dr Aleksic, na Vracaru, i komentar je bio nek jede badem. Iskreno, ocekujem vise od dr, za badem sam snala i sama.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 2.4.2013 11:57:14
|
|
|
|
Suncicabg
|
I ja sam nesto mislila da idemo kod Vinke, ali rekoh da vidim da li prepirucujete jos nekog. Mi smo bili kod Dr Aleksic, na Vracaru, i komentar je bio nek jede badem. Iskreno, ocekujem vise od dr, za badem sam snala i sama.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 3.4.2013 11:10:36
|
|
|
|
margom
|
Mi smo bili kod dr Vinke Vukotic i to na Klinici za urologiju gde je ona nacelnik, u novembru mesecu, preko veze smo dobili termin na koji smo cekali mesec dana, iz cega mozete videti kakva je guzva kod nje......Bio je ponedeljak ujutru, oko 8h, mi ulazimo na vrata klinike, a tamo kao nekada ispred Dafiment banke, gooooomila penzionera, mi najmladji. Umuvamo se nekako kod nje posle sat vremena, ona kaze suprugu da se skine, pregleda alatkicu, kaze nema znakova varikokele, spermofram je los zbog upale (imao je Enterokoku u spermogramu i to veliki broj), propisa mu Ciprocinal dve nedelje i Ezerex tri meseca, rece nam slobodno nastavite sa odnosima, ignorisite enterokoku ( sto se ispostavilo kao tacno, ja sam radila od tada vise puta briseve i nije mi preneo bakteriju).....jeste malo nadobudna, i onako nadrndana, ali kada se set_im guzve koja je navalila kod nje, ko zna kakva bi ja bila..... Mogue da nije takva kada se kod nje ide privatno, mislim da su mi rekli oko 5000,00 dinara, kada sam zvala da se raspitam......eto to je nase iskustvo.... Ja imam jedno pitanje za devojke koje su prosle HSG u N. Frontu, koliko moze da bude star spermogram koji mora da se da na uvid, meni se mota po glavi 6 meseci, da li gresim .......
< Poruku je uredio margom -- 3.4.2013 11:11:07 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 5.4.2013 11:27:43
|
|
|
|
Snekile7
|
Zelim da napisem svoje iskustvo. Elem mm ima probleme i sprermogram uglavnom oko 3, 7, 8 miliona po ml. Leci se kod Vinke 2 g., i davala mu vitamine, ezerex, profertil, cak i hormonske tablete nolvadex, od kojih mu je bilo samo na kratko, na silu bolje, imao 17 miliona u ml, a vec sledeci put palo na 3 miliona. Elem, kaze drug mom mm, da je on postio i apstinirao 40 dana, i nakon toga dobio i decu, a imao porbleme ranije. I uradi mm to, ne jede nista zivotinjskog porekla, posto znamo kako nam je hrana zatrovana i cime sve kljukaju zivotinje i apstinira 40 dana. kad rezultati, neverovatni, nikada bolji...i to bez ikakve terapije, vitamina i tableta, 19 miliona u ml, a 95 miliona ukupno. Mi smo inace predali za vto, cekamo sada drugostepenu.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 5.4.2013 12:14:09
|
|
|
|
margom
|
Snekile slazem se u potpunosti sa tobom, mislim da u velikoj meri i na spermogram i na ovulacije i hormonski status kod zene utice ishrana. Ne kazem da dr Vinka nije pokusala sve sto je mogla da lekovima pomogne, ali sam primetila da svakom pacijentu pristupa slicno, ako ne i isto. Mozda drugacije i ne moze, posebno kada nema nekog vidljivog uzroka loseg spermograma (kao sto je varikocela ili slicno), ali cinjenica je da svima nama u tim pokusajima lecenja hemijom prolazi vreme i to bespovratno. Zato mislim da treba probati i sa promenom ishrane, zdravijim zivotom, vezbanjem itd.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 6.4.2013 15:42:29
|
|
|
|
Ksenix
|
Snekile, to je fenomenalno! A mozda vam sad uspe i prirodno? Inace, citala sam da los spermogram (ako nije nesto konkretno u pitanju) moze samo empirijski da se leci...ne znaju tacno sta pomaze i tad je najverovatnije sve individualno, kao i sve ostale stvari.. Bas je mm hteo da ode kod te Vinke po drugo misljenje...je l' ona radila briseve vm? Posto mu prvi Dr. nije radio, zakljucio je pregled varikocelom i nije nista dalje proveravao...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 7.4.2013 12:06:31
|
|
|
|
margom
|
Ksenix, mm nije radio briseve, Vinka mu je zbog enterokoka propisala samo Ciprocinal dve kutije, cak je prokomentarisala da mu i to daje onako preko volje, jer je enterokoke najbolje ignorisati tj. leciti promenom ishrane, suplementima itd. i cak nam je rekla da normalno nastavimo sa odnosima jer ta bakterija ne moze da ometa zacece. Ja sam radila od tada gomilu briseva, i kod mene enterokoka nije nadjena. Ovih dana cemo raditi kontrolni spermogram i spermokulturu, pa cemo videti da li se stanje popravilo jer je ta infekcija ipak uticala na smajenu pokretljivost plivaca kod mm. Ukupno je imao 2,5 ml , po mililitru 19,5 miliona, ukupno skoro 50 miliona, progresivno pokretnih 10% , pokretnih 5%, a nepokretnih 85%, sa 49% normalnih oblika i 51% patoloskih i sa velikim brojem leukocita, sto je znacilo da ih je infekcija poubijala. Nakon toga je popio dve kutije Ciprocinala, vec cetiri meseca je na medu i zrnevlju, pije cink, vitamin E, vitamin C, vitamin B, vitamin D, od pre dve nedelje Speman i to je to. Videcemo rezultate toga, mada nam je vise lekara reklo da bi on i sa ovakvim spermogramom mogao da ubode heheheeee.......moguce da je problem do mene, pa zato prekosutra radim HSG....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 7.4.2013 17:01:04
|
|
|
|
Ksenix
|
Margom, mogao bi da ubode, ali je pokretljivost bas mala...ne mora da znaci da je do tebe. Bas me zanima kakvi ce mu rezultati biti sad...javljaj i navijam! Srecno na HSG-u! Ja ne mogu da docekam da zavrsi turu semenki pa da proverimo stanje...da vidimo koliko one uticu. Profertil je poceo da pije u utorak. Jos nismo uzeli cink i selen jer planiramo da kupimo dva proizvoda u biljnoj apoteci "Magicno bilje", a u tim proizvodima ima svega, pa da ne pretrpamo.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 26.4.2013 15:59:09
|
|
|
|
mala_74
|
ovo je spermogram od md.... nadjen je enteroccocus i uzimao je ciprocinal i amoksicilin.... izgled beličast Zapremina ejakulata 1,5 ref vred: 2-7 ml Likvefakcija 5 (0-30 min) Viskoznost smanjena - Koagulacija da - pH 8,5 (7,2-7,8) Broj spermatozoida/ml 22 (20-250 x10^6/ml) Broj spermatozoida/Vol 33 (>50- x10^6/Vol) Progresivno pokretnih 20 (>25- %) Pokretnih u mestu 5 (>10- %) Nepokretnih 75 (- %) Leukocita 6-8 (U vidnom polju do 15-) Spermocitogram # Normalne forme 30 (>60- %) Abnormalne forme 70 (<40- %) Glava 16 (<30- %) Vrat 0 (<20- %) Rep 54 (<20- %) Moj ginekolg mi je rekla da odemo do urologa... i rekla mi je generalno da vidi da li moze da se popravi spermogram jer ako ne moze u kratkom roku da idemo na VTO zbog mojih godina a da u medjuvremenu probamo inseminacije dok skupljamo papire... da li neko zna dobrog privatnog urologa koji se bavi sterilitetom?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 27.4.2013 14:50:24
|
|
|
|
Ksenix
|
Mala, ja nisam veliki strucnjak za to...i mi smo tek usli u tu pricu, ali, moj ginekolog je prvo preporucio urologe sa VMA, pa je dalje preporucio Gradsku, a sa druge strane sam cula da je u Gradskoj dobar neki Dr. Milosevic. Ovde se dosta spominje i Dr. Vinka, i mi smo culi za nju i privatno... Mozda biste mogli da pokusate i onaj recept sa semenkama i medom, mozda tm dobro odreaguje i ne budete ni morali na VTO... ...ne znam odakle si...nadam se da ce ti ove informacije koristiti...srecno!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 28.4.2013 14:20:51
|
|
|
|
mala_74
|
Mi smo iz Beograda.... i treba pod hitno da reagujemo jer ja u februaru punim 40 pa ako ne moze da se popravi sto pre na VTO... Citala sam i ja za Vinku iz TTC ordinacije pa cu mozda kod nje da zakazem nakon praznika....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 28.4.2013 14:27:01
|
|
|
|
Jacq
|
Mala_74 spermogram moze da se popravi u roku od 3 meseca, tu ne gubite puno vremena da pokusate, vitamini, semenke ili neki od onih dodataka profertil ili proxeed. U medjuvremenu se konsultujte i sa urologom. Srecno!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 11.6.2013 12:22:57
|
|
|
|
margom
|
Devojke, treba mi vas savet. Naime, juce uradi o kontrolni spermogram i spermokulturu u Belladoni u Zemunu i sokiramo se. Nakon sest meseci, uzimanja silnih vitamina, mesavine meda i zrnevlja, od loseg spermograma dosli smo do skoro nikakvog. Od novembarskih 50 miliona u uzorku i 15% pokretnih, doduse uz veliki broj Enterokoka koje smo lecili Ciprocinalom i izgleda izlecili, pali smo na sveukupno 8 spermica, ali sada sa velikim brojem leukocita 12 -14 (normala 1-2), pa cak i sa eritrocitima 2-3...... Da napomenem da sada u spermokulturi nisu nadjene bakterije koje bi mogle da proizvedu takav pomor ili nepostojanje spermica. Mikrobiolog sa kojim smo razgovarali tvrdi da treba uraditi briseve uretre, kao i mikoplazmu, ureaplazmu i hlamidiju. Sta mislite, sta je moglo da izazove ovakav sunovrat ? Hvala svima unapred na odgovorima, i sve vas pozdravljam i zelim bebane sto pre......
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 11.6.2013 12:39:27
|
|
|
|
viking
|
Margom Baš mislim na tebe ovih dana! Nemam odgovor na tvoje pitanje, ali svakako uradite sve briseve i ponovite spermogram. Baš mi je žao što vam se to desilo...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 11.6.2013 13:30:19
|
|
|
|
margom
|
Caos Viking.......ma nije me bilo zadnjih mesec i po jer smo imali radove na kuci i bili u haosu. Ovo juce nas je bas izbacilo iz koloseka. Ali nusta, guramo dalje.....zakazali smo za sutra konsultacije sa prof Radulovicem u Specijalnoj bolnici Beograd, pa cemo videti sta i kako dalje. Posto oni rade dosta detaljniju analizu spermograma, i raznorazne dodatne analize, verovatno ce krenuti od toga......ali u svakom slucaju odlucili smo da cim se bude mogla dobiti dovoljna kolicina spermica za IUI ili VTO idemo na to. Kako si ti? Jel napredujes ? Poljubacccccc
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 11.6.2013 13:39:25
|
|
|
|
viking
|
Obavezno napiši ovde šta vam je doktor rekao!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 11.6.2013 13:46:10
|
|
|
|
margom
|
Naravno, javljam sve..... Nego sad tek videh da si ti u cekanju betice.......jupiiiiiiiiii ..... Navijam za visokuuuuu i lep par blizanaca, da se ne mucis dva puta heheheeee.........
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 13.6.2013 10:40:16
|
|
|
|
degu
|
Nama je opet posle oligospermije, oligoastenoterato... mrzim ovu reč al imamo dovoljno za vto, to je najvažnije
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?