samo mi -> RE: Spermogram i spermokultura II deo (3.5.2012 13:41:41)
|
Dream, hvala na dobrodoslici. Prvi put sam na forumu, pa su moji odgovori kratki i uopsteni...Pokusacu objasniti i mozda pomoci nekom Mi smo se godinama vrtili u krug, jedni doktori su govorili da je spermiogram los, drugi da je dobar, u medjuvremenu sam ja obavljala sve pretrage, trazeci kod mene problem , ali nije ga bilo...Inace svi krenu da te kljukaju klomifenom i na tome se zavrsi. Odlucili smo se za inseminaciju, i uradimo tri za redom, jer, kazu oni bolji je ucinak, i stvarno jeste, imala sam dosta velikih folikula. U medjuvremenu, mi nisu provjeravali hormonski status, niti ih je interesovalo, u stvari, nista ih nije interesovalo osim folikula i novca. A pri tom su me ubjedjivali da ne treba poboljsavati spermiogram jer ih oni centrifugiraju i ubrzaju, ali ja mislim da je to velika varka. Ja mislim da parovi sa problemom spermica ne treba da trose novac, zivce i zdravlje na inseminaciju, jako je mala vjerovatnoca sa losim spermiogramom, bolje skupljat za vt. Ja sam pola godine nakon toga napipala nesto na dojci, to je bio hormonski ovistan karcinom i svi doktori su mi rekli da ako nije nastao zbog inseminacija da su ga siguno ubrzale. Zato, sada vas savjetujem da bez obzira na jaku zelju, volju i borbu, ipak, malo volite sebe i vaseg partnera, budite pazljivi sa hormonima i tabletama i za vas i za njih
|
|
|
|