|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura II deo
12.1.2012 9:17:45   
pera4
Drugari treba mi mala pomoc, ako neko zna... Juce sam radio spermogram, pa su mi rezultati losi... Imam pitanje, da li je moguce, da kad sam davao uzorak, nisam imao ni pola erekcije, da to utice na broj pokretnih spermatozoida ? user posted image  Isto tako, imao sam sto je cudno, dve ejakulacije u malom razmaku ? Mada, na nalazu su mi leukociti su mi poviseni, pa cekam spermokulturu za sutra... user posted image   Molim vas za pomoc, verenica mi je mnogo tuzna zbog ovoga....user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Zvoncica88)
Direktna veza do poruke: 576
12.1.2012 10:07:06   
mine
Ajme ajme koliko tuznih smajlica.... Pero4 nemoj tako...u svakom slucaju mozes da ponovis spermoram.
Koliko si dugo apstinirao?
Moze da utice na zapreminu pretpostavljam a sama analiza spermograma bi trebala da bude ok
jer se radi o procentima.
Samo ti to ponovi lepo konsultuj se sa urologom..sigurna sam da nije toliko loseuser posted image
IZVORNA PORUKA: pera4

Drugari treba mi mala pomoc, ako neko zna... Juce sam radio spermogram, pa su mi rezultati losi... Imam pitanje, da li je moguce, da kad sam davao uzorak, nisam imao ni pola erekcije, da to utice na broj pokretnih spermatozoida ? user posted image  Isto tako, imao sam sto je cudno, dve ejakulacije u malom razmaku ? Mada, na nalazu su mi leukociti su mi poviseni, pa cekam spermokulturu za sutra... user posted image   Molim vas za pomoc, verenica mi je mnogo tuzna zbog ovoga....user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu pera4)
Direktna veza do poruke: 577
12.1.2012 10:31:25   
pera4
Apsinencija je bila 4 dana... Mali je problem, posto sam i profesionalni sportista, pa sam u punom treningu... Ali najvise sumnjam da mi se povratila hlamidija, koju sam lecio pre 6 meseci... Na nalazu spermograma su mi leukociti 4...user posted image   Hvala na odgovoru... Spermogram cu sigurno ponoviti za par dana...

(odgovor članu mine)
Direktna veza do poruke: 578
12.1.2012 12:12:40   
neron
pera
moguce i da ti je to od stresa zbog davanja a posto imas leukocite obavezno uradi i briseve i spermokulturu. stres prilikom davanja jako utice na volumen i broj , al isto tako i hlamidija je moguca da ti se vratila.

(odgovor članu pera4)
Direktna veza do poruke: 579
13.1.2012 22:46:46   
mialol
evo nasih rezultata
duzina apstinencije 4 ili 5 dana
likvefakcija 18 min
konzistencija normalna
zapremina 3.6
ph 7.7
fruktoza 1.0
aglutenacija 0.5 redka
broj spermatozoida 122 10*9/l
pokretni 77%
slabo pokretni 3%
nepokretni 20%
normalne forme 67%
patoloske forme 33%
leukociti redak
spermokultura cista
i pored svih onih problemcica sa davanjem uzorka ovo je rezultat...u laboratoriji su mu rekli da mu je rezultat ok.
Hvala vam jos jednom svima na podrsci user posted image

(odgovor članu neron)
Direktna veza do poruke: 580
14.1.2012 0:10:23   
monini
IZVORNA PORUKA: mialol

evo nasih rezultata
duzina apstinencije 4 ili 5 dana
likvefakcija 18 min
konzistencija normalna
zapremina 3.6
ph 7.7
fruktoza 1.0
aglutenacija 0.5 redka
broj spermatozoida 122 10*9/l
pokretni 77%
slabo pokretni 3%
nepokretni 20%
normalne forme 67%
patoloske forme 33%
leukociti redak
spermokultura cista
i pored svih onih problemcica sa davanjem uzorka ovo je rezultat...u laboratoriji su mu rekli da mu je rezultat ok.
Hvala vam jos jednom svima na podrsci user posted image

odlicno mialoluser posted image ..zelim vam sve najbolje i da uskoro zabebisuser posted image

(odgovor članu mialol)
Direktna veza do poruke: 581
15.1.2012 3:06:10   
mialol
Hvala i ja se nadam da ce biti user posted image uskoro i to ne samo kod mene.

odlicno mialoluser posted image ..zelim vam sve najbolje i da uskoro zabebisuser posted image

user posted image

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 582
15.1.2012 9:25:40   
meyo
mi treba da radimo nalaz u utorak pa da pitam s obzirom da ce situacija bit takva da u utorak bude 5 dana od apst. ili 6 sad se ne mogu sjetiti ili da budu dva tj. danas prekinut pa u utorak ujutru dat nalaz??

(odgovor članu mialol)
Direktna veza do poruke: 583
15.1.2012 11:51:36   
degu
Meyo ne znam šta da ti kažem, ako sad prekinete apstinenciju, biće kratka, a 6 dana je već malo dugačko. Ako je 5 onda je OK, nama su tražili 5 dana apstinencije, znači šesti radi, a radili smo i sa 4, zavisi od laba kako nam naglasi.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 584
15.1.2012 13:30:49   
meyo
a pa mi 6-ti radimo.. znaci moze vazi se!!!

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 585
15.1.2012 15:51:28   
monini
IZVORNA PORUKA: meyo

a pa mi 6-ti radimo.. znaci moze vazi se!!!

meyo moze slobodno, mi smo jednom radili cak 7-i dan i to bas pred VTO, rekli su da moze, ali da je ipak bolje da je 5-i dan..u nekim klinikama pominju da moze i do 8 dana apstinencije, tako da nemojte prekidati, 6-i dan ce biti ok..user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 586
22.1.2012 13:53:50   
ALLEKS
Monini, ja sam ovde nova...kakv je vas spermogram?user posted image

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 587
22.1.2012 13:58:38   
ALLEKS
Jel ima neko ovde kome je spermogram bio los (sto se broja tice)?user posted image

(odgovor članu ALLEKS)
Direktna veza do poruke: 588
22.1.2012 14:46:06   
degu
Alleks nama je spermogram bio loš što se svih parametara tiče, pa se polako popravlja.
Što se tiče broja konkretno, na prvom nalazu je bio 1 mil/ml, na drugom 20 mil/ml, na trećem 8mil/ml. Kao što vidiš spermogram je dosta varijabilan ali što je najvažnije nekad se i može se popraviti.

(odgovor članu ALLEKS)
Direktna veza do poruke: 589
22.1.2012 15:36:24   
monini
nama je standardno los spermogram, varira od 1 do 2 mil/ml, morfologija je hvala Bogu ok, nepokretnih oko 40%..spasavaju nas 18% progresivno pokretnih, te smo iste i zamrznuli na Klinici u Leskovcu (tako nam predlozili),gde se upravo spremamo za drugu Vto..dg: Oligozoospermia grade 3, Asthenozoospermia
kao sto kaze degu, spermogram moze da varira, sto znaci da moze da se poboljsa, mada u nasem slucaju do sada nije nista pomoglo, a svacim sam ga kljukalauser posted image

(odgovor članu ALLEKS)
Direktna veza do poruke: 590
23.1.2012 17:27:37   
ALLEKS
Hvala Degu, sada mi je malo lakseuser posted image Jeste li nesto koristili za poboljsanje spermograma?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 591
23.1.2012 17:36:55   
ALLEKS
Monini, drzim vam fige za VTOuser posted image A koliki broj je potreban za vto? I da li znas mozda koliki je broj potreban za insiminaciju? Izvini sto postavljam ovoliko pitanja, ali sam tek na ovom sajtu dobila dosta odgovora...Mi tek krecemo u akciju,. MM se posle operacije varikokele poboljsala pokretljivost..Jeste li to pobali mozda?

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 592
23.1.2012 18:34:54   
srecica88
muz je radio spermogram,dijagnoza je granicna oligospermija? dali se neko od vas susretao sa ovim problemom? hvala u naprijed

(odgovor članu ALLEKS)
Direktna veza do poruke: 593
23.1.2012 18:40:03   
degu
Alleks draga, za VTO je bitno da ih ima, da su morfološki ispravni, živi, a koliko ih je nije ni važno. Vi ih imate sasvim dovoljno. Kad su slabije pokretni, isto postoji rešenje, a to je icsi metoda gde se spermatozoidi direktno ubacuju u jajnu ćeliju, laički rečeno.
E sad što se IUI tiče, tu je poželjno da spermogram bude što bolji, a naročito pokretljivost.
Mm ima varikokelu, kaže DR da ne misli da je za operaciju, imao je i upalu prostate. Posle terapije, antibiotika koje je pio, koristio je matični mleč i to onaj liofilizovani u kesicama, jako je dobar.
Sad koristi Proxeed, matični mleč, one semenke sa medom koje su odlične i vit C, kad ne zaboravi. Ostavio je cigare koje isto mnogo utiču, posebno na morfologiju.
A prvi put kad mu je broj skočio na 20 mil koristio je Profertil. Eto probajte nešto od toga i sigurno će biti pomaka.

Srećice, kod nas je sad dijagnoza oligospermija, sve što sam napisala za Alleks važi i za vas. Pre svega zakažite kod urologa, da se vidi uzrok oligospermije, pa će se naći i rešenje.

< Poruku je uredio degu -- 23.1.2012 18:41:30 >

(odgovor članu ALLEKS)
Direktna veza do poruke: 594
23.1.2012 21:10:29   
ALLEKS
Degu samo da ti javim, danas nam je doktor prepisao profertil kapsule naredna 3 meseca...
Pocece da ih pije od sutra, pa cemo videti kakvi ce biti rezultati...
Kakvi su vasi planovi za dalje?
Hvala ti puno na pomoci i podrsci...user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 595
23.1.2012 21:12:34   
ALLEKS
Posto sam ja ovde nova, jel mozes sa mi pojasnis ove skracenice...Sta je icsi, i sta ivi?

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 596
23.1.2012 21:14:06   
ALLEKS
Draga srecice, to bi trebalo da znaci smanjeni br spermatozoida, degu je to super objasnila...

(odgovor članu srecica88)
Direktna veza do poruke: 597
24.1.2012 0:25:06   
degu

IZVORNA PORUKA: ALLEKS

Posto sam ja ovde nova, jel mozes sa mi pojasnis ove skracenice...Sta je icsi, i sta ivi?

Joj izvini user posted image
iui je inseminacija, a icsi je metoda vantelesne oplodnje, koji sam ti objasnila, znači kad je pokretljivost slaba onda se spermatozoidi ubacuju u jajnu ćeliju i tako se vrši oplođenje.
Super za Profertil, verujem da će vam pomoći. Ne bi bilo loše da ubacite i ove semenke sa medom i matični mleč, neće škoditi i želim vam puno uspeha.
Što se nas tiče, mi nastavljamo sa terapijom, a ja bih trebela hsg da zakažem, samo su gužve velike i sve sporo ide. Nakon toga planiramo da krenemo sa inseminacijama, nadam se da će do tad plivači biti brojni i brzi user posted image

(odgovor članu ALLEKS)
Direktna veza do poruke: 598
24.1.2012 1:01:30   
monini
draga veverica je sve objasnilauser posted image ..dakle, za Vto je bitno da ima bar neki zivi, pokretljiv,morfoloski ispravan spermatozoid..klasicna VTO znaci da se u laboratorijskim uslovima ceka da spermatozoid sam dopliva i oplodi jajnu celiju koja je uzeta od zene i to u naravno posebnoj posudi, a ICSI metoda znaci da se ubrizgava ispravan spermatozoid u zrelu jajnu celiju, zatim se ceka 2-3 dana do odredjenog stadijuma razvoja embriona da bi se isti ubacio u matericu pomocu katetera. Naravno i za Vto (klasicnu) ovo zadnje vazi ..to je to onako ukratko, najprostijeuser posted image
nadam se alleks da ce vam Profertil pomoci a i tebi draga degu, vidim da kod vas ima pomaka, pa aj da bude vec jednom..navijam..user posted image
neznam alleks tacno kakav spermogram treba biti za iui, nisam imala sa tim iskustvo, nama je odmah predlozena VTO..

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 599
24.1.2012 7:18:46   
wish7
Jedan turski lekar u lecenju mnogih bolesti,posebno bolesti prostate i muskog steriliteta primenjuje brokoli-kuru koja daje fantasticne rezultate.
Ko zna turski ili nemacki nek potrazi vise o tome.Na nasem jeziku mislim da nema nista o tome

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako prepoznati implantacijsko krvarenje?
Kako prepoznati implantacijsko krvarenje i po čemu se ono razlikuje od menstruacije?
Kako izgleda zdrava i plodna sperma?
Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...

Anketa

Najlepse vam je:
pisuljica

Sofija (26%)

Adriana (12%)

Aurora (6%)

Masa (22%)

Srna (11%)

Tara (23%)

Ukupan broj glasova: 128

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here