|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spermogram i spermokultura II deo
25.12.2011 12:49:27   
wish7
e bas ti hvala.Nemam vremena da sve pregledam od pocetka do kraja.
treba i raspored da napravim za muza kad sta da piej i jede,puno toga imauser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 551
29.12.2011 17:54:25   
Zvoncica88
Danas smo radili biopsiju testisa i samo da vam javim da nisu nasli nista... user posted image user posted image

(odgovor članu wish7)
Direktna veza do poruke: 552
29.12.2011 22:19:29   
degu
Zvončice žao mi je, držite se user posted image
Dajte sebi vremena da se priberete, smirite i razmislite šta dalje. Uvek postoje opcije user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Zvoncica88)
Direktna veza do poruke: 553
29.12.2011 23:57:20   
Zvoncica88
Mi ne znamo sta dalje da radimo. Dr nista ne predlaze, jer su mu svi rezultati dobri, cak mu je i inhibin b malo iznad gornje granice, a spermatozoida nema. Bili smo ubedjeni da ce bar jedan da nadju, kao ono... Dr kaze ili usvajanje ili donacija, a mi ne znamo sta cemo. Ako je neko kroz ovo prosao ili ako imate neki savet, dobro bi mi doslo...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 554
30.12.2011 0:02:47   
maca821
Zvončice ima ovde dosta devojaka koje su putem donacije trudne, idi na tu temu i informiši se, u takvim situacijama postoji izlazuser posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 555
30.12.2011 1:44:32   
monini
Zvoncice draga bas mi je zaouser posted image ..nemoj se predavati i gubiti nadu..
na zalost u nasoj zemlji ima puno slucajeva azoospermie..bas ovde na RR ima zenica koje su trudnice zahvaljujuci donorkoj oplodnji..od skoro je otvorena srpsko-ceska klinika u Bg PronatalGenezis koja jedina kod nas radi donorsku oplodnju..razmislite o tome!!! samo napred,vas bebac ceka na vas..

Direktna veza do poruke: 556
30.12.2011 1:52:48   
monini
pitanjce jedno, malo sam sad zbunjena..mm u zadnjem spermogramu ima 18,2% progresivno pokretnih i predlozili nam zamrzavanje istih kako bi ih imali u rezervi u slucaju da nam ih ne ponestane u samoj proceduri za Vto (za tri meseca)user posted image
to smo i uradili, mada se sada pitam da li smo uopste trebali user posted image ..njemu je standardno los spermogram,dg asthenozoospermia, uvek je broj spermatozoida izmedju 1 i 2 miliona??!!

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 557
30.12.2011 15:09:22   
Nataša1
To je sigurno samo mera predostrožnosti. Lekari tvrde da rezultat spermograma zna dosta da varira, pa su verovatno hteli da se osiguraju da će biti materijala. Svakako ne može da škodi - daćete novi uzorak kad dođe vreme za VTO i ako bude OK, ovaj zamrznuti vam neće trebati.

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 558
30.12.2011 19:28:01   
monini
u pravu si Natasa..prvo sam se i ja razmisljala, a posle ipak, sto je sigurno, sigurno je...user posted image nikad se nezna..

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 559
8.1.2012 0:00:44   
Zvoncica88
Cure, zelim vam reci da smo posle "biopsije" otisli kod urologa na konsultacije, i on nam je covek lepo objasnio da mm nisu radili biopsiju nego aspiracionu punkciju testisa. Zamislite?! Za jedno 2,3 meseca bi trebali da radimo pravu hirursku biopsiju, pa sad imam jedno pitanje u vezi toga. Kod nas u Nisu je rade samo u dijagnosticke svrhe, tj pregledaju to tkivo pa cak i ako ima spermatozoida oni ga bacaju tako da ne moze da se iskoriste za ISCI. Ako neko zna neku kliniku koja radi sa spermatozoidima iz tkiva neka mi javi, jer se jako plasim da nam se ne desi da ih sada nadju, a mi ne mozemo da ih sacuvamo, pa kad nam posle budu trebali da ih nema nigde... Doduse, nama niko ne garantuje da ce ovim putem da se nadju, ali ja bi da se obezbedim za svaki slucaj. Kad ga vec seku da ne bude za dzabe... Pa, ako znate gde se to radi, javite...

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 560
8.1.2012 16:00:39   
meyo
ja samo nesto da pitam ako pise koncentracija 28.8x10 na 6 ml. a ukupan broj 97.92 x10 na 6 ml u ejakulatu jel to miliona??? kako se to gleda...

Direktna veza do poruke: 561
8.1.2012 16:55:43   
Nataša1
IZVORNA PORUKA: meyo

ja samo nesto da pitam ako pise koncentracija 28.8x10 na 6 ml. a ukupan broj 97.92 x10 na 6 ml u ejakulatu jel to miliona??? kako se to gleda...

To znači da je TM imao oko 3,5 ml spreme. U svakom mililitru je bilo 28,8 miliona spermatozoida, a u celom uzorku je 97,92 miliona spermatozoida. To nije loš rezultat ako ima dovoljno brzo pokretnih. user posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 562
8.1.2012 17:49:10   
degu
Zvončice, drago mi je da još uvek postoji nada kod vas, nadam se da će ti se javiti neko ko bolje zna. Ja ti mogu predložiti samo da pokušaš da nazoveš ovu srpsko-cesku kliniku u Bg-u, PronatalGenezis i da ih pitaš da li to rade. Želim vam sreću! user posted image

(odgovor članu Nataša1)
Direktna veza do poruke: 563
8.1.2012 18:03:15   
Zvoncica88
Nazvacu, mada cula sam da se u BIH otvaraju 2 klinike iz Istambula pa pokusacu da dodjem i do njih. I meni je mnogo drago sto ono nije bio kraj... Moramo da se borimo i dalje...

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 564
8.1.2012 19:03:52   
meyo
hvala natasa to me nesto bunilo a pokretljivost nam nije jaca strana al se nadam da ce se popraviti...

zvoncice ja znam da se u Bolnici u Cetinju cini mi se imaju mogućnost zamrzavanja prekobrojnih embriona i  gameta ( sperme i ocita ). ako ti treba info ontaktiraj me na pp. pa cu ti saznati sta ti sve treba

Direktna veza do poruke: 565
9.1.2012 12:37:24   
Meisje

IZVORNA PORUKA: monini

IZVORNA PORUKA: Meisje

IZVORNA PORUKA: degu
Mei ima da se trese od Holandije do Srbije kad se ti i ja aktiviramo.user posted image

user posted image user posted image user posted image bice zemljotresa!!!

Cini mi se da osecam neko podrhtavanje tlauser posted image ..samo napred mei i degu..muckajte iz sve snage pa da i nas povucete user posted image

meisje kako ste uspeli olako da batalite cigare (uff)..mm ih je nekako ostavio pre vise od godinu dana, ja sam zadnjih meseci smanjila, ali mi nejde da ih totalno ostavim,grize me savest zbog toga..spremamo se za drugu VTO i volela bih da ih se resim skrozzz..inace mm sto se tice spermograma nije pomoglo do sada ama bas nista (med sa semenkama,profertil,peruvian maca,razni vitamini,stalno ga necim kljukam,skoro da nikada ne pije,ne pusi) user posted image user posted image

Tek sad vidim poruku...
Meni nije bio problem,posto nisam neki strasni pusac i propusila sam pre 3 god...
A on me je iznenadio,shvatio je ozbiljno i eto...kuci je ok ne znam kako na poslu izdrzava ali sad je vec lakse,evo 3. mesec...

Kakve su ti misli,takav ti je zivot

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 566
9.1.2012 23:58:23   
degu

IZVORNA PORUKA: Zvoncica88

Cure, zelim vam reci da smo posle "biopsije" otisli kod urologa na konsultacije, i on nam je covek lepo objasnio da mm nisu radili biopsiju nego aspiracionu punkciju testisa. Zamislite?! Za jedno 2,3 meseca bi trebali da radimo pravu hirursku biopsiju, pa sad imam jedno pitanje u vezi toga. Kod nas u Nisu je rade samo u dijagnosticke svrhe, tj pregledaju to tkivo pa cak i ako ima spermatozoida oni ga bacaju tako da ne moze da se iskoriste za ISCI. Ako neko zna neku kliniku koja radi sa spermatozoidima iz tkiva neka mi javi, jer se jako plasim da nam se ne desi da ih sada nadju, a mi ne mozemo da ih sacuvamo, pa kad nam posle budu trebali da ih nema nigde... Doduse, nama niko ne garantuje da ce ovim putem da se nadju, ali ja bi da se obezbedim za svaki slucaj. Kad ga vec seku da ne bude za dzabe... Pa, ako znate gde se to radi, javite...

Zvončice našla sam ti ovo KLIK rade i biopsiju testisa i zamrzavanje spermatozoida.

Direktna veza do poruke: 567
10.1.2012 15:12:16   
mialol
ne znam koliko je moje pitanje naivno ili ne, ali me brine sledece / moj mm je isao da prvi put da uzorak...e sad kaze da nije mogao do kraja, da se prekinuo na pola i sad sta je dao dao je...Da li to moze pokazati drugacije rezultate ili ne? nemojte se smejati, stvarno nemam koga drugog da pitam user posted image osim vas devojke user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 568
10.1.2012 15:15:25   
maca821
mialol nijedno pitanje nije smešno niti glupo, i treba da pitaš ako si u nedoumici. Ako je stao na pola biće smanjen volumen, možda bi trebao da ponovi spermogram, ali sigurno će ti se javiti i neko iskusniji da ti kaže svoje mišljenje.

(odgovor članu mialol)
Direktna veza do poruke: 569
10.1.2012 15:18:31   
mialol

IZVORNA PORUKA: maca821

mialol nijedno pitanje nije smešno niti glupo, i treba da pitaš ako si u nedoumici. Ako je stao na pola biće smanjen volumen, možda bi trebao da ponovi spermogram, ali sigurno će ti se javiti i neko iskusniji da ti kaže svoje mišljenje.

Hvala maco user posted image na brzom odgovoru...moja logika je bila da nije to bas kako treba...Nadam se da ce se jos neko javiti.

(odgovor članu maca821)
Direktna veza do poruke: 570
10.1.2012 16:08:01   
Maslacak15
mialol,

Bice smanjen samo volumen, broj po mililitru ( koncentracija) kao i pokretljivost su nezavisni od ukupnog volumena. Ukupno mora da ih bude visse od 40 miliona u ejakulatu, Tako da ako ima dobru koncentraciju moze i 2 ml da bude dovoljno. Sacekaj da vidis rezultat, mozda ne bude potrebe da se ponavlja. Pozdrav

(odgovor članu mialol)
Direktna veza do poruke: 571
10.1.2012 16:10:06   
degu

IZVORNA PORUKA: mialol

ne znam koliko je moje pitanje naivno ili ne, ali me brine sledece / moj mm je isao da prvi put da uzorak...e sad kaze da nije mogao do kraja, da se prekinuo na pola i sad sta je dao dao je...Da li to moze pokazati drugacije rezultate ili ne? nemojte se smejati, stvarno nemam koga drugog da pitam user posted image osim vas devojke user posted image

Draga nema ovde glupih pitanja. Potpuno te razumem, kao i tm. Mm isto ima problem sa davanjem uzorka, treći put se tek opustio i uradio to kako treba. Urolog mu je prošli put rekao da ako daje uzorak, a nema potpunu erekciju, uzorak neće biti baš najispravniji. Ovde ćete viedti otprilike kakva je situacija, volumen će biti manji svakako. Pokušajte sledeći da dajete uzorak kod kuće, pa da ga ponesete. Na žalost kod nas u gradu to nije opcija, ne dozvoljavaju.
Eto bar toliko, da se ne razočaraš ako nalazi budu loši. A ako budu dobri, onda znaj da su još i bolji pri normalnoj ejakulaciji.

(odgovor članu mialol)
Direktna veza do poruke: 572
10.1.2012 19:01:21   
monini
mialol, slazem se sa macom..ipak je najbolje da ponovite spermogram,sto je sigurno,sigurno je,da ne lomite mozak..user posted image
Zvoncice, u Spebu (Le) kao sto ti je linkovala degu rade i biopsiju i zamrzavanje spermatozoida, mi smo ih tamo zamrznuli..cena je 15.000 samo zamrzavanje materijala i 1.000 mesecno odrzavanje (maximum 5 god)..sretno draga, ne gubite nadu..

(odgovor članu mialol)
Direktna veza do poruke: 573
10.1.2012 19:34:28   
mialol
Hvala vam puno. Cekamo tri dana rezultate pa cu javiti kako je proslo

(odgovor članu monini)
Direktna veza do poruke: 574
10.1.2012 21:14:10   
Zvoncica88
Degu bili smo mi u LE i nemam prijatna oskustva iz te klinike... Ali, hvala ti u svakom slucaju...

(odgovor članu mialol)
Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus žene
Saznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Pelene

Koje pelene koristite za vaše dete?

Pampers (90%)

Huggies (3%)

Boni (3%)

drugo (navesti u komentaru koje) (5%)

Ukupan broj glasova: 143

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here