Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 25.12.2011 12:49:27
|
|
|
|
wish7
|
e bas ti hvala.Nemam vremena da sve pregledam od pocetka do kraja. treba i raspored da napravim za muza kad sta da piej i jede,puno toga ima
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.12.2011 17:54:25
|
|
|
|
Zvoncica88
|
Danas smo radili biopsiju testisa i samo da vam javim da nisu nasli nista...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.12.2011 22:19:29
|
|
|
|
degu
|
Zvončice žao mi je, držite se Dajte sebi vremena da se priberete, smirite i razmislite šta dalje. Uvek postoje opcije
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 29.12.2011 23:57:20
|
|
|
|
Zvoncica88
|
Mi ne znamo sta dalje da radimo. Dr nista ne predlaze, jer su mu svi rezultati dobri, cak mu je i inhibin b malo iznad gornje granice, a spermatozoida nema. Bili smo ubedjeni da ce bar jedan da nadju, kao ono... Dr kaze ili usvajanje ili donacija, a mi ne znamo sta cemo. Ako je neko kroz ovo prosao ili ako imate neki savet, dobro bi mi doslo...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.12.2011 0:02:47
|
|
|
|
maca821
|
Zvončice ima ovde dosta devojaka koje su putem donacije trudne, idi na tu temu i informiši se, u takvim situacijama postoji izlaz
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.12.2011 1:44:32
|
|
|
|
monini
|
Zvoncice draga bas mi je zao ..nemoj se predavati i gubiti nadu.. na zalost u nasoj zemlji ima puno slucajeva azoospermie..bas ovde na RR ima zenica koje su trudnice zahvaljujuci donorkoj oplodnji..od skoro je otvorena srpsko-ceska klinika u Bg PronatalGenezis koja jedina kod nas radi donorsku oplodnju..razmislite o tome!!! samo napred,vas bebac ceka na vas..
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.12.2011 1:52:48
|
|
|
|
monini
|
pitanjce jedno, malo sam sad zbunjena..mm u zadnjem spermogramu ima 18,2% progresivno pokretnih i predlozili nam zamrzavanje istih kako bi ih imali u rezervi u slucaju da nam ih ne ponestane u samoj proceduri za Vto (za tri meseca) to smo i uradili, mada se sada pitam da li smo uopste trebali ..njemu je standardno los spermogram,dg asthenozoospermia, uvek je broj spermatozoida izmedju 1 i 2 miliona??!!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.12.2011 15:09:22
|
|
|
|
Nataša1
|
To je sigurno samo mera predostrožnosti. Lekari tvrde da rezultat spermograma zna dosta da varira, pa su verovatno hteli da se osiguraju da će biti materijala. Svakako ne može da škodi - daćete novi uzorak kad dođe vreme za VTO i ako bude OK, ovaj zamrznuti vam neće trebati.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 30.12.2011 19:28:01
|
|
|
|
monini
|
u pravu si Natasa..prvo sam se i ja razmisljala, a posle ipak, sto je sigurno, sigurno je... nikad se nezna..
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.1.2012 0:00:44
|
|
|
|
Zvoncica88
|
Cure, zelim vam reci da smo posle "biopsije" otisli kod urologa na konsultacije, i on nam je covek lepo objasnio da mm nisu radili biopsiju nego aspiracionu punkciju testisa. Zamislite?! Za jedno 2,3 meseca bi trebali da radimo pravu hirursku biopsiju, pa sad imam jedno pitanje u vezi toga. Kod nas u Nisu je rade samo u dijagnosticke svrhe, tj pregledaju to tkivo pa cak i ako ima spermatozoida oni ga bacaju tako da ne moze da se iskoriste za ISCI. Ako neko zna neku kliniku koja radi sa spermatozoidima iz tkiva neka mi javi, jer se jako plasim da nam se ne desi da ih sada nadju, a mi ne mozemo da ih sacuvamo, pa kad nam posle budu trebali da ih nema nigde... Doduse, nama niko ne garantuje da ce ovim putem da se nadju, ali ja bi da se obezbedim za svaki slucaj. Kad ga vec seku da ne bude za dzabe... Pa, ako znate gde se to radi, javite...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.1.2012 16:00:39
|
|
|
|
meyo
|
ja samo nesto da pitam ako pise koncentracija 28.8x10 na 6 ml. a ukupan broj 97.92 x10 na 6 ml u ejakulatu jel to miliona??? kako se to gleda...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.1.2012 16:55:43
|
|
|
|
Nataša1
|
IZVORNA PORUKA: meyo ja samo nesto da pitam ako pise koncentracija 28.8x10 na 6 ml. a ukupan broj 97.92 x10 na 6 ml u ejakulatu jel to miliona??? kako se to gleda... To znači da je TM imao oko 3,5 ml spreme. U svakom mililitru je bilo 28,8 miliona spermatozoida, a u celom uzorku je 97,92 miliona spermatozoida. To nije loš rezultat ako ima dovoljno brzo pokretnih.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.1.2012 17:49:10
|
|
|
|
degu
|
Zvončice, drago mi je da još uvek postoji nada kod vas, nadam se da će ti se javiti neko ko bolje zna. Ja ti mogu predložiti samo da pokušaš da nazoveš ovu srpsko-cesku kliniku u Bg-u, PronatalGenezis i da ih pitaš da li to rade. Želim vam sreću!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.1.2012 18:03:15
|
|
|
|
Zvoncica88
|
Nazvacu, mada cula sam da se u BIH otvaraju 2 klinike iz Istambula pa pokusacu da dodjem i do njih. I meni je mnogo drago sto ono nije bio kraj... Moramo da se borimo i dalje...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 8.1.2012 19:03:52
|
|
|
|
meyo
|
hvala natasa to me nesto bunilo a pokretljivost nam nije jaca strana al se nadam da ce se popraviti... zvoncice ja znam da se u Bolnici u Cetinju cini mi se imaju mogućnost zamrzavanja prekobrojnih embriona i gameta ( sperme i ocita ). ako ti treba info ontaktiraj me na pp. pa cu ti saznati sta ti sve treba
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 9.1.2012 12:37:24
|
|
|
|
Meisje
|
IZVORNA PORUKA: monini IZVORNA PORUKA: Meisje IZVORNA PORUKA: degu Mei ima da se trese od Holandije do Srbije kad se ti i ja aktiviramo. bice zemljotresa!!! Cini mi se da osecam neko podrhtavanje tla ..samo napred mei i degu..muckajte iz sve snage pa da i nas povucete meisje kako ste uspeli olako da batalite cigare (uff)..mm ih je nekako ostavio pre vise od godinu dana, ja sam zadnjih meseci smanjila, ali mi nejde da ih totalno ostavim,grize me savest zbog toga..spremamo se za drugu VTO i volela bih da ih se resim skrozzz..inace mm sto se tice spermograma nije pomoglo do sada ama bas nista (med sa semenkama,profertil,peruvian maca,razni vitamini,stalno ga necim kljukam,skoro da nikada ne pije,ne pusi) Tek sad vidim poruku... Meni nije bio problem,posto nisam neki strasni pusac i propusila sam pre 3 god... A on me je iznenadio,shvatio je ozbiljno i eto...kuci je ok ne znam kako na poslu izdrzava ali sad je vec lakse,evo 3. mesec...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 9.1.2012 23:58:23
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: Zvoncica88 Cure, zelim vam reci da smo posle "biopsije" otisli kod urologa na konsultacije, i on nam je covek lepo objasnio da mm nisu radili biopsiju nego aspiracionu punkciju testisa. Zamislite?! Za jedno 2,3 meseca bi trebali da radimo pravu hirursku biopsiju, pa sad imam jedno pitanje u vezi toga. Kod nas u Nisu je rade samo u dijagnosticke svrhe, tj pregledaju to tkivo pa cak i ako ima spermatozoida oni ga bacaju tako da ne moze da se iskoriste za ISCI. Ako neko zna neku kliniku koja radi sa spermatozoidima iz tkiva neka mi javi, jer se jako plasim da nam se ne desi da ih sada nadju, a mi ne mozemo da ih sacuvamo, pa kad nam posle budu trebali da ih nema nigde... Doduse, nama niko ne garantuje da ce ovim putem da se nadju, ali ja bi da se obezbedim za svaki slucaj. Kad ga vec seku da ne bude za dzabe... Pa, ako znate gde se to radi, javite... Zvončice našla sam ti ovo KLIK rade i biopsiju testisa i zamrzavanje spermatozoida.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 10.1.2012 15:12:16
|
|
|
|
mialol
|
ne znam koliko je moje pitanje naivno ili ne, ali me brine sledece / moj mm je isao da prvi put da uzorak...e sad kaze da nije mogao do kraja, da se prekinuo na pola i sad sta je dao dao je...Da li to moze pokazati drugacije rezultate ili ne? nemojte se smejati, stvarno nemam koga drugog da pitam osim vas devojke
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 10.1.2012 15:15:25
|
|
|
|
maca821
|
mialol nijedno pitanje nije smešno niti glupo, i treba da pitaš ako si u nedoumici. Ako je stao na pola biće smanjen volumen, možda bi trebao da ponovi spermogram, ali sigurno će ti se javiti i neko iskusniji da ti kaže svoje mišljenje.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 10.1.2012 15:18:31
|
|
|
|
mialol
|
IZVORNA PORUKA: maca821 mialol nijedno pitanje nije smešno niti glupo, i treba da pitaš ako si u nedoumici. Ako je stao na pola biće smanjen volumen, možda bi trebao da ponovi spermogram, ali sigurno će ti se javiti i neko iskusniji da ti kaže svoje mišljenje. Hvala maco na brzom odgovoru...moja logika je bila da nije to bas kako treba...Nadam se da ce se jos neko javiti.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 10.1.2012 16:08:01
|
|
|
|
Maslacak15
|
mialol, Bice smanjen samo volumen, broj po mililitru ( koncentracija) kao i pokretljivost su nezavisni od ukupnog volumena. Ukupno mora da ih bude visse od 40 miliona u ejakulatu, Tako da ako ima dobru koncentraciju moze i 2 ml da bude dovoljno. Sacekaj da vidis rezultat, mozda ne bude potrebe da se ponavlja. Pozdrav
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 10.1.2012 16:10:06
|
|
|
|
degu
|
IZVORNA PORUKA: mialol ne znam koliko je moje pitanje naivno ili ne, ali me brine sledece / moj mm je isao da prvi put da uzorak...e sad kaze da nije mogao do kraja, da se prekinuo na pola i sad sta je dao dao je...Da li to moze pokazati drugacije rezultate ili ne? nemojte se smejati, stvarno nemam koga drugog da pitam osim vas devojke Draga nema ovde glupih pitanja. Potpuno te razumem, kao i tm. Mm isto ima problem sa davanjem uzorka, treći put se tek opustio i uradio to kako treba. Urolog mu je prošli put rekao da ako daje uzorak, a nema potpunu erekciju, uzorak neće biti baš najispravniji. Ovde ćete viedti otprilike kakva je situacija, volumen će biti manji svakako. Pokušajte sledeći da dajete uzorak kod kuće, pa da ga ponesete. Na žalost kod nas u gradu to nije opcija, ne dozvoljavaju. Eto bar toliko, da se ne razočaraš ako nalazi budu loši. A ako budu dobri, onda znaj da su još i bolji pri normalnoj ejakulaciji.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 10.1.2012 19:01:21
|
|
|
|
monini
|
mialol, slazem se sa macom..ipak je najbolje da ponovite spermogram,sto je sigurno,sigurno je,da ne lomite mozak.. Zvoncice, u Spebu (Le) kao sto ti je linkovala degu rade i biopsiju i zamrzavanje spermatozoida, mi smo ih tamo zamrznuli..cena je 15.000 samo zamrzavanje materijala i 1.000 mesecno odrzavanje (maximum 5 god)..sretno draga, ne gubite nadu..
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 10.1.2012 19:34:28
|
|
|
|
mialol
|
Hvala vam puno. Cekamo tri dana rezultate pa cu javiti kako je proslo
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura II deo 10.1.2012 21:14:10
|
|
|
|
Zvoncica88
|
Degu bili smo mi u LE i nemam prijatna oskustva iz te klinike... Ali, hvala ti u svakom slucaju...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
PeleneKoje pelene koristite za vaše dete?Pampers (
90%)
Huggies (
3%)
Boni (
3%)
drugo (navesti u komentaru koje) (
5%)
Ukupan broj glasova: 143Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!