|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: srpska makrobiotika
14.6.2011 8:54:25   
smeskicTB
hvalaaa mina! bas cu pogledati i tu temu! user posted image

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: srpska makrobiotika
14.6.2011 21:48:56   
Anoniman
Ja sam oduševljenja makriobiotikom uopste. Bila sam na sajtu i na još jednom. I ima baš korisnih informacija! user posted image user posted image

(odgovor članu smeskicTB)
  Direktna veza do poruke: 52
   RE: srpska makrobiotika
15.6.2011 10:24:47   
smeskicTB
pceliceee, drago mi je da si bacila pogled..zaista se moze naci korisnih informacija..i ono sto nam odgovara primeniti..user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: srpska makrobiotika
15.6.2011 10:34:23   
Anoniman
SLATKA KAŠICA OD PROSA I JABUKA

Potrebno:
1/2 šolje prosa
1 veća jabuka
1 šaka suvih grožđica
1 kašičica cimeta
1 kašika meda

Priprema:
1/2 šolje prosa skuvati u trostruko vode dok sva voda ne ispari. Pred kraj kuvanja dodati mu cimet i grožđice, a kad se skine sa vatre umešati rendanu jabuku i kašiku meda... user posted image

(odgovor članu smeskicTB)
  Direktna veza do poruke: 54
   RE: srpska makrobiotika
15.6.2011 15:46:23   
Anoniman
Mmmm...ovo zvuči odlično! Moraću da probam. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 55
   RE: srpska makrobiotika
15.6.2011 16:34:05   
minavb
Proso je super namirnica, ali meni smeta. TOliko me od njega bole creva da s ene usudjujem ni mrvicu da pojedem, a ranije sam ga redovno dodavala mahuljicama moje doruckujem.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: srpska makrobiotika
15.6.2011 18:33:11   
smeskicTB
n i n a user posted image kako si me obradovala ovom poslasticom!
proso dodajem u corbice..ali bas cu ga i ovako probati..
cula sma da se od njega moze nekakav preliv praviti..pasira se pa kroz cediljku..

ja sam dobial savet da bundevu ili jabuku ili krusku..na malko vode kuvam, izgnjecim, dodam malteks, suvo grozdje..i moze i malko gustina..to je zdrava vocna kasa.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: srpska makrobiotika
15.6.2011 18:40:01   
minavb
E sad ja pitam onako, strucno, po cemu je ova kasa korisnija nego da pojedete svezu vocku? Kuvanjem, ma koliko trajalo , unistili ste termolabilne vitamine, dodali malteks tj suvisne ugljene hidrate, takodje i suvo grozdje, gustin... Zaista me zanima, zasto je ovakva, ili bilo koja slicna vocna kasa, zdravija od sveze vocke?

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 8:54:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

Proso je super namirnica, ali meni smeta. TOliko me od njega bole creva da s ene usudjujem ni mrvicu da pojedem, a ranije sam ga redovno dodavala mahuljicama moje doruckujem.


Baš mi čudno mina što te proso muči....user posted image Meni su ga preporučili za Mišu nakon što je imao kolitis, kako bi očistio creva i potpomogao izgradnju jače crevne flore. Proso je dobar i protiv proliva i svih debalansa creva... Eto dokaza da smo svi različiti i da drugačije reagujemo na hranu user posted image

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 59
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 8:56:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb
Zaista me zanima, zasto je ovakva, ili bilo koja slicna vocna kasa, zdravija od sveze vocke?


Inače, ovaj recept za proso što sam pisala pravi se u originalu sa kuvanom jabukom - ali i ja sam istog stava kao ti-sveže je zdravije user posted image i zato rendanu jabuku dodajem u već gotovo kašu

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 60
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 14:29:18   
smeskicTB
IZVORNA PORUKA: minavb

E sad ja pitam onako, strucno, po cemu je ova kasa korisnija nego da pojedete svezu vocku? Kuvanjem, ma koliko trajalo , unistili ste termolabilne vitamine, dodali malteks tj suvisne ugljene hidrate, takodje i suvo grozdje, gustin... Zaista me zanima, zasto je ovakva, ili bilo koja slicna vocna kasa, zdravija od sveze vocke?

mina, ali ja nisam ni rekla da je ova kasa zdravija.
meni je ova kasa, poput kase koju je i n i n a postavila poslastica. pomogla mi je da svoju potrebu za slatkisima i to velikim, cokoladastim resim ovako. i msilim da mi je zdravija nego cokolada. a mozda nekome isto pomogne kao predlog.
a sveze voce je sveze voce..

pa i bebacima se preporucuje pecena jabuka, bundeva..a to ne iskljucuje mogucnost da im se daje i sveze..

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 17:07:51   
minavb
Pazi, crna cokolada je prepuna antioksidanasa, flavonoida, ima vitamine, magnezijum i izaziva otpustanje endorfina u mozgu. Visetruko korisna. Moj savet, kad ti se bad jede poslastica, a najbolje je ne jesti ih nikako, pojedi malo crne cokolade jer je to mnogo zdravije od svih onih keksica i kolacica, kasa od zita , pa makar i od celog zrna.
Za bebe se savetuje pecena jabuka i bundeva jer njihov digestivni trakt jos nije spreman da vari sveze voce i povrce. To je prva hrana, kasnije se vec daje sveze.
To je upravo ono sto ne volim kod makrobiotike, previse je preradjenih namirnica, koje se zatim ponovo preradjuju. Po meni se uvek prednost daje svezim namirnicama.
O mikotoksinima u zitaricama me mrzi ponovo da pisem. Kupujte upakovane, sa jasno napisanim deklaracijama i u marketima. Izbrgavajte one iz dzakova ma meru.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 17:10:29   
Verus
Samo mi je ovo zapalo za oko, pa se moze i ubaciti u temu "kupovne ili domace kasice"....isto tako je onda i za bebe sveze bolje od kupovnih kasica...
IZVORNA PORUKA: n i n a

IZVORNA PORUKA: minavb
Zaista me zanima, zasto je ovakva, ili bilo koja slicna vocna kasa, zdravija od sveze vocke?


Inače, ovaj recept za proso što sam pisala pravi se u originalu sa kuvanom jabukom - ali i ja sam istog stava kao ti-sveže je zdravije user posted image i zato rendanu jabuku dodajem u već gotovo kašu


(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 17:13:36   
minavb
Off topic, ali kako?

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 17:17:39   
Verus
Mislila sam na to da je sveze zdravije za nas, pa samim tim i za decu ne?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 17:22:47   
minavb
Tehnoloski proces proizvodnje decije hrane, mnogo se razlikuje od krckanja kase na sporetu. Takodje, za bebe je do odredjenog uzrasta i najbolje iskljucio dobro termicki obradjena hrana, tako da ovo o cemu sam pisala bas nikako ne moze da se primeni na bebe i kupovne kasice. Kad klinci malo porastu, vec glockaju sveze voce, sigurno nece jesti iz teglice. Takodje , ni povrce se ne moze dati presno dok ne dodje red na salatice. U svakom slucaju, bas nema veze sa kasicama.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 17:47:37   
minavb
Evo i mog doprinosa
Banana kolacici
4 banane
200g sojinog brasna
700g ovsenog brasna (ja ovo stavljam odokativno)
40g margarina
2 jaja
30g suvog grozdja
pola kesice praska za pecivo

Izmesati sastojke i peci na 200 stepeni 20ak minuta. Kolaci nisu slatki, jedva malcice, tako da ko zeli moze da ih zasladi. Po meni nema potrebe.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 20:41:00   
Verus
pretpostavljam da moze i puter umesto margarina?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 20:44:33   
minavb
Verovatno, mozda je i ukusnije, samo ja nekako sve ovakve stvarcice pravim sa margarinom.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: srpska makrobiotika
16.6.2011 21:08:17   
Verus
Bas cu probati da napravim, i deluje da je brzo i lako...

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: srpska makrobiotika
17.6.2011 8:19:33   
smeskicTB
mina, hvalaaa!user posted image
hvala i na savetu za crnu cokoladu. nju uvek imam u kuci..onu sa 70% i vise kakaoa..i zaista je volim..

da te pitam u vezi recepta koji si nam iskuckala..ovo testo je zitko, moze onako koa projarica da se pece..a verujem da moze i kao mafini?user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: srpska makrobiotika
17.6.2011 8:35:57   
minavb
Jedi cokoladu, crna je stvarno savrsena.user posted image
Ja testo napravim malo gusce, da se ne razliva, i onda ga vadim kasikom i stavljam u pleh na pek papir. Mozda moze i kao mafini, nisam probala , posto ja volim keksice. Imam i neki recept za kolacice od ovsa, ali jos nisam pravila pa cu staviti ako mi se svidi.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: srpska makrobiotika
17.6.2011 21:45:23   
smeskicTB
ahaaa, sada mi je jasnije kakvo je testo;)
onda definitivno bolje gusce, pa na pek papir..taman cu ih spremati za moju limenu kutijicu pa da gricnem od sledece nedelje kada krenem da citam literaturu za rad.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: srpska makrobiotika
7.7.2011 11:16:45   
PoisonEve
Aj da pokusam u ovoj temiuser posted image Da li neko zna gde mogu da se kupe sveze psenicne klice?

(odgovor članu smeskicTB)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: srpska makrobiotika
7.7.2011 11:19:43   
PoisonEve
Ovo je napisala Maja Volk na fb, pa da podelim sa vama:

Salata
rendano – sargarepa, cvekla, tikvica , paprika, patlidzan, krastavac, pa seri paradajz, beli luk, mladi luk, isecena zelena salata, posuto semenkama od bundeve I suncekreta ( sirovo). Dresing – malo meda, kasicica senfa, dve tri kapi ljutog sosa , mesavina ulja hladno cedjenih (maslina, bundeva, suncokret, kikiriki), sok od limuna I malo vode. Moze se jest dok ne puknes od zadovoljstva.

(odgovor članu PoisonEve)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Pire od karfiola i šargarepe
Ringerajin kuvar: little_one
Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one



Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here