Cunce
|
Ako ćemo iskreno, do skoro nisam ni znala kako se radi klistiranje Znala sam šta je, ali ne i kako se radi, tek sam se u poodmakloj trudnoći raspitala Inače, jedan od ta dva teksta, ako ne i oba, sam pročitala kad sam tražila na net-u nešto više o razlozima klistiranja i sl. jer su osobe kojima verujem uspele da me naplaše govoreći mi nešto što su njima isto tako osobe od poverenja napričale A onda i priča da se to na zapadu više ne radi, pa ni brijanje.. Što se brijanja tiče, to je najnormalnija stvar koja se radi i inače zbog higijene, a i pred porođaj (imam nizak prag bola i nijedna depilacija kad su u pitanju noge i "između nogu" kod mene ne dolazi u obzir, ili brijanje ili šuma), tako da mi to ne smeta, rešiću sama pre nego što odem u porodilište, znači ovih dana, uz pomoć dragog Jedino kad to pomenem starijim gospođama, zgražavaju se na samu ideju da skidaju nešto što im celog života tu stoji, ali šta ću im ja.. Kad je klistiranje u pitanju, vidim da je podeljeno mišljenje. S obzirom na to da se ta procedura radi obavezno tamo gde idem, ne mogu baš mnogo da se bunim. A i što bih se bunila, kontam da je korisno, ionako mi metabolizam nije jača strana i ko zna šta sve može da ispadne prilikom porođaja Šalu na stranu, meni je to okej, nisu mi nikad radili, pa ne znam kakav je osećaj, ali ne verujem da će mi, kad prvi put oset_im jači bol i kad vidim da ću uskoro na porođajni sto, ako se tako zove, baš to predstavljati problem A odgovor na ono "jao, pa neprijatno, jao, pa hemoroidi posle, pa jao ovo, jao ono" nek mi rade šta hoće samo da bebica lakše progura i da se ne inficira, pa nek me boli dupe i mesec dana posle toga Na kraju, zar se vi porađate da što lakše i prijatnije prođete ili da bebac bude kako treba, pa makar trpele i male neprijatnosti?
< Poruku je uredio Nada RR -- 9.6.2012 21:28:11 >
|