Bebilina -> RE: Izuvanje pre ulaska u kuću??? (18.11.2011 22:00:06)
|
Kod nas se izuva- i zbog deteta, i zbog nas, i zbog licne udobnosti (nije isto sedeti u cipelama ili bos/ u papucama), i zbog belih tepiha od zida do zida [sm=smiley1.gif] Licno se ne secam da sam usla u neciji dom gde je beba / malo dete, a gde se domacini i gosti ne izuvaju... Nije to stvar podneblja- Balkan, Turci i sta ti ja znam sto je ovde pomenuto, vec stvar higijene. Ne znam kome pada tesko izuvanje- domacinu koji treba da obezbedi nekoliko pari rezervnih papuca, ili onima koji treba da se "polome" i obuju ih... Ja licno i da mi kazu da ne treba, izula bih se (osim ako nije stan u kom ne znas na sta ces da zgazis, al u takve i ne idem...). Ne znam, mozda sam ja previse kriticna na tu temu jer sam odrasla u domu gde ne samo da smo se izuvali, vec i presvlacili u "kucno" kad dodjemo- odakle god, ali s druge strane i mm ima iste navike iako iz sasvim druge sredina potice. Sad, u nasim kucama, manje mi smeta da necije noge zasmrde (mada to jos nisam osetila, a tu su i papuce) nego da mi svake nedelje servis za ciscenje tepiha vrslja po kuci... [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|