|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pastirska pita
13.5.2011 14:25:16   
Anoniman
Potrebno:
500gr mešanog mlevenog (juneće/svinjsko)
glavica crnog luka (uz praziluk ako mu je sezona)
2 čena belog luka
2 srednje šargarepe
worcestershire sos
tomatelo
crno vino
brašno
lovorov list
peršunov list

Za pire:
500 gr krompira
mleko
margarin/puter
300-400gr mladog sitnog sira

Priprema:
Na ulju izdinstati sitno seckan luk, dodati mu šargarepu iseckanu na sitne kockice i mleveno meso, pobiberiti, začiniti vegetom, preliti sa malo vode i dinstati. Dodati tomatelo, kašiku-dve worcestershire sosa i crnog vina, lovorov list, poklopiti i krčkati bar pola sata. Iseckati beli luk, peršun, pa dodati pred kraj kuvanja, pa zagustiti sa nekoliko kašika brašna da se dobije masa koja nije čorbasta. Sipati u posudu za pečenje (glinenu, zemljanu, vatrostalnu- svejedno)
Skuvati krompir i pripremiti kao za običan pire, pa dodati sir. Dobijenu masu preliti preko mesa. Izravnati pire viljuškom ili prošarati istom, pa zapeći dok se ne uhvati zlatna korica na pireu.

Super sa kupus ili zelenom salatom. Prijatno!!! user posted image
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pastirska pita
13.5.2011 14:45:58   
bubulence
mmmmm zvuci divno, samo mi reci jos kakav ti je to sos? nisam cula za njega..

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Pastirska pita
13.5.2011 14:47:00   
minavb
Imas ga u zdravoj hrani i svakom vecem marketu. Ja ga kupujem u Veru.

_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 3
   RE: Pastirska pita
13.5.2011 14:50:14   
Anoniman
Kod nas u Merkator Roda marketima stoji u frižideru gde su majonezi i margarini, pa na gornjoj polici imaš soja sos, worcestershire sos i slične đakonije user posted image Pakovan je u flašici sa plastičnim čepom.

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Ružice sa sirom
Ringerajin kuvar: minnica
Pita sa eurokremom
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here