Anoniman -> Pastirska pita (13.5.2011 14:25:16)
|
Potrebno: 500gr mešanog mlevenog (juneće/svinjsko) glavica crnog luka (uz praziluk ako mu je sezona) 2 čena belog luka 2 srednje šargarepe worcestershire sos tomatelo crno vino brašno lovorov list peršunov list Za pire: 500 gr krompira mleko margarin/puter 300-400gr mladog sitnog sira Priprema: Na ulju izdinstati sitno seckan luk, dodati mu šargarepu iseckanu na sitne kockice i mleveno meso, pobiberiti, začiniti vegetom, preliti sa malo vode i dinstati. Dodati tomatelo, kašiku-dve worcestershire sosa i crnog vina, lovorov list, poklopiti i krčkati bar pola sata. Iseckati beli luk, peršun, pa dodati pred kraj kuvanja, pa zagustiti sa nekoliko kašika brašna da se dobije masa koja nije čorbasta. Sipati u posudu za pečenje (glinenu, zemljanu, vatrostalnu- svejedno) Skuvati krompir i pripremiti kao za običan pire, pa dodati sir. Dobijenu masu preliti preko mesa. Izravnati pire viljuškom ili prošarati istom, pa zapeći dok se ne uhvati zlatna korica na pireu. Super sa kupus ili zelenom salatom. Prijatno!!! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|