Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.6.2011 11:57:54
|
|
|
|
jabudic
|
Znaci, Nemanja bi trebao da pije oko 1150ml... Ja sam ovaj post napisala u februaru, a on sad popije oko 1,5-2l mlijeka, i 1/2l vode... Ima sila 13kg vec duuuuuuuuuugo, i samo raste u visinu... Ne izgleda on mrsavo, ali vise mi je mlijeka preko glave, u stanju je da place po sat ako mu ne dam, i obraduje mu se vise nego svemu na svijetu...
< Poruku je uredio jabudic -- 12.6.2011 11:58:28 >
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.6.2011 12:00:19
|
|
|
|
Olga75
|
zvercica pija jaaako malo vode , cistu vodu mozda 02 dcl pa joj sok razredjujem i to 1:1 i tako bude oko 1 l tecnosti
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.6.2011 12:01:49
|
|
|
|
jabudic
|
Je li normalno da dijete pije kao ovo moje? Ovo je buduci hronik 2l mlijeka, pa ni da je tele
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.6.2011 12:06:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Nemoj da se ljutiš, znaš da ne mislim ništa loše, jabudić, ali mislim da je to jako mnogo, i da bi trebao da pije manje od 1l u tom uzrastu
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.6.2011 12:14:27
|
|
|
|
jabudic
|
Znam, Nedjo, sto bih se ljutila, ali ja jednostavno ne mogu da nadjem nacin da mu zabranim, on je u stanju nista da ne jede, eventualno rucak, i da po citav dan place za mlijekom
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.6.2011 12:17:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Iskreno, ne znam koliko je to štetno za dete...ima dece koja inače ne jedu mnogo, i mislim da je to individualno, ali mleko sadrži i vitamine i minerale kojih dete može uzeti previše...je l' koristite flašicu?
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.6.2011 13:18:46
|
|
|
|
jabudic
|
Da, za mlijeko, vodu i sok pije normalno iz case... A mlijeko mu izgleda nije gušt, ako mije iz flasice... Slomio je skoro flasicu, i mislila sam da mu ne kupujem drugu, ali je citavu noc kukao:"Mojim te, daj mi moju fasicu, mojim te, donesi mi je...." Malo zaspi, pa opet...
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.6.2011 13:27:45
|
|
|
|
Anoniman
|
Poslaću ti sad pp, da ne pišem nešto što sam već pisala u drugoj temi
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.6.2011 13:29:07
|
|
|
|
jabudic
|
Ok
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.6.2011 17:19:52
|
|
|
|
znljubica
|
Najbolje je da dopustite detetu da unosi tečnost kad god oseti potrebu za tim; na taj način ono će naučiti da prirodno reguliše unos tečnosti (između 6 i 8 puta dnevno).
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 12.7.2011 23:57:20
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: New Mom To se ne gleda na konto starosti deteta, već na konto težine. Ide ovako (dnevne potrebe): do 5kg težine - 150ml/kgTM od 5 do 10kg težine - 100ml/kgTM od 10 do 20kg težine - 1000ml (obavezno) + 50ml (za svaki kg preko 10kgTM) više od 20kg težine - 1500ml (obavezno) + 20ml (za svaki kg više) Evo nađoh ovu temu i ovo, po ovome Nina pije baš koliko treba... U stvari, malo više, ako računamo i 2 mleka.
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 13.7.2011 0:07:27
|
|
|
|
Anoniman
|
9.5kg x 100ml = 950ml - bi trebalo... 2 x 260 + 150 + 4 x 240 = 520 + 150 + 960 = 1630ml - pije... mmmmmmmmmmmmmm???? Čak i kad bi pio jedno mleko manje (jer bi trebao imati 3 obroka mleka), i onda i-ha-ha premašuje!
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 13.7.2011 0:09:24
|
|
|
|
Anoniman
|
Eto sad se i ti glođeš tom problematikom, ja ti kažem da nešto ne valja Ja evo brojim već pola sata...
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 13.7.2011 0:13:58
|
|
|
|
Anoniman
|
Ej, ja se ne nerviram, meni je drugo dete.
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 13.7.2011 0:15:38
|
|
|
|
Mishica 77
|
Mi pijemo samo čistu vodu i mleko. Možda ukupno do 8dl. Nikada nisam vodila računa. Pije koliko je žedna.... Ne?
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 8.8.2011 9:19:29
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: BubaMira Nina pije jako puno tečnosti, 'bem mu miša. Nema šanse da zaspi ako se ne naliva nešim. I već to postaju ozbiljne količine. Jutros se probudila oko pola 7, nikad se n ije tako rano budila. popila je 250 ml mleka što bi za nju trebalo da bude dovoljno, ali je njakala kao magarence dok nije dobila još soka. I onda saspe soka 100ml u sebe! Pa brate, još malo pa će pola litre da pije... I onda sledći put popije i više mleka, 280recimo, pa opet sok, sooook... Plašim se da joj je to puno, sva bućka kad je uzmem... IZVORNA PORUKA: Cindarella Bubo,i Mateja pije dosta tcnosti.On cim ustane prvo popije celu malu flasicu sa vodom,pa posle toga mleko,i to jedna vrsna flasica-ona velika,znaci jace od 280,i preko dana pije dosta vode.Ali se dosta i znoji. IZVORNA PORUKA: New Mom IZVORNA PORUKA: jabudic I ja vam se pridruzujem, teska srca napustam trece, ali tamo stigli neki novi klinci i opasno kuliraju moj post koji jedva stignem da iskuckam A gde ću ja, onda? Mene ovde znaju kulirati. Bubi, ja pijem 3l minimum. Zamisli kako je njima sa njihovim pregejavanjem. KL prvo popije 200ml vode, pa otvori oči ujutru. Koliko tečnosti pije dete? <- KLIK
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 8.8.2011 9:21:05
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja ipak mislim da ona nije žedna, nego dudla tako da bi zaspala i naliva se bezveze... Inače, stalno joj je vrela glavica, i znoji se, jeste vruće, ali ovo što ona pije je samo vezano za uspavljivanje, kad je budna ne pije toliko, samo kad legne da se uspava.
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 8.8.2011 9:21:33
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jabudic Buba, moj Nemanja pije, ma pije kao slon, bre! On dnevno popije sigurno 1,5-2l mlijeka, i bar 1,5l vode. Nema sanse da mu mozes smanjiti, ili ga nekako obuzdati. Pio je uvjek puno, ali ne ovoliko. Pa se tjesim da je zbog vrucine. Mozda i Nina pije zbog vrucine, ne vjerujem da bi pili vise nego sto im organizam zahtjeva, ali je moj N. ipak prica za sebe....
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 8.8.2011 14:05:04
|
|
|
|
gagana83
|
Ja imam drugi problem. Una pije jako malo vode. A ne pije ni mleko, sok vrlo retko. Sve ukupno popije mozda oko 0.5l tecnosti i to zato jer je stalno nudim. Hoce da popije vise ako joj dam neku novu casu, pa joj je interesantno. Tako se dovijam, nudim joj svakog dana razlicitu casu ne bi li pila malo vise.Sad je u fazi casice za rakiju a do skoro je pila iz casice za tekilu Ali ona redovno piski i urin joj je uglavnom svetle boje pa mislim da joj je to dovoljno. Kad je prvi put provalila ovu casu za tekilu. bila te toliko odusevljena njome da je za 15 minuta popila oko 3dl vode a onda je piskila 5 puta za pola sata Valjda joj je bilo previse. E sad, svakog dana jede supu i glavni obroci su joj uglavnom kasasti (da se ne ponavljam, jos uvek jede miksanu hranu), valjda se i to racuna.
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 8.8.2011 14:20:07
|
|
|
|
Anoniman
|
Mihajlo baš dosta vode pije-mislim da sigurno popije 1l dnevno, pa još mleko, supa, voće... Ja kontam da je to dovoljno... E sad, svaka mokraća preko dana mu je svetlo žuta, osim prve jutarnje-ta je baš tamna pošto piška na nošu to sam primetila... A možda zato što preko dana piški svakih 2-2.5sata, a noću i po 10 sati ne piški, pa ta prva jutarnja bude tamnija???
|
|
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 8.8.2011 14:22:27
|
|
|
|
gagana83
|
Ja mislim da je normalno da prva jutarnja mokraca bude tamnija jer se duze zadrzava a i dete ne pije nocu vodu, ili ako pije, pije manje nego preko dana. I kod Une je ujutru mokraca tamnije boje.
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 26.1.2012 12:34:41
|
|
|
|
Petkovici
|
Od pre par dana imamo problem-Jana odbija da pije vodu na flašicu. Izređala sam sve flašice koje imam i jednostavno neće. Hoće na kašičicu, par kašičica i to je sve. Nudim je non-stop, ali dete jednostavno neće. Dok nije to počelo, pila je kad i koliko je htela, uglavnom nekih 200-250 ml dnevno. Pokušala sam i sa čajem, sokom, ali odbija i to. Inače, ima 10 meseci, jede najnormalnije, zdrava je, ništa novo joj skoro nisam uvela, vesela, normalno piški. Ujutru i uveče pije mleko na flašicu, tako da nije do flašice. Da li je neko imao sličan problem?
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 26.1.2012 12:44:51
|
|
|
|
branki*
|
verovatno da je to neka njihova faza.boza jedno vreme pije non-stop,pa onda nece,pa nece flasicu,hoce iz solje,pa se onda opet vrati na flasicu...ako je raspolozena,normalno piski,sve je ok.probaj da joj das iz solje,obicno im je to zanimljivo.
|
|
RE: Koliko tečnosti pije dete? 27.1.2012 14:37:20
|
|
|
|
Petkovici
|
Probala. Nece. A najjace od svega je sto je pocela da se budi nocu, sto nikad nije i tad joj uvalim vodu i hoce. A danju i dalje nece.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Roditelji bi bili „užasnuti“ onim što deca...Da li bi vam smetalo da vaše dete priča unaokolo sve i svašta o vama? Ali da, deca nekada to rade... jer ne znaju uvek š...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.