Lilla -> RE: Pripreme za dolazak bebe iz porodilista (20.1.2013 11:37:22)
|
Po meni je komodica za preslvacenje cisto bacanje para. Ne znam jesam li je 2 puta upotrijebila. Sreca ima ladice pa je sada koristim kao komodu za H stvari. Pumpicu za grudi sam iznajlmila, ovdje to moze u porodilistu, samo se kupe neki djelovi. Ako postoji mogucnost pozajmice, ja bih to preporucila jer meni recimo od pumpice nije bilo koristi, samo bih bezze bacila novac za nju. (znam da ima zena koje je koriste jako dugo, ali navodim svoj primjer). Sterilizator nisam kupovala jer nisam smatrala da mi je neophodan. Otkuhavala sam sve u serpi. Svejedno mi je, ili potrpala sve u sterilizator ili u serpu. Imala sam uslova da sve ovo nabavim, ali izabrala sam druge opcije i nista nam nije falilo. Ko ima mogucnost da kupi ili naruci iz Ikea-e, njihove djecije posteljine (vrece za spavanje, dekice...) su divne, a kostaju oko 10-15 eura. Sto se krevetica tice, toplo bih preporucila prenosivi (onaj sa mrezicom) jer nas drveni smo rasklopili i ostavili u ostavu, eno ga nov. Cim je poceo da se dize na noge i bacaka kupili smo ovaj prenosivi, i prezadovoljni smo i mi a i on, jer nema rizika od modrica a ni iscasenih zglobova [sm=smiley1.gif] Mislim da je cak i jeftiniji od drvenog, nisam provjeravala, a gdje god podjete mozete ga ponijeti. Mozda bude od koristi mamama koje nemaju bas velika primanja, pa bi novac koje bi ulozile u gore navedeno ulozile u nesto drugo sto ce im biti korisnije. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|