caca81 -> RE: "Mirena" - spirala (14.6.2010 14:03:35)
|
Drage moje, ja sam prvi put spiralu stavila posle 6 meseci od 1. porođaja. Bila je to bakrena spirala. Sama insercija me nije bolela. Posle 6 meseci od 2. porođaja sam stavila spiralu MIRENA (po preporuci doktorke) i insercija me malo bolela, jer nije stavljana u toku menstrualnog ciklusa. 2 dana po stavljanju me počeo boleti stomak, pa je 3. dan( redovno) krenula menstruacija, koja je neočekavano trajala 7 dana, a onda još 10 dana smeđkasti sekret. Bila sam na ivici živaca zbog toga, ali naredne menstruacije su bile oskudne, bez bolova. Na današnji dan je prošlo 1,5 godina i ja više i ne znam šta je to menstruacija, jer "traje" 1-2 dana, bez ikakvih bolova. Prisutnost spirale se ne oseća i po meni to je najbolji vid kontracepcije za žene koje su u stabilnom braku, a ne žele više decu. Možeš kad hoćeš i gde hoćeš, bez bojazni od neželjene trudnoće. Što se tiče pregleda pre stavljanja Mirene, urađen mi je PAPA test, koji je bio u redu. Po stavljanju, urađen je UZ, gde je doktorka videla da spirala stoji na pravom mestu. Naredna kontrola je bila za 3 meseca, gde je rađen PAPA, vaginalni i ultrazvučni pregled i sve bilo ok. Posle toga, kontrola jednom godišnje.
|
|
|
|