oxy7 -> RE: Bračni problemi (29.4.2011 8:42:15)
|
Morm odgovoriti na ovaj post, jer me takvo "inertno" ponašanje izuzetno iritira... Mm je vrlo opušten tip, što sam ja obožavala dok nismo dobili dijete, a onda je ta opuštenost postala ozbiljan problem, i to u roku od par nedjelja. Ne znam koliko tm ima godina, moj nije klinac, pa su dani razgovora, uz po koju prijetnju i ispad sa moje strane, pojačan postporodjajnim hormonima, ipak dali rezultata. Prije svega, pomaže oko malog, ima posao koji odgovorno radi, a prijatelji su morali malo da sačekaju. Pošto smo imali kredite, nismo primali pune plate, još ja na porodiljskom nikako nisam mogla imati dodatni novac koji sam redovno imala ranije, tako da su se neke "opuštene" situacije morale redukovati. Ponekad se doduše zbog toga ponašao kao uvrijedjeni tinejdžer, ali stvarno me je bilo briga za to... Zato, mislim da je radikalan pristup neophodan - naravno prvo pokušaj da mirno razgovaraš i objasniš situaciju... A to sa prijetnjama moćnom porodicom, to je tek da poludiš!!!! Ne znam gdje živiš, jasno mi je da su takve stvari moguće, ali vrlo često su u pitanju umišljene priče...I ne znam kako ta moćna porodica reaguje na njegovo ponašanje... U svakom slučaju, mislim da su sreća tvoje bebe i tvoja lično najvažnije na svijetu!
|
|
|
|