RE: Bračni problemi (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodica i partnerski odnosi

Poruka

mtajcica83 -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 11:16:52)

Mm je totalno poludio, naprosto neznam sta se snjim desava ...pola sata je divan, priblizi  mi se i prica kako smo mu A.i ja  najbitniji, a onda posle se cuje s mamom i vise nije sav svoj ili kad se ona pomene...Neznam koji mu je i onda opet pocne da me vrijedja, da sere po nama, jos sad meni ova situacija kakva je najmanje moi treba nerviranja i stresova, ali sa njim je nemoguce vise postalo...Ni ne pita me maltene kako sam...

Tea2 -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 11:23:41)

Draga moja,primiri se i ne trayi rayloge-proci ce ga....izgleda da neko petlja prstice u vas odnos.

mtajcica83 -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 11:28:48)

ma dosta mi je vise, pa nema 15 godina nego dosta vise, trebao bi vise da zna da postavi stvari na svoje mjesto i ljude na mjesto koje im ide...A ne ovako kako se on ponasa, stvarno mi je vise puna pipa svega,,,,pravi se da je najpametniji na svijetu.Ne mogu vise ni da ga slusam...

Verus -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 12:06:43)

sad cu ozbiljno ovo da kazem : da nije uvracan??

snješka -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 12:13:00)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Verus, ti ovo stvarno ozbiljno????

mtajcica83 -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 12:22:40)

reci cete da sam luda ali on se bas tako ponasa nazalost....Svasta mi pada na pamet pa i to, majke mi 

snješka -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 12:29:05)

mtajcice, ja znam da u muci čovjeku svašta padne na pamet, ali to su, po meni, neviđene gluposti. Ja ne da ne vjerujem u to, nego ne mogu da shvatim da iko može i pomisliti da ima nešto u tome. Izvini, ali to je moje mišljenje.

PoisonEve -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 12:31:57)

Dajte bre zenice, zivimo u 21. veku, koristimo internet, visimo po forumima - nema mesta takvim razmisljanjima o vesticama, vracarama i sl.
Mozda mu je dosla takva faza. Stres svakodnevnog zivota mnogo vise utice na nas nego sto smo ga svesni. Ljudi misle da su ok cute i trpe, misle da su jaci psihicki nego sto zaista jesu i previse se opterete i onda pucaju. Desava se to svima, cak i onima najjacima.
Ta njegova dvostruka licnost da kazem, pokazuje njegovu unutrasnju borbu sa samim sobom. Mozda on sam vidi da je u problemu ali ne moze sam da se iskobelja sa tim. Pokusaj da razgovaras sa njim kada je ok raspolozen i pitas ga da li ga nesto odredjeno muci.

mtajcica83 -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 13:26:53)

Slazem se sa vama ali i ja sam bila oduvjek jedna od osoba koja ne vjeruje u te stvari...ali u ovakvim situacijama jednostavno mi svasta pada na pamett...

Verus -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 14:51:18)

Najozbiljnije.  Ne kazem da istinski verujem, ali znam par primera srnj u braku koji su bili izazvani nekim cudnim stvarima..da ne ulazim u detalje, problemi su reseni nakon mnogo pomoci od kojekakvih "vraceva" i sl.  Vudu magija je dokazana kao stvarna, pa ne znam zasto ne bi i crna magija....
IZVORNA PORUKA: snješka

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Verus, ti ovo stvarno ozbiljno????

mtajcica83 -> RE: Bračni problemi (3.7.2011 16:41:59)

znam i ja za par primjera, jedan cak vezano za mog rodjaka kojemu je potvrdjeno da mu je neko nesto vracaooo.Mi smo svi mislili da su to budalastine, ali bilo je tako..Ja u sustini trudim da ne vjerujem time, ali svasta ljudii rade..da se covjek najezi..Nadam se samo da to nije slucaj sa mm...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Lu -> RE: Bračni problemi (4.7.2011 10:08:22)

IZVORNA PORUKA: mtajcica83

Mm je totalno poludio, naprosto neznam sta se snjim desava ...pola sata je divan, priblizi  mi se i prica kako smo mu A.i ja  najbitniji, a onda posle se cuje s mamom i vise nije sav svoj ili kad se ona pomene...

Koje vračare, jedino ako mu je mama vračara[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mtajcice, nije mi namjera da se ismijavam tvom problemu, nego ne mogu da vjerujem da se pominju vještice i vračare, valjda neko to koristi kao izgovor za svoje loše ponašanje, nisam ja kriv nego me neko uvračao[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image].

Ali što se tiče tm, problem je više nego očit, majka ga nečim filuje što utječe na vaš odnos[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

indy_25 -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 9:04:27)

Moram nesto da napisem nesto. Komunikacija je najvaznija u braku i rijesava sve probleme normalno ako imalo ima ljubavi i ako im je stalo da sacuvaju brak. Ne treba nikom nikakav psiholog svi smo mi psiholozi i mozemo sami rijesiti probleme. Ja i mm sada imamo bolji brak neko kad smo poceli da se zabavljamo. I to sve od one noci kad se napio i izmaltretirao me. Poceli smo vise da komuniciramo da govorimo sta nam smeta jedno kod drugog sto je cucalo u nama i mozda i stvaralo nekad probleme i nekad monotoniju u braku. i poceli smo svakodnevno daa se ljubimo i da si govorimo koliko se volimo strast nam je na vrhuncu ne moze dalje. Nije svaki dan ali jeste dosta cesto. puno pricamo o svemu. Sada kad dodje s posla vise nismo on za svojim kompjuterom a ja za svojim i tako ubijamo dosadu zato me i nema na rr ko prije [sm=smiley1.gif]. Sada smo zajedno i sve zajedno radimo. Mada i sada izadjemo odvojeno jer smo takvi. Al hocu samo ovo da kazem komunikacija i iskrenost je najbolji lijek, opet kazem ako su normalne osobe u pitanju i koje shvataju o cemu se prica i koji ce sve uradit da spase brak. Trenutno sam najsretnija u zivotu i volim svog muza do neba i zvjezdica. Daj boze samo da ovako potraje zauvijek i da nam uvijek bude ovako . Ne mogu reci da mozda sutra se opet nece desiti nesto ne daj Boze ali necu da razmiljam o tome. Trenutno nam je komunikacija i otvorene karte na stolu pomogle da shvatimo kakvi smo koje su nam lose strane i da ih popravimo . Rekli smo jedno drugom da volimo vise jedno drugo nego te lose stvari i da cemo dati sve od sebe da promijenimo situaciju i do sada da kucnem u drvo sve ide ko po loju . Uzeli smo se iz zaljubljenosti jer nismo dugo bili zajedno da se odmah ono pravo pravo volimo, u pocetku je to bila strast a sada je i strast i ljubav. Postao je romantican sto sam ja i zeljela uvijek. Cak me je pitao hocu li sljedece godine da se udam ponovo za njega i da napravimo svadbu jer je nismo imali.

Eto to sam htjela da kazem svi ovdje znaju kakav je moj muz bio neromantican, grub ponekad, prosli put je uradio bas ono s..nje al evo kako se sve moze promijeniti samo ako se puno razgovara i potraze se uzroci.

Lu -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 9:27:52)

Super Indy, baš super [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anoniman -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 9:42:29)

Meni ponekad brak smeta. Pozelim da sam ponovo slobodna devojka. Brzo me prodje, ali stvarno je tako...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 9:46:32)

IZVORNA PORUKA: verolino

Meni ponekad brak smeta. Pozelim da sam ponovo slobodna devojka. Brzo me prodje, ali stvarno je tako...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Isto! Mozda zvuci malo...Ali stvarno je tako! Ali sto kazes,jako brzo me prodje!

indy_25 -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 10:58:34)

Pa to je ono sto se meni i najvise svidja u mom braku sto nisam ogranicena na kucu i djecu. Imam dan za sebe i za drugarice kad cu se osjecati ko djevojka i opet kad dodjem kuci imam nekog da me zagrli i poljubi . Nisam osoba koja bi mogla s nekim biti 24 sata zajedno cini mi se da bi bila ko ptica u kavezu. Zato mi imamo tu slobodu da se ispusemo i budemo nekad i momak i djevojka. Ja sam taj tip obucem minicu izadjem s drugaricama plesem provokativno ,mamim poglede i tada sam djevojka i to je moj neki prostor. Kad dodjem kuci ispricam muzu sta se desilo pa cak i za upucavanja od drugih itd. Ujutro ustanem u pola 7 brinem se o djeci djeca mi nisu zapustena, kuca mi blista rucak je svaki dan tu. Mislim dajem sve od sebe da mi brak uspije, a taj dan kad izlazim taj dan se ja opustam i dobijam elana za dalje . Tako i on kad izadje opusti se dodje kuci ja nasmijna, zna da ga nece niko maltretirati kuci gdje si, s kim si bio i sta si radio. Isto tako mi isprica kako se lijepo proveo pa mozda i ne sve ali i ne razmisljam o tome. Znaci razumijem ga koliko mu je dobro isto kao i meni . Smijemo se nekim izvlama i provalama i kud ces ljepse [sm=smiley1.gif]. Meni je sada samo drago sto smo se otvorili jedno drugom rekao mi je stvari koje uopste nisam znala onda sam i ja njemu. Zakazali smo bili kod psihologa ali svekrva nije taj dan mogla da cuva Saru pa nismo ni otisli niti vise zvali. Poceli smo sami jedno drugom da otkrivamo te uzroke i da radimo na tome da ih promijenimo jer se volimo i zelimo da sacuvamo brak. Eto hvala Bogu bas sam sada u potpunosti sretna i zadovoljna [sm=smiley1.gif]

jabudic -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 15:19:31)

Ne treba mi zivot sa ovakvim covjekom, samozivim, samovoljnim. Sve na svijetu mu je vaznije od mene, svima bi pomogao vise nego meni, kome je vaznije jagnje koje ce da pece kad se beba rodi, nego ja i beba. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image] te jagnje glupo. Uopste ga ne zanima kako se ja osjecam, jesam li usamljena, je li mi tesko, ne, ja sam samo bezobzirna bezobraznica, koja bi svaki dan isla u setnju. Zaboga, jako su mi veliki prohtjevi, mnogo vazduha trazim. Najvise bih voljela da sam neka kucka, pa da ga oderem, da mu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley35.gif[/image] sve redom, ali ne, ja samo da njima bude dobro, a mene niko ne vidi!
Njemu je najteze, on radi, on zaradjuje, a ja po citav dan kuci sa stomakom do zuba i djetetom od 2 godine i nista ne radim, samo izvolijevam nesto, smisljam kako da mu otezam zivot...
Samo da ima neko moj blizu da dodje po mene, sad bih ga ostavila, pa neka crkne, magarac jedan, ne znam cime sam zasluzila ovakvo nepostovanje. Mrzim ga!!
I cim se porodim ima da ga ostavim! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

bubulence -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 15:32:19)

prijo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image], sta je sada? jutros si ga volela...

jabudic -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 15:33:56)

E vise ga ne volim, ni danas, ni sjutra, ni nikad! Sto se mene tice zavrsili smo!

mikica sa -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 15:45:40)

jabudic moj, nemoj tako.
ti si sad pred porodom i jako si osjetljiva. i ja sam se zamalo razvela vece prije poroda. oni ne kontaju da smo napete, da se osjecamo same i da nam tad najvise treba njihova ljubav. mozda se oni malo i uplase ali ne bi to pokazali ne d`o Bog! [sm=smiley3.gif]
pusti mozak na pasu, tako bi kod nas stari ljudi rekli! cuj, ti samo sto nisi krenula u radjaonu. molim te da za svoje dobro i dobro svog [sm=duda.gif] pokusas da ti na jedno uvo udje a na drugo izadje. moras tako! a to sto se i zasto to desava. pa sama si odgovorila da gledas svima da ugodis a tebe nigdje. i ja sam bila takva, vjeruj. otkad se moj sin rodio shvatila sam gledajuci ga onako malog da on nema nikoga osim mene i mm da ga zastiti i vodi kroz zivot i da cu,ako nastavim da brinem o svacijoj muci, otici pod zemlju i moje dijete ostati bez majke. Boze, ta spoznaja je bila kao da me neko osamario mokrom krpom! tad sam sebi rekla od danas okreces list. i jesam! ne je..m vise ni zivu silu, samo mi je L bitan. kao da sam zid, sve sto dodje se odbija i tacka.
cuvaj se i ljubim te puno! sljedeci put kad se cujemo hocu da pise porodila sam se i najsretnija sam na svijetu!

jabudic -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 16:20:17)

Mikice, draga, sve si ti u pravu, ja sigurno jesam osjetljivija, ali ne znam kako on nista ne razumije, i kako je uvjek jednako neosjetljiv....
Jako, jako, me je iznervirao... Pored sve moje drage volje da ga iskuliram dok nam prodje ova frka u kojoj smo preko citave sezone, ne mogu da shvatim da nema ni malo osjecaja.
Hvala ti, draga [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

mikica sa -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 16:24:26)

"otac k`o kolac" rekle bi babe ali nekad je stvarno tako.
kad sam ja imala onu frku sa mm prije dva mjeseca i kad mi je rekao "mozes ici ali bez djeteta", tako mi je tesko bilo da me je pocelo stezati u grudima i tek kad je to vidio uspanicio se sta je uradio i otrcao po vodu. nakon toga smo razgovarali sa dr (koja je moja prijateljica) i ona mu je ispricala neke stvari izmedju ostalog i to da sam bukvalno rizikovala zivot da bih rodila Luku.
dosli smo kuci i navece uz TV me pogledao i samo rekao "koji sam ja idiot bio onu noc". nisam ga nista pitala, znala sam da je cijeli dan u njegovoj glavi zvonilo to sto je ona rekla i da se kaje. nekad su jednostavno moroni koje bih najradije dobro otresla od zid!
zao mi je sto se sekiras [sm=smiley19.gif]

indy_25 -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 17:50:54)

Jabudic i moj je isto takav bio do neki dan. Nemoj da se nerviras. Ali isto nemoj da mislis da nije i do tebe samo sto oni to ne govore. Ja i moj muz smo puno poceli da pricamo rekla sam mu nek mi kaze iskreno sta ne voli kod mene ja cu se zrtvovati i uraditi sve sto je u mojoj mogucnosti da promijenim. U pocetku nije htio da kaze pa je malo po malo govorio sta mu smeta kod mene. Tako sam i ja njemu rekla sam mu iako smo imali dobar sex rekla sam hocu da se ljubimo ko balavci hocu da te osjetim necu da te imam tek tako samo za sex i standardica. Hcu nesto drugacije potrudi se jer necu vise tako da zivim. Ocaraj me hocu da se zaljubim u tebe. Kaze on meni e pa i ja sam to sve htio a ti nikad nisi mi davala nikad nisi htjela da mi kazes volim te i bla bla bla. I jos nekih stvari x koje su nam smetale a cutali smo. I on je isao tako za drugima a ja na zadnjem mjestu uvijek je bio spasitelj nekome uvijek nekom pomaze u necemu. I lijepo sam mu rekla jesuliti ti ljudi vazniji od mene pomozi meni prvo daj se meni pa onda drugima pomazi i brini o drugima. Ma svatsa nesto ne pada mi na pamet da ti pisem. Ti si jos vise uzbudjena zbog hormona i porodjaja ali polako razmisli dobro. Probaj da gledas da si ti uspjesna i da ti uspijes u necemu a ne da mislis na njega toliko ne znam sta da ti kazem pokusaj da se ne nerviras nekako. Sigurno je da te voli i tebe i djecu ali i ti probaj da budes umiljata s njim nemoj da se svadjas. Nekako probaj na fin nacin. Reci mu da ga trebas i da ne mozes vise tako. Molim te ne donosi odluke neke glupe kao sto sam i ja htjela prvo nerviras sebe najvise pa i njega pa mozes i napraviti i veliki problem. A nemas ti nekih problema kao sto je pijanstvo i varanje pa da ti neko kaze e nemoj se boriti za brak. Sve mozes polako rijesiti razgovorom ali polako ne moze odjednom. Ja i moj muz pricamo od onog dana kad se napijo svaki dan o svemu. Probaj i ti tako.

Srecno i ne nerviraj se drzim vam fige da vam bude super i da se situacija popravi kao i sto hoce [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

bubulence -> RE: Bračni problemi (5.7.2011 18:51:13)

prijo a sta je sada bilo? sta je uradio, rekao?
ti si osetljivija, i on je napet verovatno... skontala sam da nije samo nama tesko pred porodjaj... oni ne nose 'teret' i nece se poradjati ali imaju milion drugih briga...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>