lola78 -> RE: Vaginalni pregled u trudnoći (3.7.2009 17:57:32)
|
IZVORNA PORUKA: nina83 Lola, koji si mesec trudnoce? Je l' prilikom svake kontrole imas vag. pregled? Kao sto sam vec napisala, tu gde ja idem, izbegavaju da pregledaju vaginalno u toku trudnoce, jer su svesni da je neprijatno... jedino kad bas mora-mora. Za dva dana sam u 19 nedelji. Kod nas se praktikuje pregled na svakoj kontroli, govorim o privatnicima, ja nisam isla kod drzavnih doktora jos. Medjutim, ja sam joj rekla da ne zelim da me pregleda u 7oj nedelji kad sam utvrdjivala trudnocu, jer znam dosta zena koje prokrvare od pregleda, i onda doktori ne znaju jel od pregleda ili manjka progesterona, pa da ne bi rizikovali, daju progesteron da se uzima. Moja doktorica me poslusala i nije me pregledala. A onda sam imala preglede, u 11, 14 i sad 18 nedelji. U 14 sam imala jer sam imala samo jedno vece dvije tackice krvi, ali mi je inace padao termin za kontrolu, tako da bih svakako isla na pregled. Ja sam isto protivnik pregleda, sto redje bi ih radila, ali se nekad moraju raditi, jer se mora grlic provjeravati, da li je otvoren i slicno.
|
|
|
|