Anoniman -> Lutke Bratz vs Barbie (5.12.2008 9:14:06)
|
Meni lično extra gadne (tako da me vest koja je dole mnogo raduje!)! Barbike su mi bile mnogo lepše. Nekako srazmerne. Ove imaju preveliku glavu, oči, usta... [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley11.gif[/image] [image]http://www4.slikomat.com/08/1205/36l-bratz-.jpg[/image] Sud zabranio proizvodnju lutke Brac Američki proizvođač igračaka "Matel" zabeležio je veliku pobedu, pošto je sud u Kaliforniji zabranio njegovom konkurentu, firmi "MGA" da proizvodi i prodaje popularne lutke Brac, koje su veliki rival plavokosoj "Matelovoj" Barbiki. Sud je naložio kompaniji MGA da zaustavi proizvodnju lutaka karakterističnih po velikim ustima i očima, a da one koje su već u prodaji što pre povuče sa tržišta. Povod za tužbu "Matela", koji je sud ocenio kao osnovan, bio je podatak da je dizajner Brac lutaka Karter Brajant koncipirao te igračke i izmislio im čak i ime još u vreme kada je radio za kompaniju "Matel". Sud je, međutim, učinio i mali ustupak, dozvolivši kompaniji MGA da iskoristi još ovogodišnju predbožićnu sezonu kupovine, s tim da već na samom početku 2009. sve lutke Brac povuče iz prodaje, objavile su svetske novinske agencije. Prema nalogu suda, MGA mora finansijski da obešteti svoje dilere i trgovce, koji će imati velike troškove zbog povlačenja popularne lutke sa tržišta. Ova sudska odluka predstavlja snažan udarac firmi MGA, koja je stupila u svet igračaka 2001. godine upravo sa lutkama Brac, koje su postale veoma popularne i značajno su uticale na smanjenje profita "Matela" od prodaje konkurentske lutke Barbi. Sud je, istovremeno, odredio da "Matel" dobije obeštećenje u iznosu od 100 miliona dolara, što je, međutim, samo pet procenata od prvobitno tražene sume. MGA je najavio da će se žaliti na tu sudsku odluku i namerava da nastavi sa proizvodnjom i prodajom lutaka Brac do odluke apelacionog suda. Potpuna zabrana proizvodnje bi, kako ističe MGA, dovela do propasti firme, jer je lutka Brac njen osnovni proizvod. IZVOR A mislim i da je bolesno što se devojčice šminkaju kao njihove lutke, videti ovde KLIK
|
|
|
|