j o e -> RE: Lutke Bratz vs Barbie (22.2.2012 14:30:58)
|
meni se licno vise svidjaju barbike - bratz su sigurno lepe u necijim ocima, ali mi je barbikina lepota prirodnija. jest da i ona nosi sminku, ali je manje napadna, ima neku meru u tome. i kad moje dete zatrazi barbiku/bratz, sta god da joj kupim svakako cu povesti razgovor o tome kako je barbika zenstvenija i nekako lepo negovana, a bratz je... ne znam, manje vredna divljenja? [sm=zmeden.gif] slazem se da deca uce od nas sta je ispravno, i da bratz i barbie mogu a ne moraju da ostave dublji psihicki trag na njih. i ja sam se igrala sa barbikom, oblacila sam je u najtesnije minice, bila je ultrazenstvena, dok sam ja bila i ostala totalno muskobanjasta. to nije uticalo na moj psihicki razvoj niti na moju predtavu o sebi i svom izgledu, a mislim da sam kroz igranje s barbikama ipak "izivela" neke detinje fantazije, alternativne modele ponasanja itd, i da mi je to donekle pomoglo da kasnije razvijem svoju zenstvenu stranu (a da pritom ne postanem hodajuca barbika, ako me razumete [sm=smiley1.gif]). deca ipak negde moraju da kanalisu i isprobaju razlicita ponasanja, tome lutke i sluze, a ako smo mi dovoljno jak uticaj na duze staze ce usvojiti prave vrednosti.
|
|
|
|