Didy -> RE: Koliko para je dovoljno? (21.9.2021 14:15:51)
|
Šta znam, ja bih rekla da imamo dovoljno i da nam ne treba više jer nam svakog meseca preostane novca. Ne mislim da mi nešto fali, ne patim za nekim luksuzom, da gomilan nekretnine, ne patim da imamo nov, skup auto, ne trošimo previše na garderobu, to mi ništa ne znači... Trošimo najviše na putovanja, rekla bih, i za to mi nikad nije žao. Da se ja pitam, sve bih prodala, kupila kamper i ceo život putovala. 😁Takođe ne mislim da treba decu da obezbedimo. Drago mi je što smo mi sami stvorili sve što imamo, niko nam nije ništa dao, ni kupio, ni pomogao finansijski. A počeli smo tako što smo od 1. plate odvojili on 50, ja 50 evra i platili prvu kiriju u zajedničkom stanu. Bilo je teških momenata, ali mislim da te to samo ojača, nauči da stisneš zube, da odložiš neke svoje potrebe na neki period, naučiš da novac nije bitan, da je suština nešto drugo. Želela bih da i moja deca nauče da samo svojim radom mogu da zarade novac, da moraju da se pomuče, potrude, da život nije bajka i da pare ne padaju s neba i da neće mama i tata biti tu da im serviraju sve na tacni.
|
|
|
|