Filadendronka -> RE: Koliko para je dovoljno? (12.8.2019 11:24:35)
|
Volim i ja bratwurst! :) Mada to nije virsla, ali lici. A nase virsle su skup mlevenih papaka, usiju ili pilecih nogica.🤮A zasto ne Lidl? Kod nas je dosta dobara otkupljeno od malih proizvodjaca i samo zapakovano sa oznakom Lidla. IZVORNA PORUKA: Maslacak15 e ja volim virsle[sm=smiley36.gif] I ne smatram da cu ugroziti ni svoje ni zdravlje moje dece ako se po nekad pojede po koja virsla. Salu na stranu, to sve zavisi od tipa licnosti i sta su prioriteti u zivotu. S tim sto naravno ljudi koji nemaju ne mogu nista da ustede. To je jasno kao dan. Ja sam prvih 4-5 godina u nemackoj bila doktorant, sto znaci dobijala sam pola plate ( takvi su ugovori ovde za doktorante) sto je tada bilo oko 1000 evra. Od svojih nisam imala ni centa pomoci jer nisu mogli. To je bilo sasvim dovoljno da se prezivi ovde ( kirija, dadzbine hrana i to je to ) Ustedela nisam nista. Nisam tip koji ce da zakida na stvarima tipa hrana tako da se ni tad nisam hranila u LIDLu kao i sad sto se ne hranim. Kao nego ko je znaci od 23 godine potpuno finansijski samostalan i znam da ne mogu da racunam ni na koga osim na nasa licna primanja to je prosto - svako treba a se pruzi koliko je sirok i dugacak. Sto se stednje ticee nisam neki ekspert, ali nikad nemam problema jer znam gde su mi granice. Naravno sad mozete da kazete lako je to kad se ima. To jeste sa jedne strane tacno ali sa druge znam ja puno primera narocito u srbiji gde se " zivi do daske " a razmislja posle. I onda se u nekim slucajevim potrose ozbiljne pare na letovanja zimovanja i cipele od 200 evra + a posle se kuka kako je infostan skup i ne placaju racuni za struju. Znam ja slucajeva. ima puno mamine i tatine dece od 30+ koji spale sve sto zarade a posle je drzava kriva i naravno da nikad ne ustede. Pa kad treba da kupe novu ves masinu jel je crkla onda je problem itd.....E takvih mi nije zao. Ovde ne mislim, da podvucem jos jednom na mnogobrojnee porodice koje sastavljaju skraj sa krajom sa 50 000 dinara prihoda ( kapa dole). Moj muz i ja otprilike znamo gde su nam granice, oboje volimo da potrosimo i na hranu i na krpice,ali znamo i da nam treba novi auto, i da imamo ogroman kredit i da podizemo troje dece. I da je prosto neodgovorno izbaciti sve kroz prozor. Mozda bi neko u nasoj poziciji ustedeo duplo vise, sigurna sam da ima i takvih, ali eto mi imamo neku nasu meru.
|
|
|
|