Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:38:57
|
|
|
|
Anastazija
|
Spermatozoidi zive dok se sama sperma ne sasushi, a unutar vagine mogu da opstanu i do 72 sata.. Ovo sam c/p...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:40:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Da, nisam mislila na suvom (tipa na krevetu), to me baš i ne zanima.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:41:15
|
|
|
|
Jeca*
|
- Spermatozoidi na vazduhu ne mogu da žive dugo(može se meriti minutima) jer za to ne postoje adekvatni uslovi,ali kad dospeju u vaginu tu mogu preživeti i do tri dana jer se radi o vlažnoj sredini. - Da bi sazrela, spermi je potrebno od dva do tri meseca. Posle ejakulacije spermatozoidi žive još oko 36 sati - Vreme koje je potrebno od koitusa da spermatozoid udje u Falopijevu tubu je 5 min. Sperma ostaje fertilna od 28 - 48 casova do nedelju dana. Koliko dugo sperma moze da zivi na otvorenom zavisi od uslova okoline, u proseku moze da zivi vise od nekoliko sati a u telu zene vise od sedam dana. Unistava je voda usled osmotskog soka, takodje sapun i sredstva za tusiranje ovo je sa tri razlicita sajta. Meni je u glavi, sa nekog predavanja od ranije, ostalo da sperma na vazduhu zivi max 24h.
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:43:50
|
|
|
|
Anastazija
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Da bi sazrela, spermi je potrebno od dva do tri meseca. Kukuuu!!!
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:44:34
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR - Da bi sazrela, spermi je potrebno od dva do tri meseca. Posle ejakulacije spermatozoidi žive još oko 36 sati A šta znači da sperma sazri??? A ovaj drugi deo... da može da živi i do 7 dana, to znači da recimo ukoliko još nije bilo ovulacije pri odnosu, nego tipa dan - dva posle, i ukoliko je sperma preživela, može doći do oplodnje i bez odnosa, jer je sperma potencijalno još živa u ženskom organizmu?
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:47:17
|
|
|
|
Anastazija
|
Tasho, je l` ti to samo onako ispitujes ili imas neke sumnje koje bi mozda i podelila sa nama na crticama?
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:49:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam vama već postavila pitanje na crticama (u prvom delu), preskočile ste me kao jedan-dva, i sada više neću ništa da vam kažem! ETO!
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:50:20
|
|
|
|
Anastazija
|
ahaaa!!! plus, ono zatvaranje i ukidanje crtica u julu... aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Ne moras nista da nam kazes... samo nas ispostuj kada ugledas ! Red je....
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:51:22
|
|
|
|
Anastazija
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR A ovaj drugi deo... da može da živi i do 7 dana, to znači da recimo ukoliko još nije bilo ovulacije pri odnosu, nego tipa dan - dva posle, i ukoliko je sperma preživela, može doći do oplodnje i bez odnosa, jer je sperma potencijalno još živa u ženskom organizmu? Mislim da je odgovor na tvoje pitanje potvrdan.. Moze.. I ne mora.. Zavisi od gostoljubivosti vagine
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:51:51
|
|
|
|
Anoniman
|
Ej, nešto sam razmišljala za to zatvaranje, neće ići. Sada će da mute Katjica, Smeshkica, Lenka RR...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:52:38
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Anastazija Zavisi od gostoljubivosti vagine Tako sam i ja shvatila.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:56:00
|
|
|
|
Anastazija
|
Pazi, ako su spermici dovoljno brzi i ako ne odustaju, moguce je.. U trenutnku ejakulacije izbaceni su sa semenom tecnosti koja sadrzi hranljive materije koje omogucuju da zive duze... uglavnom
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:56:48
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 11:59:22
|
|
|
|
Anastazija
|
Tasho, Tasho, nevaljalice jedna
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 12:00:31
|
|
|
|
Anoniman
|
Beži sada, neću više da pričam sa tobom.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 12:01:57
|
|
|
|
Anastazija
|
ok... ciri buuu ciri baaa!! nestadoh...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 12:02:13
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ej, nešto sam razmišljala za to zatvaranje, neće ići. Sada će da mute Katjica, Smeshkica, Lenka RR... Kakvo zatvaranje??? Nisam u toku od juche Ja sam muckalica tek za jul
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 12:03:17
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Smeshkica IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ej, nešto sam razmišljala za to zatvaranje, neće ići. Sada će da mute Katjica, Smeshkica, Lenka RR... Kakvo zatvaranje??? Nisam u toku od juche Ja sam muckalica tek za jul Ma ja sam pripretila da sve moraju da ostanu trudne do jula jer tada zatvaram temu Crtica i selim ih u Trudnice.
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 12:03:35
|
|
|
|
Anastazija
|
To je, Smeshkice, Tasha htela da potera ove trudilice koje se vec duze vreme dobro provode u crticama...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 12:05:01
|
|
|
|
Anastazija
|
A onda je videla da nema druge nego da nam svojim primerom pokaze kako se prebacuje u druge teme
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 12:06:29
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Anastazija A onda je videla da nema druge nego da nam svojim primerom pokaze kako se prebacuje u druge teme Nemam šta da kažem. Nećeš me isprovocirati... NE, NE, NE...
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 12:07:10
|
|
|
|
Anastazija
|
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 12:14:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Ahaaaaaaaaaaaa.....znachi takoooooo
|
|
|
|
RE: Koliko dugo žive spermatozoidi? 19.5.2009 12:54:28
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Anastazija IZVORNA PORUKA: Jeca RR Da bi sazrela, spermi je potrebno od dva do tri meseca. Kukuuu!!! To je spermatogeneza! Spermatogeneza je kompleksan proces stvaranja spermatozoida koji se odvija u semenim kanalićima testisa. Celokupan proces spermatogeneze traje 72 dana. Ipak, ovakvi spermatozoidi još nisu sposobni za oplodnju. Da bi stekli pokretljivost i mogućnost da izvrše fertilizaciju potrebno je da prođu kroz epididimis gde stiču te osobine, za šta su potrebna dodatna 2 dana. Tek spermatozoidi koji se nalaze u repu epididima imaju sve osobine zrelih, pokretnih spermija. Iz epididima, spermatozoidi se kroz semevod trasportuju do ampule semevoda i semenih kesica. Pred ejakulaciju, procesom emisije sadržaj ovih struktura se izlučuje u zadnju uretru, a ejakulacijom se zahvaljujući ritmičkim kontrakcijama mišića međice sperma izlučuje van organizma. Sadržaj semenih kesica je bogatšŠećerom - fruktozom koji omogucava ishranu spermatozoida. Sadržaj semenih kesica je neophodan i za neutralizaciju kisele sredine koja postoji u vagini, a utiče i na zgrušavanje sperme neposredno posle ejakulacije. IZVOR
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
Anketa
lepse jepisuljicaKatarina (
65%)
Kristina (
35%)
Ukupan broj glasova: 111Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!